- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Lehet én vagyok nagyon noob, de miert kell egy windowsnak adott procit támogatni? Nem elég az, hogy a proci tud mindent, ami az adott winhez kell?
Ha jól gondolom a saját gépemre biztosan felmenne egy Win95 is, pedig az a rendszer tuti azt sem tudja mi az a ddr4.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Bodz
nagyúr
A 1809 elvileg ma ismét elszabadul, bár lehet ez az ARM verzióra nem vonatkozik.
-
nagyúr
A cikkhez: attól még Linuxxal kihozhatnák a laptopokat, szóval...
Sinesol: Itt nem a proci, hanem az utasításkészlet a ciki. A Snapi 850 nem x86 / Amd64-es proci, hanem ARM-os. Ha simán fel lehetne telepíteni egy ARM-os gépre a Windows-t, akkor futtathatnád simán akár a telefonodon is.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
hát az ARM-ot eléggé kell támogatniuk, hogy az X86 támogatás/ kompatibilitás végre hozza azt amire várunk páran pár éve.Plusz NV a z RT vel is ott van , meg a Dx 12 be is jönnek új lehetőségek ezzel, szóval, ja elég nagy szopacs volt ez a kiadtuk és visszavontuk dolgot.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
vpeti_
csendes tag
Nem találtam a cikkben semmilyen forrásmegjelölést.
[ Szerkesztve ]
-
-
plömplöm
őstag
már a 1803 is támogatja: megoldották
"gizike, írja oda a 1803 sorába a 835 mögé a 850-et is, köszi"azt tudtuk, hogy a 9.gen intel procikhoz is 1809 kell(ene)?
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
félisten
Regebben foglalkoztam ARM-es linuxokkal, es sok esetben olyan dolgok vannak, hogy csak akkor megy, ha a kernel tamogatja pl. a GPU-t, mert ha nem, akkor se kep, se hang. Nemelyik ARM-es GPU nem tud pl. VESA modban menni, ami lehetove teszi, hogy driver nelkul is el tudj inditani egy terminalt, vagy bongeszot.
Itt lehet, hogy nem ez volt a helyzet, de ami x86-on ezer eve alap, az az ARM eseten nem mindig.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Zotya84
őstag
Abu, Annyira nem akarják kiadni, hogy alig 3 órával a cikk után már a hivatalos oldalról a 18 October Update tölthető le a 1803 helyett. Csak kicsit kellett volna várni vele, mielőtt megírod.
(Gondolom a mai patch-kedd alkalmával indították útjára, miután kijött hozzá a .134-es update. Hogy ez most magyar idő szerint 19 vagy 20 órakor történt-e meg nem tudom, nem voltam gépközelben.)
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
GodGamer5
addikt
Szerintem bétás rendszerrel kéne tolniuk arra a kis időre, amíg nem jön ki a végleges. Sokkal nagyobb baj, hogy így most az egész Ray Tracing-esdi csúszik emiatt a baki miatt....
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
A gyártóknak van egy harmadik opció is: hagyják a fenébe a Microsoftot az ARM-es Windows-ával együtt.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
troviko
senior tag
Ez az ARM-re emulált Winodws egy vicc. Kíváncsi vagyok, hogy meddig húzza majd, mielőtt elássa az MS.
https://www.oldtech.hu/
-
tag
Köszi az információt. Elkezdtem letölteni pendrivera a Windows 10 operációs rendszert. Amúgy nekem semmit nem törölt az eredeti* frissítés.
*A másoknak hibát okozó októberi frissítésre gondolok.Viszont eszembe jutott olyan kérdés, amire még nem találtam választ. Ha van eredeti Windows 10 Pro operációs rendszerem, amit a Microsoft weboldalán vettem és szeretném feltelepíteni ARM processzorú laptopra, akkor sikerülni fog a telepítés vagy nem fog sikerülni a telepítés*?
*Ez azért érdekel, mert a végleges laptop, amit venni fogok (Acer Predator Helios 300) a szobámban fog lenni, amíg tart a garancia, vagyis 3 évet. Viszont kelleni fog hordozható laptop és a Lenovo ThinkPad T480 laptophoz hasonló ideig tudnak az ARM processzorú laptopok működni. Ezért majd vennék ARM processzorú laptopot a Predator után, amit mindig elvinnék magammal mindenhova. Az ARM processzorú laptopba pedig beletennék MultiSIM kártyát és lenne a laptopban korlátlan mobilinternet.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
Zotya84
őstag
Nekem sem törölt semmit. Sőt, munkám során is már az ebből készített telepítőt használtam mind tiszta telepítéshez, mind frissítéshez, és szerencsére sehol sem volt vele gond. Úgyhogy én esélyesnek tartottam a mai megjelenését.
Szerintem ez említett mód nem járható út, mert ahhoz kelleni fog a 10 for ARM (vagy tudjat*k*m, mi lesz a pontos neve, nem vonz az ARM...) De a licenc megfelelő esetben akár használható is lesz – de ezt meg majd megnézed az EULA-ban.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
buherton
őstag
Nemcsak az uzasításkészlet a gond. Gond lehet még a memórikezelésből na meg az IO kezelésből. Az utóbbi ráadásul gyártó specifijus elvégre az ARM csak CPU-t liceszenszel.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
oPalRx7
aktív tag
Nem kellően tesztelt OS amit mobil chipset irányába ajánlanak... nem ismerős már a helyzet win mo 7 idejéből?
-
zdanee
őstag
Most meg fogsz lepődni, de egy 7th gen Core i CPU-s gépre már a win 8.1 sem települ fel. Mondjuk ez inkább szoftveres korlát, amit ki lehet trükközni, de nem, a mai CPU-k nem annyira kompatibilisek a régiekkel, mint azt gondolnád, csak az OS elfedi előled, ezért tudsz még mindig Win 3.1-re írt alkalmazásokat futtatni Win 10 alatt.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
margithid
veterán
Az is elég gáz, mármint a programok emulálása.
Nem tudom miért nem lett volna jobb támogatni mondjuk AMD-t, hogy csináljanak valami 5W-nál kevesebbet fogyasztó passzív hűtésű procit, ami felveszi a versenyt a Core M sorozattal, de árban olcsóbb és az Atomnál sokkal erősebb.
Ebből igy nem lesz semmi szerintem, ARM vonal el fog halni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Mikrotik routerek
- Apple notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- További aktív témák...
- Eladó makulátlan állapotban lévő iPhone 13 PRO MAX
- Lenovo Ideapad 1 82QD00CYHV W, cloud grey.
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Kártyafüggetlen 36 hónap Garancia, 2db vásárlása estén további
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512Gb Dual, Kártyafüggetlen, 6 hónap Garancia
- Eladó Komplett buildem GARANCIÁLIS szinte vadonat új!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen