Hirdetés

Színes DDR4 kitek és SSD-k a Team Group tálalásában

A vállalat kényes módon egyensúlyozik az ízlésesség és az "egypálcásság" mezsgyéjén, de a RAM-jaik nyugodt szívvel mehetnek az új Ryzenek mellé is.

A Team Group első újdonsága a T-FORCE DELTA MAX RGB névre hallgató, négyféle tárhelymérettel érkező (250 és 500 GB, valamint 1 és 2 TB, bár ez utóbbi valószínűleg később jön), 2,5 hüvelykes, 9,5 mm vastag SATA SSD, melynek fő szexepilje a szofisztikált RGB fényorgona, ami egy teljes mértékben tükröződő eszközházon "fújja sípjait", gyakorlatilag bevilágítva a burkolat felső részét, ha az RGB éppen aktív - nincs is másra szükség egy háttértároló esetében, nem igaz?


[+]

Persze biztosan gusztusos vizuális összhatást lehet vele elérni, ha az ember eljátszadozik egy kicsit szoftverben a beállításokkal (hiszen még az 5 voltos, 3 tűs, alaplapi aRGB headerek is támogatottak), de mi jobban örültünk volna, ha a gyártó a világítás nagyszerűségének véghetetlen taglalása mellett hagyott volna időt arra, hogy a specifikációk között feltüntesse a 3D NAND flash chipek típusát; feltételezéseink szerint TLC-s lapkákról van szó, de a kontrollert illetően sajnos nem tudunk tippelni sem. Az interfészből adódóan az adatátviteli sebességek zenitje olvasás/írás terén a már sokat látott 560/510 MB/s, ami 4K-s műveletek vonatkozásában 90 000/80 000 IOPS-t jelent.


[+]

A 3 év garanciával árusított DELTA MAX RGB SSD-k piaci ára 60, 90 és 150 dollár - a 2 TB-os verzióról egyelőre még nem tudni semmit.

A tajvani multi újszülöttjei még a T-FORCE DARK Z családba tartozó DDR4 memóriák, melyek 2666-tól 3600 MHz-es órajelig skálázódnak, és nem csak kitekben, de "magányosan" is hozzáférhetők. A chipeket egy 0,8 mm vastag, hővezető ragasztóval rögzített, eloxált alumíniumötvözetből készült borda fedi, ami elvileg egy lovagi páncélzatot hivatott imitálni, több-kevesebb sikerrel.


[+]

A piros és szürke köntösben egyaránt elérhető DIMM modulokkal kapcsolatos, rendelkezésre álló információkat egy kis táblázatban foglaltuk össze a könnyebb áttekinthetőség érdekében.


[+]

A Team Group élettartam garanciát vállal a DARK Z RAM-okra, így ha már dizájnért nem is feltétlen, de a támogatásért mindenképpen jár egy piros pötty.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés