A Sony a 2018-as tévéinél elfelejtette a 32"-es képátlót

Ez komoly meglepetés, hiszen a kisebb tévék iránt továbbra is komoly igény mutatkozik.

A Sony a weboldalára feltette a 2018-as modelljeivel kapcsolatos adatokat. Ebből kiderül, hogy az új készülékek közül már hiányoznak a 32 hüvelykes, azaz 82 centiméteres képátlóval bíró darabok, a legkisebbek így 43 hüvelykesek, azaz 110 centiméteresek lesznek.


[+]

Ez komoly meglepetés, hiszen a szóban forgó és egyben cserben hagyott kategória továbbra is nagyon népszerű. A tavalyi IFA GPC konferencián a GfK piackutató vezetői által tartott előadásokból kiderült, hogy az idei évben az értékesített televíziók között az átlagos képméret várhatóan 45 hüvelyk, azaz 115 centiméter lesz. De értelemszerűen ebben már benne vannak a nagyobb termékek, így például az egyre népszerűbbé váló 55 hüvelykes (~140 cm) és az ennél méretesebb berendezések is.

A GfK felmérései szerint egyébként tavaly Nyugat-Európában az átlagos képméret 42,3 hüvelyk volt, Japánban pedig csak 38 hüvelyk! Hogy miért is furcsa a 32"-es kategória száműzése, azt az is bizonyítja, hogy 2016-ban az összes eladott készülék 27 százaléka tartozott ebbe a csoportba. Persze megfigyelhető trend, hogy növekszik az eladott tévék mérete, de szó nincs arról, hogy ne lenne igény a 43"-nél kisebb televíziók iránt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés