A Compaq felkészült a Windows 7 fogadására

A HP érdekeltségébe tartozó Compaq is új termékekkel ünnepli a Windows 7 startjára, így az új operációs rendszer alkalmából a gyártó egy notebookkal illetve egy asztali géppel jelentkezik.

A Presario CQ61z névre keresztelt notebook egy 2 GHz-es órajelen üzemelő AMD Sempron M100-as processzort rejt, mely 45 nm-es eljárással készül, ennek megfelelően a maximális fogyasztása 25 watt. A virtualizációs technológiával felszerelt központi egység társa egy integrált Radeon HD 4200-as grafikus mag, ami támogatja az ATI Stream platformot és a DirectX 10.1-es API-t, valamint képes a HD videók akadástól mentes lejátszására. A DDR2 szabványra épülő rendszermemória 2 GB-os kapacitással rendelkezik, az adattárolást pedig egy 160 GB-os merevlemez biztosítja.


Compaq Presario CQ61z

A DVD-íróval felszerelt notebook 15,6 hüvelykes kijelzővel dolgozik, melynek natív felbontása 1366x768 pixel. A hangzásvilágáért egy Altec Lansing hangrendszer felel, az üzemidőről pedig a hatcellás akkumulátor gondoskodik. A kártyaolvasót is tartalmazó gépezet előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 399 dollár lesz. Érdemes megjegyezni, hogy a kedvező árcédula csak október 18-a és december 19-e között érvényes.

Az asztali piacra a Presario 4010f érkezik, mely szintén AMD processzorra építkezik. A 2,3 GHz-es órajelen ketyegő Sempron azonban most egy GeForce 6150 SE jelzésű integrált grafikus maggal dolgozik össze, mely a DirectX 9.0c-t támogatja. A DDR2 szabványra alapozó rendszermemória 2 GB-os kapacitást kínál. Az adattároló szerepét egy 250 GB-os merevlemez tölti be, míg az archiválásért a DVD-író felel.


Compaq Presario 4010f

A Presario 4010f október 22-én debütál előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel felvértezve. Az ajánlott fogyasztói ára 309 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés