Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#26001) redgold

redgold
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Nem olvastam végig a sok ezer hozzászólást, ezért bocs!

Kérdéseim a következők lennének:
- a vistánál nagyon erős a -holt időben történő (esetleg valamit indexál?)- vinyó használat, ezt tudom valahogy korlátozni, vagy esetleg teljesen ki is kapcsolni?
- a vinyóm native sata módban kapcsolódik a géphez. Van ennél gyorsabb, kedvezőbb, megoldás?

Köszi a válaszokat!

Tudományosan bizonyított tény: A SZÁMÍTÓGÉP FÜSTTEL MŰKÖDIK!

(#26002) Tomaaasz válasza redgold (#26001) üzenetére

Tomaaasz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

1, Ki lehet kapcsolni, de csak az elején tekerte a vinyot sokat(legalabbis nekem).
2, Nincs.

(#26003) redgold válasza Tomaaasz (#26002) üzenetére

redgold
(lelkes újonc)

Köszi a gyors választ!

Hogyan tudom kikapcsolni?
Nem káros ez a számítógépre/op rendszerre nézve?

(#26004) Morris

Morris
(őstag)

sziasztok.
gyors kérdés

hogyan tudom csökkenteni az asztali ikonok méretét?

elnézést ha már volt

5m HDMI-HDMI (1.3) kábel eladó

(#26005) horyk

horyk
(senior tag)

Valamiért nem működik a mikrofon vista alatt, pedig ki is jelzi hogy jelen van de nem műxik pedig Xp alatt semmi baj. :O
Ötlet?

Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. cn.clanbazis.com; www.gajaliget.hu; cN|Squad Promod Pub Server: 84.2.39.248:28977; cN|Squad DAMN:MW PUB Server: 80.249.173.120:28972

(#26006) Barthezz2 válasza R.P. (#26000) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mire hivatkozott a kékhalál alatt?

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#26007) R.P. válasza Barthezz2 (#26006) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Sajnos nem olvastam el azt akkor, de ha jól rémlik következő indításnál kiírta a probléma okát. Esetleg ez valahol visszakereshető?

Szerk.: megvan (és most jut eszembe hogy nem is egy, hanem 2 kékhalál volt már):

További adatok a problémáról (1)
BCCode: c5
BCP1: 000051E0
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 81B0615E
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

További adatok a problémáról (2)
BCCode: 100000ea
BCP1: 85D13788
BCP2: 00000000
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

[ Szerkesztve ]

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#26008) Morris válasza Morris (#26004) üzenetére

Morris
(őstag)

megvan. sikerült :D

ha valaki szintén ezze küzdene

asztalon ctrl + egér görgő föl-le mozgatása :DDD

5m HDMI-HDMI (1.3) kábel eladó

(#26009) olloczky válasza Plag (#25999) üzenetére

olloczky
(kvázi-tag)

köszi..amúgy nem nekem kéne hanem bátyámnak..csak addig nem merem felrakni a vistát, mert akkor meg itt örjöngene, hogy nem megy :D

Microsoft gives you Windows..Linux gives you the whole house :-)

(#26010) olloczky válasza Morris (#26008) üzenetére

olloczky
(kvázi-tag)

amúgy..jobb egérgomb az asztalon-ikonok mérete -.- vagy ha nem az asztalon akkor az egyik ikonon (fejből nem tudom mert már rég használtam vistát..)

Microsoft gives you Windows..Linux gives you the whole house :-)

(#26011) Barthezz2 válasza R.P. (#26007) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát igazából nem ezekre gondoltam mert ezek nekem nem mondanak semmit :DDD hanem maga mikor bejön a kékhalál, akkor ott a teteje fele szokta kiirni, hogy mi okozta a bajt, és abbol lehet tudni nagyjábol hogy mi a bibi.

(#26012) R.P. válasza Barthezz2 (#26011) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Azt nem volt időm megnézni, mert lekapcsolt a gép amikor végigellenőrzött valamit (talán memória?) nagyon gyorsan.
Ha megint lesz majd figyelek :)

(#26013) Tomaaasz válasza redgold (#26003) üzenetére

Tomaaasz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Vezérlőpult>Teljesítményadatok és -eszközök>Bal oldalt Indexelési beállítások.

Károsnak nem káros, de lassabb lesz a keresés.stb.stb...

(#26014) Barthezz2 válasza R.P. (#26012) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen azt ellenőrzi
indításnál nyomsz egy F8-at, és ott van valami olyan, hogy rendszerhiba utáni automatikus ujraindítás letiltása(nem emlékszem pontosan) és akkor majd legközelebb ha bluescreen van akkor lesz idő rá hogy elolvasd :)

Enékül próbálkoztam már én is, de sosem jött ösze, hogy elolvassam :DDD

(#26015) Plag válasza olloczky (#26009) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nem lesz gond. Futni fog!

(#26016) redgold válasza Tomaaasz (#26013) üzenetére

redgold
(lelkes újonc)

Köszi!

Majd megnézem, hogy jobb...

(#26017) lordfreyr

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv!

Mivel van szépszámmal hozzászólás, nem tudom, feltette-e már valaki ezt a kérdést, de rákérdezek, hátha valaki tudja.

Először is van (volt) nekem egy előre telepített Vista-m egy gépen. A telepítő maga a winchester egy rejtett partícióján volt. Az nem is lett bántva, azonban a látható rész újrapartícionálása után elérhetetlenné és így használhatatlanná vált az egész. Olvastam olyat, hogy lehet elvileg igényelni telepítőszettet. Rá is kérdeztem az üzletben, ahol vettem, azt mondták utána néznek, ennek már egy jó ideje és még semmi válasz. Érdekelne egyrészt, hogy tényleg van-e ilyen lehetőség, másrészt pedig, hogy kell-e ez, úgy értem a matrica a gépen van, a papírok meg nálam, van egy saját Licence-m, szükséges-e egy saját Vista telepítő, nem használhatok egy másikat az én saját kulcsommal? Sajnos ilyen mértékekben nem vagyok tisztában a szerződéssel, nem is tudom, benne volt-e, már jó rég olvastam azt, ami nekem eredetileg megjelent az első telepítésnél.

ui.: Csak olyan írjon, aki biztosan tudja, hogy tényleg úgy van.

"Whatever doesn't kill you... It's gonna leave a scar"

(#26018) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Sziasztok!

Vista memóriakezelésébe nem lehet valahogy beleszólni kézi beállítással?
Megőrít hogy 4Gb-t játszva teleszemetel.
Aki tud megoldást akár priviben is kereshet.
Előre is köszi. lakisoft

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :) www.grafikusdebrecen.hu

(#26019) Lauda válasza lakisoft (#26018) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért vetted a ramot, hogy használja, nem? Mit érdekel téged, hogy mennyit használ? Nem tudsz beleszólni, használj xp-t. :)

(#26020) kosian24

kosian24
(kvázi-tag)

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nekem van egy Sapphire Radeon HD 3650 AGP videókártyám, ami tudja a directx10-et. Csak emiatt raknám fel a vistát, mert xp alatt csak dx9 van. 1,5 giga DDR1-es ramom van. Mivel most elég szépen mennek a játékok, arra lennék kíváncsi, hogy vista alatt is jól mennének-e?

Live to Ride, Ride to Live... Motorozás nélkül is lehet élni, csak nem érdemes!

(#26021) RedCactus válasza kosian24 (#26020) üzenetére

RedCactus
(kvázi-tag)

Vista alatt is mennének, de a te rendszereden, valószínűleg egy kicsit lassabban. Szóval Láthatnád a DX10-es effekteket, csak szaggatna maga a játék.
Persze ki kell próbálni, de nekem ez volt a tapasztalatom anno.

--- Knock Nevis ---

(#26022) No-kia

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az lehetséges, hogy aktiválás után eltünnek a kékhalálok, és net megszakadások?

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#26023) ll-kobe

ll-kobe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv fórumtársak!

