Nem tud szabadulni a hibáktól a Windows 10 októberi frissítése

Szerencsére azért nem olyan súlyos az aktuális gond, de egyes érintetteknek kellemetlen lehet.

Nagyjából hete írtunk arról, hogy újra elkészült a Windows 10 októberi frissítése, és vele jönnek az új problémák is. Ezúttal a legújabb kumulatív frissítés okoz gondot, ugyanis ez a Windows 10 októberi frissítésével együtt működésképtelenné teszi a Windows Media Player keresősávját.

A hiba tehát nem a rendszert érinti, és nem is súlyos, ugyanakkor nyilván kellemetlen az érintetteknek, elvégre a megnyitott videókban nem lehet tetszőleges időpontra ugrani.

A Microsoft szerint a hiba csak kis számú felhasználót érint, és már készül a javítás, amely megoldja a problémát. Az viszont megint nem túl jó jel, hogy egy igen fontos, bár nem mellőzhetetlen funkcióban került elő valami anomália, ami ismét felveti azt a kérdést, hogy nem-e túl gyors a Windows 10 frissítéseinek fejlesztése, amelyeket kellő idő hiányában nem tudnak elég jól letesztelni. Egy bizonyos ponton ez az egész kontraproduktívvá válik, ugyanis ennyi hiba mellett a felhasználók félnek majd a frissítésektől, holott ezek azért fontos biztonsági javításokat is hoznak, és alapvetően az lenne a redmondi óriáscég célja, hogy mindenki a lehető leghamarabb váltson az új verzióra. Ehhez viszont szükséges a felhasználói bizalom, ami az elmúlt másfél hónap alapján biztosan nem jó irányba mozdult el.

Előzmények

Hirdetés