92 hüvelykes televízióval tarolná le a Mitsubishi a 3D piacot

A 3D szegmens egyik legrégebbi szereplője az a Mitsubishi, amely már a tavalyi bumm előtt is hosszú ideje kínált háromdimenziós tartalmak megjelenítésére képes televíziókat. A gond csak az volt, hogy ezek nem produkáltak Full HD felbontást, és persze nem is nagyon volt mit nézni rajtuk, hiszen a 2D-3D konverzióra nem adtak módot, filmek pedig korábban sem igazán voltak. Ráadásul a modelljeik nem is az LCD vagy a plazma technológiára épültek, hanem a hátulról vetítős, projektoros megoldást alkalmazták.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Erre talán már nem sokan emlékeznek, pedig a kétezres évek elején-közepén sok gyártó, többek között az azóta becsődölt Thomson is nagy reményt fűzött ehhez az eljáráshoz, de voltak projektoros tévéi a Sonynak és a Samsungnak is például. Ám az LCD és a plazma elsöpörte ezt a technológiát, és mára tényleg csak néhány bozótharcos maradt, akik viszont foggal-körömmel ragaszkodnak a vetítéshez.

Az eljárásnak vannak előnyei, így például a színhűség, illetve a gyors mozgások megjelenítése, és persze a viszonylag nagy képméret előállításának lehetősége. Ám cserébe ezek a modellek összehasonlíthatatlanul vastagabbak, mint a rivális technológiákat használó tévék. Ez pedig döntőnek bizonyult.

Mindenesetre a Mitsubishi nem adja fel. A vállalat bejelentette, hogy még idén piacra dobnak egy 92 hüvelyk képátlójú 3D-s tartalmak megjelenítésére képes, Full HD felbontású készüléket. Ez lényegesen nagyobb, mint a jelenlegi legnagyobb LED-es háttérvilágítású, 3D-s LCD televízió, amely 75 colos és a Samsung mutatta be az év elején.

A Mitsubishi készüléke a pletykák szerint négy HDMI csatlakozót rejt, és rendelkezik beépített médialejátszóval is, amely az USB port segítségével csatlakoztatott adathordozókon tárolt zenék, filmek és képek kezelésére képes. Lehetővé teszi a különféle internetes tartalmak elérését, sőt a vállalat saját platformjáról történő streamelésre is módot ad. A 120 hertzes képfrissítési rátával dolgozó óriás pontos megjelenéséről és várható áráról sajnos nem szólnak a hírek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés