Rögtön két full frame MILC-et is bemutathat a Nikon?

A legnagyobb DSLR gyártók egyike talán két új vázzal is jelentkezhet júliusban.

A tavaly 100. születésnapját ünneplő legendás japán vállalat a kerek évforduló alkalmából – néhány ünnepi kiadást leszámítva – nem készült új termékekkel, a Nikon Rumors szerint azonban idén nagy durranást terveznek. MILC kategóriában eddig felejthetőt alkottak, a Nikon 1 nem lett a belépőszintű vázak után érdeklődők kedvence. a profik pedig leginkább a Sony full frame szenzoros tükör nélküli gépei felé kacsintgatnak.

Hirdetés

Meg nem erősített ázsiai források szerint azonban a Nikon egyszerre két kisfilmes szenzorral szerelt vázat is bemutathat július 23-án. Ezek közül az olcsóbb modell 24-25, a drágább pedig 45 megapixel körüli felbontással érkezhet, és várhatóan a Sony a7 szériás gépeihez nagyon hasonlók lesznek a külső tekintetében, de jobb ergonómiával. Közös tulajdonság lehet a 9 fps sebességű sorozatkép készítési lehetőség, a vázba épített optikai képstabilizálás (IBIS), valamint a dupla memóriakártya-foglalat, ez egy XQD és egy SF Express formátumú darabot képes kezelni.

Nikon MILC koncepció
A kép illusztráció [+]

A bajonett szintén változhat, kezdetben három új választható objektív lehet elérhető. Az f1.4 fényerejű 35 és 50 milliméteres fixek mellett egy mindenes, 24-70 milliméteres zoom objektív is a paletta része lehet, ez utóbbi a drágább vázzal csomagban is kapható lesz. Nagy öngól lenne, ha a már meglévő objektívparkkal nem lenne kompatibilis az új rendszer valamilyen formában.

A fentieket mindenképpen tessék fenntartásokkal kezelni, mindenesetre kíváncsian várjuk a hónap végét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés