CeBIT 2010: HD videostream otthon, korlátok nélkül

A Netgear jó néhány újdonságot tartogatott a tavaszra, amelyek bemutatásához a CeBIT-et választotta színhelyül. Elsőként a Powerline AV 500 Adapter Kit bemutatása történt meg. A fali aljzatba helyezhető szerkezet 500 Mbps-os adatátvitelt képes biztosítani a ház elektromos hálózatán keresztül. Az adapterek kompatibilisak a készülő IEEE P1901 szabvánnyal, így nagyobb sávszélesség, stabilabb kapcsolat hozható létre velük. Ez pedig fontos az olyan alkalmazásoknál, mint az internetes játékok, VoIP rendszerek, nagy fájlok másolása más hálózati eszközökre vagy például 1080p-s HD videók továbbítása tévékre.


Powerline AV 500 Adapter Kit [+] (forrás: Engadget)

A Universal WiFi Internet Adapter, azaz kódnevén a WNCE2001, egy kicsi, USB-s tápellátású eszköz, amely játékkonzolokkal, Blu-ray-lejátszókkal és tévékkel is használható. Ez az első ilyen kis méretű szerkezet, amelyik optimális 802.11n-es adatátviteli teljesítményt tud nyújtani és univerzálisan használható szinte minden Ethernet aljzattal működő elektronikai termékkel. Az USB-ről történő tápellátásnak köszönhetően a szokásosnál kevesebb kábelre van szükség, a Push 'N' Connect funkció és a CD-mentes telepítés nagyon pedig egyszerű üzembe helyezést ígér.

Netgear High-Performance Wireless-N HD Home Theater Kit [+]
Netgear Universal WiFi Internet Adapter [+] (forrás: Engadget)

A Netgear a végére tartogatta a High-Performance Wireless-N HD Home Theater Kit (WNHDB3004) készletét, amivel egyszerre több Full HD-s film továbbítása is lehetővé válik vezeték nélkül, és ami a felhasználó számára fontos: akadásmentesen. Ugyanis ez az egyedüli megoldás eddig, ami a tesztek szerint az átvitel 99,9%-ában minimum 40 Mbps-os sebességgel közvetítette a HD videofolyamot, mindezt több falon keresztül, egy átlagos családi házban. A készlet két High-Performance Wireless-N HD Home Theater Adaptert (WNHD3004) tartalmaz. Maga az beüzemelés nagyon egyszerű, az egyik adaptert például a routerhez kell csatlakoztatni, míg a másikat a médialejátszóhoz. Ezután gombnyomásra összekapcsolódnak, és indulhat a mozizás. A megbízható átvitelt számos olyan funkció biztosítja, mint a MIMO antenna jelfeldolgozás, valós idejű spektrumanalízis vagy a piac legmagasabb minőségű 802.11a/n 5 GHz-es WLAN chipsetjével történő dinamikus jelátalakítás.

Netgear High-Performance Wireless-N HD Home Theater Kit [+]
Netgear High-Performance Wireless-N HD Home Theater Kit [+] (forrás: Engadget)

A hálózati eszközök áráról még nem nyilatkozott a gyártó, a megjelenésük a nyár közepére várható.

Előzmények

Hirdetés