Lenne egy kis problémám: elvittem lanpartyra a gépem, és ma mikor hazahoztam arra lettem figyelmes hogy minden bekapcsolásnál felkínálja a gép hogy csökkentett üzemmód stb...
Annyit tudni kell hogy egy pendrive-ot használok readyboost-ra, és a lanpartyn annélkül kapcsoltam be.... Visszatettem, de továbbra is kiírja minden indításkor. Amúgy elindul rendesen, csak annyi hogy sokkal lassabban tölt be a Vista mint eddig. (Eddig 3-4 csík ment le a betöltőképernyőn, most 10-12). Tehát megy semmi gond csak lassabban tölt és minden indulásnál feldobja ezt a sz*rt... Futtattam checkdisk-et, minden ok szal hardveres hiba nincs.
Mit lehet ilyenkor tenni?

Keresem: Stephen Hawking - "Az idő rövid története" című könyvét!

(#26024) ll-kobe válasza ll-kobe (#26023) üzenetére

ll-kobe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beröffentettem csökkentett üzemmódban, és a crcdisk.sys-nél elég sokat áll... Ez jelenthet valamit? Isszonat lassan boot-ol...

Keresem: Stephen Hawking - "Az idő rövid története" című könyvét!

(#26025) Andrewhouse

Andrewhouse
(fanatikus tag)

Hali

Felakarom tenni a Vistát, de amikor rá kattintok a meghajtóra amire szeretném telepteni azt irja ki hogy " nem talált követelményeknek bla bla stb, vagy valami ilyesmit ir ki."
Létre hoztam meghajtót újból, és meg is formáztam, ugyan azt irja ki!!!!!

HELP

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, EVGA 8800GTX, 4*1GB Geil Value, FSP400PNF, HP IPAQ914C, SANSACLIP

(#26026) Morden24 válasza No-kia (#26022) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, mert semmi köze hozzá.

Sectumsempra - For Enemies

(#26027) Morden24 válasza lakisoft (#26018) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudni kell, hogy a te "szemeteddel" nyomja tele azt a nyamvadt memóriát, szóval nem értem, hogy mi a gond.

Miért vettél 4Gb ram-ot? Mert jól néz ki, vagy azért, hogy gyorsabban induljanak a programjaid, meg hogy több memóriájuk legyen? Na, hát ha esetleg az utóbbi okok miatt, akkor éppen ez történik Vista alatt, és úgy hívják, hogy Superfetch. Ha annyira akarod, keress rá és kapcsold ki, de igen értelmetlen dolog lenne. Mit is nyersz azzal, ha üresen áll a memóriád?

(#26028) Morden24 válasza kosian24 (#26020) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A helyedben maradnék stabilan XP-n. Régebbi játékoknál talán ugyanolyan lenne a dolog, az újabbakhoz meg sajna úgy sem elég jó a géped, szóval nem tudnál kezdeni semmit a DX10 előnyeivel.

(#26029) remejan

remejan
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vista Business (magyar) verzióját szeretném majd telepíteni a laptopomra + Office 2007-et .

A Laptop adatai :

, 15, 4", WXGA, Core Duo 2130-1, 86GHz, 2GB memória, 120GB SATA, DVD S-multi, WLAN, Webkamera, ATI X2300 128MB (384MB)

1. Megfelel ez a konfiguráció? Rendben fog rajta futni minden? (főleg internetre,szerkesztés,film nézés, néha játékra kell)

2. A vista tűzfala megbízható vagy tegyek fel mást ?

3. Automatikus frissítéseket bekapcsoljam az elején ? Letölti magának az összes frissítést beavatkozás nélkül?

4. A windows defender hasznos vagy csak felesleges terheli a memóriát ? Be - vagy ki kikapcsolva hasznosabb?

5. Megbízhatok az IE7-ben vista alatt vagy inkább FF3?

6. A nod32 3-as verziója + vista tűzfal elegendő védelem ?

Válaszokat előre is köszönöm :R

(#26030) vallas válasza remejan (#26029) üzenetére

vallas
(senior tag)

Menni fog rajta simán a vista, a ati 2300-s nem egy játék bajnok, de jó pár játék elmegy rajta, nekem is az van a notimba, de sajna csak 64 bites.

Szerintem nem rossz a vista tűzfala, használd nyugodtan

Frissítés mindig jó ha be van kapcsolva, ha lehet szerezz sp1-s telepítőt.

