Memóriakártya-olvasó Commodore 64-hez

A muzeális értékű számítógépek rajongóinak sem kell lemondaniuk a modern kor vívmányairól – ezt a tételt többszörösen bizonyítottnak vehetjük, hiszen például a Commodore és az Amiga szerelmesei is folyton fejlesztik a hivatalosan rég eltemetett platformokat, az újabb perifériák, a hálózatok támogatása vagy egyszerűen a nagyobb teljesítmény érdekében.

Hirdetés

A legendás Commodore 64 használóinak ezentúl az új, kompakt memóriakártyák használatáról sem kell lemondania. A Vesalia Computer olyan bővítőkártyát dobott piacra, amely FAT16 fájlrendszerre formázott SD és MMC kártyák kezelését teszi lehetővé maximum 4 GB kapacitásig. Az MMC64 nevű egység a C64 user portjára csatlakoztatható.

Flashelhető BIOS-chipje integrált fájlkezelőt is tartalmaz, amellyel játékokat, alkalmazásokat lehet indítani, de SID formátumú hangfájlokat is le lehet játszani. A kártya két porttal is rendelkezik, amelyek további – például hálózati kártyával való – bővítésre adnak módot.

A Németországban 49,90 euróért árusított MMC64-et ugyanaz az aacheni vállalat, az Individual Computers gyártja, amelyik az újrakonfigurálható, modernizált C64-ként hadra fogható C-One rendszert is jegyzi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés