Hirdetés

Leleplezte az új PlayStationök árát a Sony

A termékekre az előrendelést mátol lehet leadni, a start pedig november közepén lesz.

A Sony még márciusban leplezte le a PlayStation 5 képességeit, amely konzolnak már a DualSense nevű gamepedjét is megmutatták, illetve a nyáron magát a gépet is közszemlére tették. Azóta lehet tudni, hogy két verzió érkezik, egy optikai meghajtóval szerelt, illetve egy e nélkül konzol.

Hirdetés

Most a cég leleplezte az árakat is, ugyanis a Blu-ray meghajtóval ellátott normál PlayStation 5 szett 499 euróért kerül az üzletekbe, míg a Digital Edition verzióért 399 eurót kell majd fizetni. A csomagok része egy DualSense kontroller, de ez külön is beszerezhető 70 eurós áron. A további kiegészítők tekintetében a Pulse 3D nevű vezeték nélküli headset 100, a HD Camera 60, a Media Remote távirányító 30, míg a DualSense Charging Station töltőállomás szintén 30 euróért várja majd a potenciális vásárlókat.

A start tekintetében az Egyesült Államokban, Japánban, Mexikóban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Koreában már november 12-én megvásárolhatók lesznek a konzolok, míg a világ többi táján november 19-ig kell erre várni. Ez alól kivétel Kína, ahol még nincs véglegesítve az elérhetőség, de ez a piac amúgy sem a jól ismert konzolok terepe. Az előrendeléseket egyébként mától le lehet adni.

A Sony időközben cáfolta, hogy gyártási problémái lennének. Mint ismeretes, a Bloomberg a héten azt írta, hogy csupán 50% a konzolba tervezett lapka kihozatala, ami már első olvasatra is furcsának tűnt. Egy ilyen projektnél ez azért nem realitás, mert ismert a gyártástechnológia, illetve a dizájnkönyvtár is, többek között az AMD Semi-Custom üzletága szándékosan nem kísérletezik egyedi megrendelésre készülő termékekkel, és bevált alapokat biztosítanak. Emellett a konzolokba tervezett lapkák mindig jóval a tényleges elérhetőség előtt elkészülnek, hogy a fejlesztők tudják optimalizálni a startra a tervezett címeiket, tehát igény esetén két teljes respin, azaz áttervezés is belefér, és ennyivel bőven meg lehet oldani bármilyen gondot. Az alacsony kihozatal ugyan része a chipgyártásnak, de főleg azokat a piacokat érinti, ahol két teljes respinre nincs lehetőség, hiszen úgy az aktuális fejlesztés megjelenése teljesen rácsúszna az új generációra. Egy konzol esetében azonban nem a komponensek elkészültekor szokott lenni a start, ezt inkább a szoftveres háttér szabja meg, no meg az ideális időpont megtalálása, például az ünnepi szezon. Hardveres szinten ugyanakkor a gép mindig sokkal-sokkal hamarabb bevethetővé válik, másképp nem lehetne a startra jól optimalizált kezdőcímeket kiadni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés