Távolból is szórakoztathatjuk házi kedvenceinket

Bár a háziállat lényege az lenne, hogy gondoskodunk róla, tény, hogy sokan nem tudnak munka mellett annyi időt szánni erre, mint kéne, miközben a lakásban tartott macska vagy kutya igényelné a szórakoztatást is. Az erre a helyzetre teljesen- vagy részben megoldást kínáló eszközök közül a legújabb a Pebby, amely etetni ugyan nem tudja az állatokat, de a színes labdára emlékeztető eszközt távolról, okostelefonról tudjuk távirányítani, miközben a beépített nagylátószögű kamerával felvételeket is készíthetünk a megosztáshoz, a hangszóróval pedig még jobban összezavarhatjuk macskánkat.

A víz- és strapabíró robot természetesen tartalmaz beépített lézermutatót és sok LED-et is, ha pedig éppen le kell tennünk a telefont, akkor az automata üzemmód veszi át az irányítást, és az akku kimerülésig szórakoztatja tovább a legközelebbi macskát/kutyát. Ilyenkor válik hasznossá, hogy a háztartási robotokhoz hasonlóan a Pebby magától képes visszatalálni a töltőként is funkcionáló dokkolóra. Az üzemidő egy feltöltéssel 90 perc, a készenléti idő pedig 12 óra. A robothoz egy aktivitásmérő „nyakörv” jár, ha kedvencünk mozgásmennyiségét is ellenőrizni szeretnénk.

Ami az elérhetőséget illeti, jelenleg még csak a Kickstarter kampány fut, de a megcélzott 50 ezer dolláros összeget már sikerült összegyűjteni. A jelenleg még elérhető opciók közül a Super Early Bird egész kedvezőnek tűnik, ugyanis a végső ár feléért, 124 dollárért rendelhetjük elő az ígéretek szerint júliusban elkészülő Pebbyt.

Azóta történt

Előzmények

  • Vesztésre állunk a robotok elleni harcban

    Miközben sok helyen a klasszikus kékgalléros állások külföldre költözése ellen folyik a harc, pont a valódi veszélyre, a robotok térhódítására nem vagyunk megfelelően felkészülve.

  • Az internet álma: macska a drón ellen

    Az internet alighanem két legnépszerűbb témáját sikerült egy Reddit felhasználónak egyesíteni: a macskákat és a drónokat.

Hirdetés