Deffender nálam fenn van, néha lefuttatom, de szerintem nem oszt szoroz sokat.

inkább ff3

Szerintem igen, de kell hozzá az is hogy ne kattingassunk össze vissza mindenre...

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#26031) Morden24 válasza remejan (#26029) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1. A Vista tökéletesen fog menni, max. játékokkal lehet gond, de ezt szerintem te is tudod, révén mégiscsak egy noti.

2. Teljesen jó, szerintem felesleges vacakolni mással.

3. Persze, kapcsold be. Letölti, noti révén valszeg mindent meg is talál.

4. Bekapcsolva hasznosabb, mellesleg gyakorlatilag semmit nem eszik.

5. IE7-8 ugyanúgy megbízható, mint az FF3, vagy az Opera, vagy ami az ízlésednek megfelel. Ez abszolút egyéni preferencia kérdése. Ha normálisan böngészel, akkor bármelyik böngi jó, ha meg nem, akkor tökmindegy.

6. Nálam pont ez van, sosem szokott lenni semmi gondom. Mások nem szeretik a NOD32-őt, szóval ez is szubjektív. Ha a "menőbb" virnyákirtók közül választasz, azok jó védelmet biztosítanak. Személy szerint azt mondom, hogy egy ingyenes Avira is megteszi, ha nem akarsz a NOD-ra költeni (krekkelt vírusirtót használni meg finoman szólva is hmmm.....).

(#26032) core2

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy mi módon távolítsam el a gépemről az IE8 bétát? :F

Köszi

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#26033) Morden24 válasza core2 (#26032) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az uninstall programs menüben rámész az Installed Updates részre, és kikeresed a sok nyavalya közül azt, hogy "Windows Internet Explorer 8 Beta 2", és uninstall.

(#26034) core2 válasza Morden24 (#26033) üzenetére

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

:R

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#26035) remejan

remejan
(lelkes újonc)

Köszönöm a válaszokat :R

Akkor a vista elmegy rajta majd szépen :) A 2Gb miatt kérdeztem csak mert 3 Gb-ot akarnak most bele rakni a boltban csak valamiért úgy nézki nem szeretin a laptop :F

Mert úgy lenne hogy 1x 1GB + 1x 2GB és valamiért nem volt jó. Most úgy van hogy 2X 1GB.

De akkor nem lesz vele probléma. Gyárilag 1Bg van benne csak és most bővítették.

Játékok akkor neccesek lesznek rajta? Ilyenekre gondolok pl:. WOW, Far Cry 2 :D ( jó annak azért picit tényleg sok ).

Meg más ! Ti milyen változtatásokat szoktatok rajta eszközölni telepítés után ( ki kell e kapcsolni valamit , vagy regsztribe ) vagy jó úgy ahogy van ?

előre is köszi :)

(#26036) lakisoft válasza Morden24 (#26027) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Köszönöm a választ!

Találtam rá megoldást! 4Gb ram nem dísznek van a gépben.

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :) www.grafikusdebrecen.hu

(#26037) Morden24 válasza remejan (#26035) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

FarCry 2 -> na ne vicceljünk már :D

Egyébként meg jó úgy, ahogy van. Változtatni akkor kell, ha valami nem megfelelő, felesleges gányolni.

(#26038) R.P. válasza Barthezz2 (#26014) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Na közben megint volt 1 kékhalál, de nem én használtam a gépet sajnos szóval megint nem tudom mit írt ki.
Viszont azthiszem megvan a probléma mibenléte. Ha rádugom pl. az USB-s Sansa Clip Mp3 lejátszómat, ami XP-n tökéletesen megy, merevre fagy az egész Windows.
Bátyám pendrive-ját még felismerte, viszont jött egy kékhalál amikor menteni akartam rá valamit.
Esetleg valami másik USB driver?

Szerk: rádugtam próbaképp megint egy pendrive-ot, és kiírta hogy eszközillesztő szoftver telepítése, majd merevre fagyott mint a fagyott kutyaszar.

[ Szerkesztve ]

(#26039) No-kia válasza Morden24 (#26026) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

értem, az a lényeg hogy azóta jó :DDD (kopp-kopp)

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#26040) Morden24 válasza No-kia (#26039) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Érdekes, de oksa :DDD

(#26041) gog

gog
(őstag)

Tudtátok hogy van Winamp OpenAL Output Plug-in?

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#26042) gaben

gaben
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A Windows/System32 mappába belemásoltam egy .dll fájlt,de ennek nem szabadna itt lenni(így utólag rájöttem).Ki akartam törölni,de nem engedi.Törlésre rámegyek,aztán kérdezi,hogy rendszergazdaként-e ,rá klikkelek,aztán feldob egy ablakot,hogy nem lehet törölni,mégse,újra,kihagy... gombokkal.Már csökkentett módban is próbáltam,de így sem engedi.
5let?
Előre is köszi a helpet!

(#26043) Morden24 válasza gaben (#26042) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát alapvető kérdés... az a nemtommilyen dll nincsen éppen használatban? Mert akkor várhatod, hogy letörölje... lődd ki feladatkezelőben azt a nyavalyát, ami használja, aztán töröld a francba.

[ Szerkesztve ]

(#26044) gaben válasza Morden24 (#26043) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

opengl32.dll
opengl fejlesztéshez kell,de ennek nem kellene itt lenni,mit lőjek le? :U
elvileg nincs használatban,de lehet épp ezért nem kellett volna ide másolni... :B

[ Szerkesztve ]

(#26045) Morden24 válasza gaben (#26044) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy értettem, hogy lehet, valamilyen program aktívan használja az opengl32.dll-t, és ezért nem engedi törölni a file-t. A használó progit kellene kilőni a feladatkezelőben.

Amúgy ha elindítod a Windows Intézőt admin módban, akkor nem tudod kitörölni?

(#26046) Lauda

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az mitől lehet, hogy egyszer csak nuku dvd-író? :D Értsd nincs se a tc-ben, se a saját gépben, se néróban. Mintha másnál is olvastam volna ilyen problémát. Az íróm pio 110D talán. :DDD
Reboot után persze ott van.
Hozzáteszem xp alatt is találkoztam vele. :U

[ Szerkesztve ]

(#26047) gaben válasza Morden24 (#26045) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

Nem engedi az intézőből sem:
1. Biztosan lomárba helyezi a fájlt? Válasz:igen
2.Jóvá kell hagynia a műveletet:Folytatás(kis pajzs a gombnál)
3.A windows belegyezését kéri a folytatáshoz:Folytatás
4.ehhez a művelet végrehajtásához engedély szükséges:Újra vagy Mégse.Újra gombra megyek,ez az ablak ugrik fel újtra a végtelenségig...és ennyi.A fájl nincs törölve.

(#26048) KubanitoS

KubanitoS
(őstag)

Sziasztok!

Most van a gépemen először Vista, szal eléggé láma vagyok a témában. Azt szeretném megtudni, hogy ezt a sokat emlegetett Aero felületet mégis hogyan lehetne előhozni? Ultimate 64 bites változatom van.

köszi

Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!

(#26049) Cocó

Cocó
(kvázi-tag)

Tiszteletem Mindenkinek!

Lenne egynéhány (valszeg együgyű) kérdésem (de hát így tanul az embör):

Úgy döntöttem, h fel fogom rakni a Windows Vista 64 bites magyar verzióinak SP1-el frissített változatát, h ki tudjam használni a DirectX 10 et, ill a 4 Giga RAM-ot, játék (főleg Crysis ;] ) szempontjából.
A kérdések:
1. Teljesítmény szempontjából melyiket érdemesebb felrakni (melyik menne a leggyorsabban??)Business SP1 x64 vagy Home Basic SP1 x64 vagy Home Premium SP1 x64 vagy Ultimate SP1 x64??
2. Mekkora lenne a különbség egymáshoz viszonyítva sebességben??(relatíve kb., mondjuk FPS-ben kifejezve)
3. Mit tudnak az egyes csomagok 1máshoz képest??

:R

(#26050) Morden24 válasza KubanitoS (#26048) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Videokártya driver felrakása után menj be a Computer-> Properties-be, itt kattints a Windows Experience Index-re, és frissítsd. Ezután automatikusan elindul az Aero, ha dx9 vagy dx10 kompatibilis VGA-d van.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.