Hirdetés

Egyszerűbb firmware-frissítés a Samsungnál is

A Samsung új szolgáltatása révén az LG után másodikként immár a másik jelentős koreai gyártó DVD- és CD-író egységei is könnyűszerrel továbbfejleszthetők szoftveresen. A cég által a napokban kiadott Firmware Live Update nevű program, – amely letölthető a www.samsungodd.com weboldalról – az operációs rendszer betöltődésekor azonnal ellenőrzi, hogy a számítógépbe épített Samsung-meghajtók a legfrissebb verziójú firmware-rel rendelkeznek-e. Amennyiben nem, és a rendszer újabb verziót talál a Samsung weboldalán, automatikusan letölti azt.

Az automatikus firmware-frissítésnek köszönhetően az optikai meghajtó naprakész információkkal fog rendelkezni a jelenleg forgalomban lévő írható CD és DVD lemezekről, így az írási vagy olvasási hiba esélye minimálisra csökken, sőt a firmware frissítésével esetenként még a meghajtó írási és olvasási sebessége is növelhető.

A Firmware Live Update a cég számos optikai egységével képes együttműködni, köztük a gyártó jelenleg piacon lévő legmodernebb, TS-H522U és TS-E522U típusjelzésű, 16-szoros maximális sebességű DVD-íróival.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés