Mobil fronton eldobja a Celeron és Pentium márkanevet az Intel

Jövőre szimplán csak Intel jelzéssel érkeznek a kategóriát célzó processzorok

Az Intel egy váratlan bejelentéssel zárja a hetet, ugyanis elárulták, hogy a következő évtől kezdve a notebookokat célzó processzorok területén leváltják a Celeron és Pentium márkaneveket. Természetesen a Core sorozat ettől nem változik, arra továbbra is lehet számítani, viszont azok a CPU-k, amelyek alapvetően a mobil piacon a belépőszintet célozták meg, egyszerűen csak az Intel, konkrétabban az Intel Processor nevet fogják viselni.

Az újítással az Intel nemcsak a cég neve lesz, hanem konkrétan terméknévként is funkcionál majd, mellé pedig fel lehet sorakoztatni a már ismert Core, Evo és vPro jelzéseket, amelyek szegmentációt jelölik. Utóbbiban nincs változás, a Core továbbra is az erősebb modelleket jelenti, az Evo a mobil platformon belül az Intel zászlóshajójaként ékesedik, míg a vPro nyilván a vállalati szintű igényeket szolgálja ki.

Nagyon leegyszerűsítve a felhasználók annyit fognak majd látni a 2023-ban érkező Intel notebookokon, hogy a Celeron és a Pentium név eltűnik, és egyszerűen csak az Intel marad a helyén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés