próbálkoztál már újraindítással, és újabb update-al?
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
Dell Inspiron 6400 9400 XPS M1710 M140 Precision M90 M6300 Inspiron 1720 V130 magyar billentyűzet
Dell Vostro A840 Dell Vostro A860 Vostro V13 Vostro 1015 mindenféle Vostro magyar billentyűzet
Eladó Fujitsu Amilo Pi3560-Core2 duo, Geforce GT240M, 60GB SSD, 3GB RAM, Bluetooth, HDMI
!!! SAMSUNG SH-S222L !!! 22x-es Fekete IDE író, A SAMSUNG ma kapható legjobb írója! Azonnal vihető!

próbálkoztál már újraindítással, és újabb update-al?

Nem használtam még ezt a vírusirtót, szóval biztosat nem tudok mondani, de előfordulhat!
Ha az előző frissítések után nem indítottad újra a gépet, akkor tedd meg, és utána lődd le a vírusirtót! Majd próbálkozz újra... ha esetleg az UAC rákérdezne, akkor engedélyezd a hozzáférést! IE ne legyen használatban!

Sziasztok!
Vista-ból melyik verziót érdemes telepíteni (32 bit-es)?
És hogy melyik változatnak jobb a memória kezelése?
[ Szerkesztve ]
HALF-LIFE FOREVER!

Egyforma a memóriakezelés, de a 32bites nem kezel 4GBnál (beleszámít a vga is) több memóriát, így ha az adatlapodon levő configra akarod telepíteni, akkor 64bitest tegyél.
De ha most készülsz OS-t venni, akkor inkább win7 64-bitet javaslok.

Abbol is mindegy hogy melyiket igaz?
HALF-LIFE FOREVER!

Hogy érted, hogy mindegy?
Mondom, hogy 32bit alatt nem fog látszódni mind a 4 giga ram, csak 3 vagy 3,5.
Otthonra Home Premium ajánlott.

Úgy, hogy most mindegy, hogy most Ultimate-t vagy Home Premium-t telepítek igaz?
HALF-LIFE FOREVER!

Üdv ! Segítséget kérnék egy ismerősömnek a lenovo laptopja feladta a leckét ugyanis mindíg 2 perc után kikapcsolja a kijelző világítását halványan látszik minden a csak a fényerőt veszi el de teljesen " már ha lehet érteni mire gondolok " képernyőkímélő és a monitor kikapcsolása kilőve és mégis elsötétül mi van még ???
Ha Lú Köll Hát Lössz !! A Lú A Bandi Gyeröké Lössz!!! Gamertag: CoverlessAtol72

vezérlőpult --> energiagazdálkodás
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

Köszönöm kipróbálom !
Ha Lú Köll Hát Lössz !! A Lú A Bandi Gyeröké Lössz!!! Gamertag: CoverlessAtol72

Kompatibilis Daemon Tools van fenn? Ha esetleg egy régebbi verzió, az okozhat gondot, mivel virtuális DVD drivert tesz föl a Windows alá, és az okozhat inkompatibilitási gondokat. Ha meg nem, akkor az ISO képfájllal van valami.
A tejet a tőgyfáról szüretelik!
valószínű,hogy a képfájl a hibás..
a DT a legújabb

Üdv!
Eredeti 32Bites-t akartam felrakni egy Satellite Pro A300 as notira XP Sp3-ra.
Viszont a partíciót töröltem , az XP-s driverek nincsenek meg, és a telepítés részben a fájlok kibontásánál elakad 0x8007045D hibakóddal.
S.O.S sürgős lenne a segítség ,
Trying to be genuine is harder than its seemed.
Vinyó/memória hiba.
Esetleg a dvd olvasó döglődik.
SP2-es telepítő?
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

Hardwares problémák kizárva - Xpvel hibátlan volt eddig ráadásul nincs 2hetes a gép.
Nem lehet hogy csak a HDD illesztő program kell?

Most megpróbáltam az xp-t és azt írja hiányzó BOOTMGR 
Ha hdd illesztő kellene akkor 0x0000007B hiba lenne.
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

Üdv!
Sikerült megoldani! 
Biosból kellet a SATA kompatibilitását átállítani(?). 

Sziasztok!
Formázni szeretnék egy gépet, de nem szeretnék sokat bíbelődni a driverekkel.
Valahogyan le tudom menteni?
Xbox 360 HDD FLASH + Új 4GB 65k, Új 250GB 78k, Phat 60GB LT3 50k, Phat LT3 45k - Budapest

Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdés, de nem találom a megoldást...
A start menüben hogy lehet átállítani azt, hogy a "kikapcsolás" gombot megnyomva mondjuk ne készenléti állapotba kerüljön a gép, hanem kapcsoljon ki? (Vagy induljon újra, stb.?)
Előre is köszi!
Itt egy kép, hogy melyik gombra is gondolok, ha nem lenne világos:
[ Szerkesztve ]

Vezérlőpultban az energigazdálkodásnál, a sémabeállításnál tudod beállítani a tápkapcsolók és fedél résznél.
[ Szerkesztve ]

köszönöm!
(kb sosem találtam volna meg...)

Pedig logikus helyen van, legalábbis szerintem. 
Mondjuk, hogy miért nem a shut down az alapértelmezett, azt nem tudom. Win7en meg is szűnt ez a gomb, pontosabban egy shut down gomb van a helyén és állítani sem lehet.

A következő lenne a problémám: az érintett gép egy acer travelmate, és nemrégiben még win7 volt rajta, de most vissza lett rá telepítve a vista, mert ott a gyakori hibajelenség volt, hogy a rendszer betöltőképernyője percekig, és ki tudja, talán órákig is képes lett volna töltögetni, de a rendszer nem jött be. Vista alatt ugyanezt játsza, pedig mindkettő esetében eleinte, a telepítést követően tökéletesen működött, majd ahogy szépen lassan kerültek fel a driverek, programok, no meg a frissítések, előjött a kékhalál, majd újraindulást követően megállás nélkül töltött a rendszer, de sosem jutott tovább. Ha valaki találkozott volna már ezzel, vagy tud esetleg valami megoldást, megköszönöm.
AMD+SiS-->AMD+ATi-->intel+ATi-->intel+nVIDIA

Ez valószínűleg valamilyen hardverhiba lesz. Memtestelj egyet, illetve HD Sentinellel nézd meg a merevlemez állapotát. Ha valamelyik rossz, akkor azt kicseréled. Ha mind a kettő rendben van, akkor szervíz. 

A memtest86+ lefuttattam, nem mutatott hibát, a merevlemez ellenben nem "serceg" a betöltőképernyőnél, illetve a hdd led sem villog, tehát valami ott lehet, mert közben a winyót betettem az asztaliba, ahol a hd sentinel kb 75% ra mondta a kondícióját, és kicsivel több, mint 500 napot jósolt neki. Tehát valószínű, hogy ott lesz a gond, viszont az már nem ebbe a topikba tartozik. A segítségedet köszönöm. 
AMD+SiS-->AMD+ATi-->intel+ATi-->intel+nVIDIA

A becsült nap többnyire nem pontos és ha lemegy a kondíció 100%-ról, akkor általában rohamosan romlik az állapota. Mentsetek adatot és cseréljetek HDD-t. 
Nincs mit egyébként. 

Lenne 2 alap kérdésem.
Megakarom szüntetni a jelszavas bejelentkezési lapot indításkor. Hogyan tudom ezt megoldani?
A másik- van egy program, ami jelszóvas belépéssel indul. Autochartist a neve, de nem ez a lényeg.
Át állítottam, hogy nem induljon automatikusan, azóta nem fogadja el a jelszó/felhasználó nevet. Már uninstalláltam, leszedtem trial verziót új loggal, de nem fogadja el mindig érvénytelen login adatokra hivatkozik.
Már futtattam rendszer pucolást, registryben is , de semmi.... Van valami ötlet?

Sziasztok!
Elég fura helyzet állt elő, és sajna elég fontos, h újratelepítés nélkül meg tudjam oldani a problémát:
- semelyik böngészővel sem tudok netezni, és a virusirtó sem tud frissíteni annak ellenére, hogy a Vista szerint van internetkapcsolat és PING elni is tudok külső címeket. Amiket eddig próbáltam:
- 3 böngésző (Firefox, Opera, IE 8)
- proxy kikapcsolása
- Malware ellenőrzés (28 napja nem frissitett, mivel nem tudok frissíteni)
- tűzfal, vírusirtó (Nod 4.2) kilövése
- hálókártyák kilövése (mint wifi, mint LAN) egyiken se megy
- ipconfig /all esetén "protokolbújtató adaptereket listáz ki"
DNS probléma, vagy mit tippeltek ?
Köszi előre is!
Pet
[ Szerkesztve ]

Én valami vírusra tippelek.
Biztosan nem DNS probléma, mert akkor pingelni sem tudnád a címeket (hacsaknem ipre pingelsz).

Igen, ebben van valami. DNS névre pingelek. Csak sajna nem tudom frissiteni a virusirtókat, spyware eket... azt hiszem vinyo ki lesz...
Köszi!

Sziasztok!
Új céghez kerültem és a gépek karbantartása is az én területem. Az előző "rendszergazda" után már hetek óta takarítok. Van egy Lenovo Thinkpad SL500 laptop a cégnél, Vista Business SP1-el érkezett. Viszont a kedves rendszergazda felrakott rá egy warez XP-t (cégnél?!
), így most azon dolgozik egy kolléga. Ezt szeretném megoldani (mikor megtudta a főnök, hogy ez illegális majdnem dobott egy hátast). Viszont van egy direkt nekünk fejlesztett alkalmazás amely eléggé megfogja a gépeket (hála a szintén ügyes programozónak) és nem vagyok benne biztos, hogy Vista alatt így mennyire lehetne dolgozni. Magyarán a kérdésem. Van serialom Vista Business SP1-hez, akkor azt úgy csak valahonnan le kell tölteni (honnét?) és telepíthető legálisan. Illetve, hogy egy ilyen gépen mennyire döcögne:
Processzor: Intel Core 2 Duo T5670 1,80 GHz (800 MHz FSB, 2 MB cache)
Memória: 2 GB DDR2-667 CL5
Chipset: Intel GM45
Videokártya: Intel GMA X4500HD
Hangkártya: Conexant Cx20561 HD Audio
Kijelző: 15,4” (1280x800, AntiGlare-Type)
Merevlemez: Seagate ST9160827AS (160 GB, 5400 RPM, 8 MB, SATA-II)
Optikai meghajtó: LG GSA-T30N
Hálózati kártya (LAN): Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Gigabit Ethernet Controller
Hálózati kártya (WLAN): Intel Wireless WiFi Link 5100 max. 108 Mbit/s
Mobil internet: nincs
Modem: HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SMartCP
TV tuner: nincs
Webkamera: van
FireWire: van
Bluetooth: van
Infravörös port: nincs
Kártyaolvasó: van
Ujjlenyomat olvasó: van
Akkumulátor: 6 cellás 52Wh
Operációs rendszer: Windows Vista Business SP1 (Windows XP SP2 downgrade opció)

Biztos, hogy warez az XP? Vista Businessről van legálisan lehetőség XPre downgradelni, annyi, hogy telefonon kell aktiválni a Vista kulccsal a rendszert.
Nem tudod a Business telepítőt letölteni, OEMhez adnak dvd-t, a laptopokon meg sokszor recovery partíció van (sajnos). Viszont ha van saját telepítőlemezed, akkor avval nyugodtan telepítheted, ez legális.
Ezen a gépen pedig (szerintem) használható a Vista, bár nyílván lassabb lesz, mint az XP.

