Intel: még 55 tüske a boldogság?..

Hirdetés

Ugyan az Intel április végén példátlan elánnal csökkentette a P4 árát, azonban ezzel mégsem robbantotta be a proci piacot: az alaplapgyártók szerint a vásárlókat továbbra sem érdekli túlzottan a negyedik kiadás..

Részben azért sem, mert az RDRAM még most is viszonylag drága, de van egy nyomósabb oka is. Hiszen az Intel meg sem próbálja titkolni, hogy a mostani P4-es foglalat, a Socket423, a 0.13 mikronnal készülő Northwood megjelenésekor végleg a süllyesztőben végzi, tehát a (hó)napjai meg vannak számlálva.

Mert már augusztusban itt a Socket478, bár ebbe első körben csak a szintén ekkor debütáló 2GHz-es P4 passzol majd, azonban idővel állítólag Willamette core-ral bíró CPU-k is előkerülnek még, az árérzékenyek legnagyobb örömére.

Az alaplapgyártók is ekkora várják a régóta áhított piaci boom-ot, hiszen nemcsak a foglalat lesz új, hanem az eddigi RDRAM-os kizárólagosság után "végre" olyan chipkészletek is kiadatnak, amelyek SDR/DDR RAM-ot hajtanak, lásd i845A (Brookdale SDR) és VIA P4X266 (DDR).

A legnagyobb teljesítmény azonban még egész sokáig a többcsatornás (2,4) RIMM modulok asztala lesz, akár azért, mert a Fosterhez is ezeket a Rambus modulokat passzintja az Intel, és ide (egyelőre?) se a VIA, se senki más be nem merészkedett, tehát a dologra nincs alternatíva. Talán mert amúgy se kell..

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés