Itt a Vista Performance Platinum Edition

Hirdetés

A PC-s komponensgyártók közül a Windows Vista debütálásának talán leginkább a memóriagyártók örülhettek, a Microsoft új operációs rendszere ugyanis a közmegegyezés (és a redmondi cég által közzétett rendszerkövetelmények) szerint a zökkenőmentes működés érdekében több rendszermemóriát igényel, mint az előző változatok, mindazonáltal a rendelkezésre álló operatív tárat hatékonyabban is használja fel. A memóriachipeket gyártó vállalatok azonban mostanában a padlóra került DRAM árak miatt szenvednek, ami érinti a prémium kategóriás modulokra szakosodott amerikai OCZ-t, mely a nagyobb profit reményében ezért újabb termékkel próbál hasznot hajtani a Vista-migrációból.


A külső változatlan, a hangsúly a márkanéven van

A vállalat ennek megfelelően a hangzatos Vista Performane Platinum Edition márkanevet választotta új, elsősorban tuningosoknak és nagy teljesítményű PC-jüket otthon összeszerelő felhasználóknak szánt moduljainak. A PC2-6400-as modulok az adott felhasználói kör igényeit teljesítve alapórajelen CL 5-4-4-15 időzítésekkel üzemelnek, jóllehet ehhez a JEDEC szabványban rögzített 1,85 volttól jelentősen eltérő; 2,1 voltos üzemfeszültséget igényelnek.

A Vistára váltó számítógéptulajok, vagy az új gépüket most összeszerelők 2 GB-os egyedülálló modulként vagy 4 GB-os kétcsatornás kitben vásárolhatják meg az OCZ PC2-6400 Vista Performance Platinum Edition modulokat. A gyártó szokás szerint élettartam garanciát vállal memóriáira. A cégnek egyébként nem ezek az első, Vista márkanevet felhasználó memóriamoduljai; a Vista Upgrade és Vista Performance Gold modulok vagy kitek a most megjelent változattal egyező órajelen, azonban attól hosszabb késleltetési idővel üzemelnek. Az OCZ egyébiránt korábban az NVIDIA SLI és az ATI CrossFire márkaneveivel fémjelezve is piacra dobott memóriákat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Előzmények

Hirdetés