Hasselblad tilt/shift adapter

A HTS 1.5 kreatív lehetőségek egész tárházát rejti. Nem csak dönteni, vagy ferdíteni lehet segítségével az objektívet, hanem fordítani is. Egyelőre négy objektívvel kompatibilis az eszköz: HCD28 mm, HC35 mm, HC50 mm és a HC80 mm (digitális "H" rendszerű kamerán). A kis szerkezet legfőképpen az épület és tájképfotózásban lehet tulajdonosa segítségére, de természetesen egyéb felhasználási területeken is kiválóan teljesít majd.

A HTS 1.5 számos belső szenzorral rendelkezik, melyek a kamera felé küldik az aktuális állást, így a készülék automatikusan képes élességet állítani akár a legszélső állásokban is. Az adapter lencsetagok segítségével másfélszeresre nagyítja a képet, így teszi lehetővé az akár +/-18mm-es eltolást is. A döntési tartomány -10° és +10°, az  elforgatási szög -90° és +90° között van.

A HTS 1.5 tilt/shift adaptert ugyan már most bejelentette a Hasselblad, megvásárolható azonban csak 2009 első negyedévétől lesz. Az eszköz ára igazodik a kategóriájához, előreláthatólag 5395 $-ba fog kerülni a tengerentúlon, ami a forgalmi adók után elérheti az egy millió forint körüli értéket is.

Előzmények

Hirdetés