Hirdetés

3TB+ merevlemez támogatás régebbi MSI alaplapokhoz

Több gyártó már korábban sikeresen vette a 3 TB-os merevlemezek támogatásával kapcsolatos akadályt, de az MSI hivatalosan csak most tette elérhetővé a 3TB+ Infinity technológiát. Az újításnak hála már azon MSI alaplapok egy része is támogatja a 64-bites operációs rendszerek indítását (bootolását) a 3 TB-os és annál nagyobb merevlemezekről, melyek gyárilag nem EFI-vel kerülnek a piacra (a 2,1 TB-os korlát részleteit ebben a hírben boncolgatjuk).

A technológia nem egy átmenetileg feltelepíthető szoftveres megoldás, hanem egyből BIOS frissítés formájában érhető el a támogatott alaplapokhoz, melyet az alábbi lista részletez:


[+]

Abban csak reménykedni tudunk, hogy a lista tovább bővül, és ennél régebbi alaplapokhoz is elérhetővé válik a fejlesztés, bár a BIOS-os megoldás integrálása korántsem olyan könnyű feladat, mint egy szoftveres javítást létrehozni. Talán ez utóbbival is beérnék a felhasználók, ugyanis más gyártó szoftveres úton egészen a 945-ös lapkakészletig visszamenőleg kínál 3TB+ támogatást, 32 bites operációs rendszerek alá is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés