J&W Nano-ITX-es Cedar Trail alaplapok kiváló felszereltséggel

Hirdetés

A J&W két olyan apróságot mutatott be, amelyek beágyazott rendszerekben és SFF (Small Form Factor) számítógépekben is jó szolgálatot tehetnek. Az ITX-IC5N1010 és ITX-IC7N1011 alaplapok egyaránt Nano-ITX szabványúak, vagyis alapterületük mindössze 120 x 120 mm, a köztük lévő lényegi különbség csupán a központi egység típusában keresendő: előbbi 1,86 GHz-es Intel Atom D2500-at, míg utóbbi már 2,13 GHz-en ketyegő Atom D2700-at kapott.


[+]

Kis méretük ellenére meglepően jól felszereltek, tényleg minden bővítési lehetőséggel és csatlakozóval rendelkeznek, amire csak a fentebb említett munkakörökben szükség lehet. A szűkös hely miatt az egyetlen SO-DIMM memória foglalat a deszka hátára került, ebbe maximum 4 GB kapacitású DDR3 modul kerülhet. Fedélzetén szintén egy kombinált mSATA/mini PCI Express aljzat árválkodik, amelybe igény esetén SSD vagy egy Wi-Fi adapter illeszthető. Azonban akkor sincs tragédia, ha itt már nem jutott hely az adattárolónak, ugyanis a SATA 3 Gbps-os csatlakozó mellett egy SDHC kártyaolvasóval is felvértezték a tenyérnyi konfigurációkat.


[+]

Az integrált grafikus alegység a hátlapi HDMI kimenet mellett alaplapi kivezetések formájában VGA és LVDS kompatibilitással is bír. Az alaplapon körben 3 x USB 2.0 port, Gigabit Ethernet, két 3,5 mm-es audioaljzat és 12 voltos tápcsatlakozó sorakozik. Sőt, opcionálisan SIM kártyát (3G modem) is fogad, valamint infravörös vevővel is rendelhető. A maximális felhasználhatóság végett hagyományos PS/2 és RS232 soros portok is a repertoár részét képzik.


[+]

A J&W szerint passzívan is hűthető ITX-IC5N1010 és ITX-IC7N1011 alaplapok hamarosan elérhetővé válnak, pontos vételárat azonban még nem közöltek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés