Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lidl

    senior tag

    Sziasztok,

    Szeretnék egy kis segítséget kérni az otthoni hálózatom létrehozásához.
    Van egy T-Home-os ADSL net-em, amit az általuk adott ZTE modem/router-rel használok. Engedélyezve van a wifi és minden jól is működik.
    A ház 2 szintes. Ez az eszköz a födszinten a bejárat mellett van. A földszintet nagyon jól beszórja, de az emeletre (a vasbeton födém miatt, gondolom) nagyon gyenge jel megy fel.
    Ezért elterveztem, hogy teszek egy másik eszközt az emeletre. Van kiépített kábelezés, tehát ezt egyszerűen meg tudtam oldani. Vettem egy Tp-Link TL-WR841ND (kicsit elhamarkodottan), hogy majd azzal megoldom. (van benne WDS Bridge funkció) A tervem ez volt, hogy "kiterjesztem" a wifi hálózatot az emeletre. Rádugom a Tp-Link routert, létrehozok egy hálózatot ugyan olyan névvel és paraméterekkel, mint a lenti és akkor minden jó lesz.
    Viszont most van 2 wifi hálózatom, egy az emeleten, egy a földszinten. Mivel azért egy picit mind a kettő működik a másik szinten, csak gyengén, gyakran előfordul, hogy nem kapcsolódik át az adott hálózatra a wifi eszköz. Ezt szeretném megszüntetni. Egy wifi hálózatot szeretnék létrehozni, de két hardver eszközzel.
    Létezik erre megoldás?
    A munkahelyemen van 2 Cisco Access Point a hálózatban, és itt csak egy wifi hálózat van. Pont ugyan ezt szeretném elérni otthon is, csak nem Cisco eszközökkel ;)
    És persze szeretném viszonylag olcsón megúszni. Gondolom egy Access Point kellene nekem, amit az emeleten rádugok a hálózatra. Csak az nem tiszta, hogy hogyan lesz ugyanaz a hálózat.
    A Repeater mód azért nem lehet megfelelő, mert gyenge a wifi jel az emeleten. Nem tudom elképzelni, hogy abból egy repeater jobb jelet tudna csinálni.
    Kinéztem egy Zyxel NBG-418N routert, amiben van AP is. Nagyon olcsó. Meg is felelne, de nem tudom, hogy használható-e arra, amit szeretnék.
    Tudnátok tanácsot adni?

    Nagyon köszönöm!
    Lidl

Új hozzászólás Aktív témák