Új Canon fix telék

A Canon bemutatta két új teleobjektívjét: az EF 200 mm f/2 IS USM-et és az EF 800 mm f/5.6 IS USM-et, melyekkel - az árakat nézve -  minden bizonnyal a professzionális felhasználókat célozta meg. A prototípusok ugyan már októberben is ki lettek állítva, a hivatalos megjelenést a január végi PMA idejére tartogatták.

„A két új objektív kifejlesztésével a Canon cég ismét bizonyította, hogy képes mind professzionális, mind amatőr szinten kielégíteni vásárlói igényeit. Büszkék vagyunk rá, hogy bármilyen körülmények között segíthetjük a fotósokat a minél tökéletesebb képek elkészítésében…” nyilatkozta Yuichi Ishizuka a Canon USA Fogyasztói Képfeldolgozás részlegének senior alelnöke.

Az újdonságok a kiváló minőségéről híres L-sorozat tagjaiként érkeztek. Mindkét termékben található képstabilizátor (IS), amely a hivatalos közlemények szerint akár 4 f-stoppal is besegíthet gyenge fényviszonyok között. Az optikákban fluorit és UD tagok biztosítják a kiváló CA-korrekciót. A lencsék korunk elvárásainak megfelelően már ólommentes üvegből készülnek. A magnézium ötvözet biztosítja a kis tömeget és a minden bizonnyal igen hasznos por- és nedvességtűrést.

EF200mm f/2 IS USM

Közismert elődjéhez, az EF 200 mm f/1.8 USM-hez képest majdnem fél kilóval lett könnyebb az utód (3000 g vs 2520 g), ráadásul plusz szolgáltatásként képstabilizátorral és időjárásálló külsővel rendelkezik – ideális konstrukciót kínálva ezzel az akár alacsony megvilágítású kültéri/beltéri sporteseményekhez, portrékhoz. Cirkuláris blende szépíti nyitott rekesz esetén a hátterek elmosását. A belső élességállítású (állandó hosszal rendelkező) objektív svenkelést támogató funkcióval is rendelkezik. Közelpontja 1,9 méteren van. A frontlencse természetesen nem fordul el élességállításkor, így polárszűrő használata is lehetséges.

EF 800 mm f/5.6 IS USM

A Canon EF 800 mm f/5.6 IS USM a gyártó leghosszabb gyújtótávolságú képstabilizátorral rendelkező objektíve. Méreteiben gyakorlatilag alig tér el az EF 600 mm F/4 USM-től (461 mm vs 456 mm), viszont testvérénél lényegesen kisebb tömeggel bír (4500 g és 5360 g). A magnézium-ötvözetből készült külső két fluorit, Super UD és UD lencsetagokat is takar. Az új objektív kiválóan használható nagy gyújtótávolságokat igénylő területeken: természet-, vad- és sportfotózás, valamint fotóriportereknél is kimagasló szolgálatot tehet.

Az EF 200 mm f/2 IS USM áprilisban kerül a boltokba előreláthatólag 5999$-os (~ 1 100 000 Ft) áron. A EF 800 mm f/5.6 IS USM-ért lényegesen mélyebbre kell majd nyúlnia zsebébe annak, aki ezzel a szuper-telével szeretné gazdagítani objektívparkját, mivel pontosan duplája lesz az ajánlott fogyasztói ára: 11999$ (~2 200 000Ft).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Hirdetés