NV40 csak 2004-ben?

A kiállításon láthatók lesznek a tajvani gyártók első, NV36 és NV38 grafikus chipekre épülő videokártyái. A két GPU a GeForce FX 5600 és a GeForce FX 5900 optimalizált, javított utódjainak tekinthetők. Azt még nem lehet tudni, hogy a bemutató nagy csinadrattával vagy csendben zajlik-e majd.

Kérdéses ugyanakkor, hogy az nVidia még az idén piacra dobja-e az NV40 grafikus chipet. Üzleti szempontból a 2004 tavaszi megjelenés tűnik az ésszerűnek és a valószínűnek. Azt sem lehet tudni, hogy esetleg gyártási nehézségek hátráltatják-e az NV40 megjelenését. Az nVidia hallgat, ha az NV40 kerül szóba. Mindenesetre a vállalat már korábban jelezte: lassítja a GPU-fejlesztést. Lehet, hogy ennek első "áldozata" az NV40 lesz?


Forrás: www.hardware-mag.de

Az nVidia másik nagy "titkáról" a Hardware-Mag német internetes oldal rántotta le a leplet. A lap információi szerint ugyanis a vállalat élénk tárgyalásokat folytat a Sonyval. Az indok: a cég gyártaná a PlayStation 3 konzol grafikus chipjét. Mindenesetre addig még sokat kell aludnunk - ám a kaliforniai társaság már előre be szeretné biztosítani magát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés