Fogyókúrára fogta kézikonzolját a ONEXPLAYER

A ONEXPLAYER Mini már értékelhetőbb méret mellett támadja a manapság elég élénk piacot.

A Steam Deck bejelentése óta a PC-alapú kézikonzolok piaca felé fordított figyelem eléggé megnőtt. Persze nagyon sokan a Valve rendszerével szemeznek, és ezt meg lehet érteni, ha figyelembe vesszük az árakat, viszont némely cég szeretne alternatívát kínálni, biztosítva valamiféle prémium funkciót, a prémium árért cserébe.

Az AYANEO Next például sokkal erősebb processzorrészt kínál komoly memóriakonfigurációkkal és SSD-opciókkal, de ezért cserében eléggé komolyan dolgozott az árazópisztoly. Ennek az alternatívája próbál lenni a ONEXPLAYER új üdvöskéje, a ONEXPLAYER Mini. Utóbbi jelző fontos, mert a cég korábban is kínált kézikonzolt, de azok egységesen 8,4 hüvelykes kijelzőt használtak. Ez ugyan nem katasztrófa, viszont a legtöbben 7 hüvelykes megjelenítővel keresik ezeket a gépeket, mivel ez tűnik az arany középútnak a méret és a hordozhatóság tekintetében.

A ONEXPLAYER Mini a Steam Deck és az AYANEO Next fejlesztésekkel ellentétben nem AMD rendszerchipet használ, hanem az Intel Core i7-1195G7-et, aminek az alapját a Tiger Lake kódnevű lapka adja. Ráadásul a Game Control Center segítségével a felhasználó maga választhat teljesítményszintet, amihez majd konfigurálja magát a beépített ventilátor.

ONEXPLAYER Mini
ONEXPLAYER Mini

A hardver alapjait tekintve négy processzormagot kínál majd a ONEXPLAYER Mini, az IGP pedig egy 96 feldolgozóegységgel rendelkező Xe-LP architektúrára épülő megoldás. A 128 bites buszon bekötött rendszermemória LPDDR4X szabványú, és 4266 MHz-es effektív órajelen ketyeg, míg az adattároló NVMe protokollt használ, ezen belül pedig 512 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os opciók közül lehet választani.

A nyers teljesítmény alapján egész jó ajánlatról van szó, de nem beszélhetünk a legerősebb megoldásról, viszont az árazás így is 1259 dollárnál kezdődik az alapmodellt tekintve, és a nagyobb kapacitású SSD-k ezt 1399, illetve 1599 dollárra növelik. Valamit tehát tudnia kell, ami megérheti a felárat, és tud is, ugyanis az alkalmazott, 7 hüvelykes, IPS panelt használó érintőkijelző 1920x1200 pixeles felbontást biztosít, szemben a Steam Deck és az AYANEO Next 1280x800 pixeles megjelenítőivel.

Talán meg sem kell említeni, hogy része a rendszernek a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.0, ahogy a 40,25 Wh-s akkumulátor is, utóbbi egy óra alatt feltölthető a mellékelt töltővel. Némi extra, hogy ha az IGP nem lenne elég, akkor a Thunderbolt 4 interfészen keresztül egy dedikál GPU-t is hozzá lehet csatlakoztatni a rendszerhez a megfelelő eGPU házakon keresztül, de ez nyilván nem lesz hordozható. A ONEXPLAYER Mini előtelepített Windows 11 operációs rendszerrel érkezik még ebben a hónapban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés