Mit vehetünk, ha van felesleges 10 000 dollárunk?

Hirdetés

Kezdjük az elején: ki az a Mnemosyne (Mnemoszüné)? Az emlékezőtehetség istennője, aki egyben a kilenc múzsa anyja is – aki kicsit jártas a görög mitológiában, annak nem lehet meglepetés, hogy mindegyikük apja Zeusz. És hogyan jön ez egy pendrive-hoz? A memória szó a görög mneméből (így Mnenosyme nevéből is) ered, így nem rossz a választás. A Solid Alliance pendrive-ja viszont nem csak pendrive. Sőt, a legkevésbé az. Sokkal inkább dísztárgy, egyedi műalkotás vagy drága, nem túl hasznos, de szép játék. Két japán tervező, a Milánóban dolgozó Toshiki Satoji és a Tokióban élő Katsuya Masaki munkáját dicséri.

Szétszedve (Forrás: Akihabara News)
Szétszedve (Forrás: Akihabara News)

A "készülék" – már ha lehet erre a gyönyörűségre ezt a csúnya szót használni – látszólag egy nagy, kocka formájú ezüsttömb, ami viszont több kis részre nyitható szét. Ha mindenképpen funkciót akarunk neki keresni, akkor találunk, mert az öt különböző formájú, ágas-bogas ezüstdarab között megbújik egy kisebb fekete test is, ami nem más, mint egy 16 GB-os pendrive.

16 GB-os pendrive (Forrás: Akihabara News)
16 GB-os pendrive (Forrás: Akihabara News)

Az alkotók szándéka az (is) volt, hogy a sok értékes adat, a memória nagyobb megbecsülést kapjon – úgy tűnik, ezt sikerült elérniük. Mert a Mnemosynéért igazán emlékezetes árat kell fizetni: 10 000 dollárt.

Ezüstkocka (Forrás: Akihabara News)
Ezüstkocka (Forrás: Akihabara News)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés