Leadtek: új alapokon?

Ugyan mi is gyakran példálózunk azzal, hogy a top videokártyák egyértelműen a legdrágább komponenst jelentik egy új gép esetén, tehát akár többszörös áruk is lehet, mint a gép működését leginkább meghatározó alaplapoknak, azonban a következő hír minket is meglepett..

Itthon is igen népszerűek a többnyire nVIDIA alapokra építkező Leadtek videokártyák, amelyek árban inkább az ASUS-ok alatt, mint fölött helyezkednek el, teljesítmény-ügyileg azonban semmi szégyellni valójuk nincs..

Az, hogy a Leadtek már gyártott mást videokártyákon felül, szinte nyílt titokként van fent a cég honlapján, bár a SiS540-es, Socket7-es platformra készült chipset nekem nem sokat mond, mindenesetre a legutolsó Leadtek alaplapot, a WinFast 5400MAX-ot ez a set hajtotta.

Igen, alaplapot, és most megint, ugyanis rögtön 5db lappal rukkolt elő a tajvani gyártó, amelyek közt megtalálhatók mind az Intel, mind pedig az AMD CPU-it kiszolgáló példányok.

A lapok a következők:

  • WinFast 9500DDR: VIA Apollo Pro266-os chipset Socket370/FC-PGA platformra, PC1600/2100-as DDR-RAM támogatás (max. 3GB), 5 PCI/1 AGP slot, ATA/100 RAID controller, MHz-enkénti FSB/Vcore állítás BIOS-ból
  • WinFast 9300DDR: az előző lap MicroATX-es változata
  • WinFast 9200: i815E-s chipset, tuning szempontjából az első lappal analóg, 6 PCI/1 AGP slot
  • WinFast 9100AX: az előző testvére, azonban az i815EP chipset miatt már grafikus core nélküli változat
  • WinFast 7300K7: számunkra ez talán a legizgalmasabb, mert a SiS730S chipset-t miatt SocketA procikhoz készült, SDRAM-ot fogad, és MicroATX-es

Hirdetés