Autofókusszal megspékelt objektív a Samyangtól

A dél-koreai gyártó bemutatta az első olyan optikáját, ami elérhető a Nikon F bajonettre.

A Samyang, az egyik legnépszerűbb objektívgyártó – a nagy, vázakat is fejlesztő márkák mellett – bemutatta története első, Nikon F bajonettre tervezett objektívjét, az AF 14 mm f2.8 F-et. Ahogy a nevéből is sejteni lehet, az optika automatikus élességállítással rendelkezik, ami a sajtóközlemény szerint jóval gyorsabb és halkabb, mint az elődmodellé, minimum fókusztávolsága pedig 20 cm. A 14 milliméteres ultranagylátószöget szó szerint érthetjük, hiszen az újdonság a full frame képkört is képes kirajzolni.

Samyang AF 14mm f2.8 F
Samyang AF 14mm f2.8 F [+]

Az objektívsapka és napellenző nélkül 484 grammos tömeg a 10 csoportban elrendezett 15 lencsetagnak köszönhető, amik közé tartozik négy nagy törési mutatójú, két aszférikus és egy extra alacsony szórású elem is. Ezek felelnek a minél kisebb mértékű geometriai torzításért, valamint a színhibák és a kromatikus aberráció kiszűréséért. A burkolat időjárásálló kivitelt és fémbajonettet kapott, az objektív oldalán pedig megtalálható egy AF/MF kapcsoló.

A Samyang AF 14 mm f2.8 szeptemberben válik elérhetővé 699 eurós ajánlott fogyasztói áron, kizárólag Nikon F bajonettre.

Előzmények

Hirdetés