Az egér és a Logitech

Hirdetés

Az internews hosszú idő után újabb cikkel örvendeztette meg olvasóit, rögtön kettővel, nem is akármilyenekkel! A téma ezúttal az egér, először általánosan, majd konkrétan, egy Logitech Wheel Mouse Optical személyében. Álljon itt két idézet:

"Erre a problémára kínál totális megoldást az optikai szenzorral ellátott egér, ami jelenleg a legmodernebb változata ennek a kis perifériának. Sokan nem tudják, hogy a golyós egér tulajdonképpen szintén optikai egér, hiszen a golyó egy tengelyt mozgat, amin egy olyan tárcsa van, ami számos helyen ki van lukasztva. Amikor az egér mozog, a tárcsa forog és meg-megszakít egy led által gerjesztett fénysugarat. A fénysugár "szakadásait" egy érzékelő veszi, ami megmondja a számítógépnek, hogy egy meghatározott irányba mozdítsa el a kurzort."

"A Logitech Wheel Mouse egy felső-középkategóriás optikai egér. Azért csak középkategóriás, mivel a Logitech legújabb fájtájú iFeel típusú egérkéjének "force-feedback" addonja teljesen kimaradt belőle és a számítógépbe is a hagyományos kábellel csatlakozik (semmi flinc-flanc rádiótechnika). Ez persze sok tekintetben előny, viszont nem tagadhatjuk le, hogy a Wheel Mouse-on már túlhaladott a kor."

A cikket az Internews oldalán találjátok.

Azóta történt

Hirdetés