Elkészült a kevésbé mostoha körülményekre tervezett Panasonic ToughBook S10

A Panasonic ToughBook szériája leginkább arról híres, hogy ellenáll az időjárás, a fizikai behatások, no és persze a felhasználók okozta megpróbáltatásoknak. Ezekről már mi is megpróbáltunk meggyőződni néhány alkalommal (például itt és itt), de időközben a ToughBook más termékkategóriában is felbukkant. Így például lett belőle már kifordítható kijelző tablet-notebook és androidos tablet is, és most az S10 notebook, melyet a korábbiakkal ellentétben nem a mostoha körülményekre terveztek, de továbbra is megtalálhatók benne a ToughBook család legfontosabb jellemzői.


[+]

Az elegáns és ellenálló magnézium házba burkolt 12,1"-es S10-est kifejezetten kormányzati és nagyvállalati felhasználásra szánja a gyártó. Az új notebook jól bírja a sűrű utazások megpróbáltatásait (például a leejtést és ütődéseket), így például nem csak a ház külseje strapabíró, hanem billentyűzete is cseppálló (2 dl folyadékmennyiségig), de a merevlemezt is speciális burkolatba helyezték. Mindehhez egy hosszú, 12,5 órás akkumulátoros üzemidőt párosítottak, hogy egy hosszabb repülőutat is át lehessen vészelni egyetlen feltöltéssel.


[+]

Mindeközben az elérhető adatbiztonsági funkciók közül is szép számmal rendelkezik, kezdve a legegyszerűbb Kensington zártól, de van benne TPM, valamint Computrace és Intel-féle lopás elleni védelem, illetve opcionálisan ujjlenyomat olvasó is rendelhető hozzá, de az Intel VPRO is rendelkezésre áll a távoli menedzselhetőség érdekében.


[+]

A 12,1"-es, 1280x800 képpontos kijelzővel ellátott ToughBook alapjául az Intel Core i5-2520M processzor és a benne lévő integrált grafikus vezérlő szolgál, ami mellé 4 vagy 8 GB RAM választható. Az 5400 fordulat/mp-es merevlemez kapacitása 320 GB, de kifejezetten könnyen elérhető helyre beépítve kapunk DVD írót és egy kártyaolvasót is. Csatlakozókból USB 2.0 és 3.0, VGA és HDMI, valamint a szokásos 3,5 mm-es jack audio aljzatok kerültek rá. Adatkapcsolati lehetőségek komplett tárháza közül is válogathatunk: Intel Centrino Advanced-N 6205 802.11a/b/g/n Wi-Fi vezérlő, Bluetooth 2.1+EDR, valamint a képek alapján Ethernet vezérlő és modem is van az S10-ben, opcionálisan pedig 3G képességekkel is felruházható a Panasonic legújabb üdvöskéje.


[+]

A Windows 7 Professional operációs rendszert futtató notebook 262 x 210 x 22,86 ~ 25,4 mm-es  méretekkel és 1,4 kg-os tömeggel rendelkezik, megjelenése pedig idén szeptemberre várható, meglehetősen borsos, 2449 dolláros ajánlott végfelhasználói áron.

Előzmények

Hirdetés