ASUS Strix GTX 1060 klasszikus DirectCU II hűtővel

A klasszikus duplaventilátoros hűtő alatt gyanúsan rövid a NYÁK az ASUS-féle GTX 1060-ak között.

Hirdetés

Egyelőre csak az ASUS japán és ausztrál weboldalán bukkant fel az az új, 6 GB VRAM-mal ellátott GTX 1060-as VGA, ami a Strix családot gazdagítja. Szembetűnő változás viszont, hogy az STRIX-GTX1060-DC2O6G jelölést viselő kiadás rövidebb, mindössze 21,8 centiméter hosszú, emellett a Direct CU III helyett csak a jól ismert második generációs, két ventilátoros, Aura RGB világítást mellőző Direct CU II hűtést kapta meg, amely jócskán túlnyúlik a nyomtatott áramköri lapon. A képeket megnézve utóbbi gyanúsan rövidnek tűnik, akár egy GTX 1060 Mini alapját is adhatná, sőt az is megkockáztatjuk, hogy a rövidített NYÁK-os kiadás előfutárát láthatjuk az új Strix áramköri lapjának képében.


[+]

Fontos megjegyezni, hogy erre a kártyára mindössze egy darab hattűs PCI Express kiegészítő tápcsatlakozó került, míg a Strix többi darabjára 8 tűs. Ez az apró különbség a tuningnál jelenthet majd némi hátrányt, már amennyiben nem elég a gyári túlhajtás, ahol megtartották az enyhébb Gaming, és a nagyobb mértékű tuningot jelentő OC módokat. Előbbinél a GPU alap- és Boost órajel 1569/1785 MHz, utóbbinál pedig 1595/1811 MHz. A 6 GB-nyi VRAM frekvenciájához most sem nyúltak hozzá, ez alapbeállításon 8008 MHz. Akinek ez a felállás ismerős, az nem téved, ugyanis a 6 GB-os ASUS GTX 1060 Dual órajelét másolja, azzal a különbséggel, hogy az OC mód frekvenciáira még rádobtak 1-2 MHz-et – lényegében így a nem OC-s és az OC-s Strix verziók közé érkezik.


[+]

Végezetül érdemes egy gyors pillantást vetni a hátlapi kivezetésekre is, ami az NVIDIA referencia ajánlását (1 darab DVI-D, 1 darab HDMI 2.0b, 3 darab DisplayPort 1.4) követi, egyedüliként az ASUS kínálatában.


[+]

Sajnos arról egyelőre nincs érdemli információ, hogy pontosan mikor és mennyiért lehet majd a legújabb Strix VGA-hoz hozzájutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés