Firmware-frissítés egyszerűbben

A különböző optikai egységek alapprogramjának (firmware) otthoni frissítése elsősorban a DVD-olvasók, illetve a DVD-írók megjelenésével kezdett elterjedt szokássá válni. A frissített firmware-kód beégetése az alaplapok BIOS-frissítéséhez hasonló művelet, ahol tulajdonképpen nemcsak a módszer, hanem a cél is egyező; a termék használhatóságának javítása, kompatibilitási hibák kijavítása stb.

Sajnos számos gyártó nem tulajdonít kellő jelentőséget a hardver működését alapszinten szabályozó szoftver frissítésének, így vannak olyan cégek, amelyek egyáltalán nem, vagy csak elvétve adnak ki (akkor is többnyire csak új modelljeikhez) firmware-frissítést. Mindemellett ha van is új alapprogram, a felhasználók egy része azért nem frissít, mert nem lel rá a letöltési oldalra, vagy nem értesül a megjelenésről.

Az LG koreai részlege felismervén ezt a problémát egy új alkalmazást bocsátott útjára, mely számos szoftver frissítőmoduljának mintájára élő internetkapcsolat esetén adott időközönként automatikusan ellenőrzi, hogy megjelent-e a gépbe szerelt optikai egységhez új firmware. A program egyelőre nem kompatibilis minden LG-gyártmánnyal, a cég ígérete szerint azonban a teljes kompatibilitás a jövőben megoldottá válhat. Addig is a következő egységek tulajdonosai vehetik hasznát az alkalmazásnak:

  • GCR-8522B és GCR-8523B CD-olvasók
  • GCE-8525B és GCE-8526B CD-írók
  • GCC-4521B kombó meghajtó
  • GSA-4081B, GSA-4082B, GSA-4120B, GSA-4160B, GSA-4163B, GSA-5120D, GSA-5160D és GSA-5163D super-multi DVD-írók

A program letölthető az LG koreai webszerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés