ECS alaplapok a legolcsóbb Bearlake chipsettel

Két új megfizethető, ugyanakkor modern technológiákat felvonultató inteles alaplapról rántotta le pár napja a leplet a tajvani Elitegroup Computer Systems (ECS). A G31T-M és P33T-A típusok egyaránt az Intel 3 Series (Bearlake) chipsetcsalád belépőszintű lapkájára, a G31-re épülnek, azaz az újdonságok elsősorban az olcsó, integrált irodai rendszerek alapjaiként szolgálhatnak, jóllehet a bővítési lehetőségek révén igazi erőmű is építhető a két alaplapra.

A microATX formátumú G31T-M és a standard méretű P33T-A az Intel legmodernebb, 1333 MHz-es rendszersínt igénylő kétmagos és négymagos Core 2 processzorait is fogadja (bár a lapka hivatalosan csak 800 és 1066 MHz-es rendszersebességre lett hitelesítve), 800 vagy 667 MHz-es DDR2 memóriákat kezel akár kétcsatornás üzemmódban (mindkét alaplapon két foglalat található), és DirectX 9.0c-kompatibilis integrált grafikus motorral rendelkezik (GMA3100). Azok számára, akik az alapvető megjelenítési feladatoknál többre vágynak, a grafikus alrendszer egy PCI Express x16 bővítősínen keresztül bővíthető; ezen kívül a G31T-M egy PCIe x1 és két hagyományos PCI konnektort kínál, a P33T-A-n pedig a több helynek köszönhetően utóbbi kettőből további egy-egy található.

Mindkét alaplapon a nem éppen mai darabnak számító, ám kétségtelenül olcsó ICH7 I/O vezérlő teljesít szolgálatot, ez maximum négy Serial ATA II és két Ultra-ATA egységet szolgál ki, összesen nyolc USB 2.0 kaput kezel és a Realtek ALC662-es kodekjével karöltve hatcsatornás HD Audio hangzást nyújt. A két típusról természetesen nem hiányozhat a hálózati vezérlő sem: a G31T-M-re Fast Ethernet, a P33T-A-ra Gigabit Ethernet kontrollert épített az ECS.

A két új modell közül a G31T-M már kapható, a P33T-A későbbi időpontban jelenik meg a kereskedőknél. Az újdonságok áráról egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés