H​ird​e​t​é​s​

2018. január 23., kedd

Útvonal

Hírek » Nyomtató rovat

Profi rajztábla beépített kijelzővel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Kompakt mérettel, de gazdag funkcionalitással érkezik a Wacom Cintiq 12WX.

A Wacom új terméke egyesíti a kijelzőt is magukban foglaló Cintiq Pen Display rajztáblák intuitív kezelését az Intuos3 széria tagjainak mobilitásával. Az e hónaptól megvásárolható Cintiq 12WX rajztábla igen lapos, mérete 405 x 270 x 17 mm, tömege 2 kilogramm; asztalon vagy ölbe véve is kényelmesen lehet vele dolgozni, de kihajtható talapzata révén két fokozatban fel is állítható.

A digitalizáló felület mögött egy 12 hüvelykes, 16:10 képarányú, 1280x800 pixel felbontású TFT panel helyezkedik el, amely 24 bites színmélységet és 170 fokos betekintési szögeket garantál. A Cintiq 12WX egyedüli kijelzőként és többmonitoros környezetben egyaránt használható; a Display Toggle funkciónak köszönhetően úgy lehet a monitorok között váltogatni, hogy a rajztábla megmaradjon aktív beviteli eszköznek.

A tábla mindkét oldalán megtalálhatók az egyszerű funkciók vagy komplex makrók elérését segítő ExpressKeys gombok, valamint a Touch Strip, melyen ujját húzogatva görgethet, zoomolhat stb. a felhasználó. A csomagba egy Cintiq Grip Pen kerül (háromféle heggyel), mellyel igen precízen lehet dolgozni. Az érzékelőfelület felbontása 5080 lpi, 1024 nyomásfokozatot tud megkülönböztetni (toll és radír esetében egyaránt), és 60 fokig a dőlést is érzékeli, ami különféle vonalstílusokat tesz lehetővé. Ezenkívül minden Intuos3 beviteli eszközt is támogat a rajztábla, és a Tool ID révén ezeket automatikusan azonosítja, a programonként eltérő beállítási profilokat az adott szoftver indulásakor magától aktiválja.

A Cintiq 12WX-hez színsémát is mellékelnek, de az elterjedt színkezelő eszközökkel is kalibrálható. A gyártó az 1189 eurós ajánlott áron piacra kerülő termékhez Corel Painter Essentials szoftvercsomagot ad.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rd​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.