Igen, egy másik gépre már telepítve van az az XP, a laposon ki is van kapcsolva az auto update, gondolom, hogy ne vegye észre, hogy "szoftver hamisítás áldozata" lett.
Tisztában vagyok a downgrade lehetőséggel, viszont a Vista jobb lenne rá. Sajnos nincs Vista telepítőm, csak XP és Win7.
Recovery partíció már nincs meg, ha jól látom. Akkor nincs semmi más módja?

Nem tudom mennyire számít wareznek, mert az tiltott itt a fórumon, de végülis legális kulcsod van:
Szerezz be a netről valahonnan egy telepítőt (figyelj rá, hogy ne valami buherált szar legyen) és telepítsd fel avval.

Sziasztok!
Az mitől van hogy amikor az SP1 volt fent akkor a 4GB -ból még csak 3,18 látot, miután feltettem az SP2-t utána már rendesen látta a 4GB-t (Ultimate 32Bit-em van)!
Ez hogy lehetséges?
HALF-LIFE FOREVER!

Nem látja rendesen, csak az SP2 óta kiírja, hogy mennyi ram van a gépedben, meg elvileg zárójelben, hogy mennyi használható, de ez lehet, hogy csak win7en.
A 4GB RAM kihasználásához 64bites OS kell.

Azt én sem értem a vista meg azt írja ki hogy a 4GB ramot rendesen 100%-ban kihasználja!
HALF-LIFE FOREVER!

Ilyet biztosan nem ír ki, maximum ha valami 2 mbyteos S3 triod van 
Filózom rajta, hogy totál kikapcsolom a virtuális memóriát. Elképzelésem szerint jobban lassítja és rongálja a rendszert a folyamatos elérés, mintha csak a fizikai RAM-ra hagyatkoznék. Véleményeket, tapasztalatokat és infókat várok :].
2GB fizikai, jelenleg 4,6GB-ot zabál pluszban..
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg

Valamennyit mindenképpen érdemes hagyni, mert egy csomó program el sem indul nélküle. De szerintem te nem a virtuális memóriára, hanem a lapozófájlra gondolsz. 
OEM Vista Business-t kell szerezz valahonnan (vagy ultimate-ot és telepítéskor a business-t választani.).
Ha szerencséd van nem gyalulta le a recovery partíciót a laptopról és boot-kor a Thinkvantage gomb megnyomásával elő tudod szedni.
Legrosszabb esetben némi pénzért kérhetsz a Lenovo-tól recovery lemezeket.
Korrekt, elírtam, lapozófájl és nem a teljes vmem. Pl. mi nem működik nélküle? O.o
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg

Csomó játék nyöszörög érte. 2GB RAM mondjuk amúgy sem túl sok, inkább lassulni fog a rendszer, mint gyorsulni.
Nana, ki kéne próbálnod, jobban hasít (legalábbis netezéshez biztos, egyelőre csak panaszkodik a kevés memóriára)! Játékot majd talán hétvégén kipróbálok hozzá, nethez egyelőre pöpec (erőforrás-figyelő szerint is
).

Lehetséges, de egyrészt nem használok Vistat másrészt kell a lapozófájl a Flight Simulatorhoz.
Régen én is használtam kikapcsolva, nem sok különbséget tapasztaltam a bekapcsolt állapothoz képest, pedig nem 2, hanem 4GB ramom volt.

Sziasztok ,
A kollégám laptopján meghalt a vista. Egyszerüen sehogy sem akar elindulni. Végigprobáltam az összes módot, de mindig kifagy. (kékhalálozik)
Ez a visszaállító ,vagy javító menü elindul. Probáltam a rendszer visszaállítást, de az is hibaüzenettel leáll. Van valami mód hogy mégis elinuljon a rendszer ? 
Fontos lenne a személyes adatokat lementeni. Majd akkor visszaállítanám a gyári beállításokra.
Pobáltam ubuntu live-ot. Az szépen müködik , de nem látom a külső vinyót amire mennének az adatok.
SGSII SAMU-UE40D6500