Lebuktatott pár készülő AMD APU-t az ASRock

Az alaplapgyártó valószínűleg csak véletlenül árult el titkos részleteket

Az alaplapgyártók által közzétett friss BIOS-ok mindig tartogathatnak meglepetéseket, amelyeket nem feltétlenül szokás felfedni, viszont az ASRock már-már sportot űz abból, hogy nem törődnek a titkokkal, így sorra leplezik le az új processzorokat. Az AMD persze a puskaporainak jó részét már előtte, vagyis hivatalosan is bejelentették a harmadik generációs Ryzen CPU-kat, amelyek mellé jön két új Ryzen APU is.


(forrás: momomo_us) [+]

A momomo_us néven tevékenykedő Twitter felhasználó ugyanakkor észrevett pár be nem jelentett AMD APU-t is az ASRock listájában, ezek egy része a normál modellek PRO, azaz üzleti szintre szánt opciója, viszont az előző bekezdés végén linkelt két APU-nak lesznek 35 wattos GE jelölésű verziói is, illetve jön még két Athlon GE modell is.

A pontos specifikációkat nem tudni, de a Ryzen 3 3200GE és Ryzen 5 3400GE esetében a 65 wattos verziók órajelben visszafogottabb módosításait köszönhetjük majd, míg az Athlon sorozat már a processzormagok száma tekintetében is megszorításokkal fog járni, cserébe persze sokkal alacsonyabb árcédulát kap.

Azt nem tudni, hogy az ASRock által kiszivárogtatott modellek mikor érkeznek, valószínűleg a harmadik negyedév során. Ezek általában csendben, különösebb hírverés nélkül szoktak megjelenni.

Előzmények

Hirdetés