Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#25001) gog válasza dangerzone (#24998) üzenetére

gog
(őstag)

cod2-höz xp kompatibilitást kapcsold be, vagy inkább tedd fel az sp1-et

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#25002) Ribi válasza gog (#24997) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Mivel én alapból nem adok meg ilyen rövid jelszót ezért a brute force haszontalan.
Közben találtam WinPE-t, azzal is át lehetett irni a dolgokat és az administrator aktivalasa szerintem jo megoldas lesz. Valamint ahogy néztem linuxot nem nagyon erdekli a tulajdonos.
De most hogy be tudok lépni nem kell ledarálni az egészet.
Köszi a linuxot, nem tudtam hogy az install CD-ról be is lehet boobolni.

(#25003) gog válasza Ribi (#25002) üzenetére

gog
(őstag)

Én sem használok ilyen rövid jelszavakat. :)
A hosszabbra meg biztos várni kell egy kicsit.
Ja, vannak pen-es linuxok is, pl. liveusb-creator.

(#25004) Ribi válasza gog (#25003) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Kb 15 percig csinálta, utána aszonta hogy nemtalált semmit és annyi.
Számolt valami %-ot, gondoltam jó is hogy nem addig csinálja ameddig hagyom, hanem x ideig csinálja és akkor biztos meg is lesz. De nem. Ezért gondolom hogy végignézi egészem 6 vagy 7 karakterig, ha nincs akkor nem próbálja tovább mert a 8 karakter szerintem már tőbb nap, 9 meg éves dolog.

(#25005) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Kisebb technikai problémám akadt a Vistámmal, remélem van aki tud segíteni... (Business, eredeti)
Két hónapig ki volt kapcsolva az automatikus frissítés (hogy mért abba most nem mennék bele mert hosszú, a lényeg az hogy szükséges rossz), most visszakapcsoltam, felment rá egyben vagy 30 frissítés, és valamelyiktől elszállt egy kicsit az asztalom. A saját asztalom tartalma helyett a Nyilvános/Asztal tartalma látszik, plusz még a teljes C: gyökér is, windoze-könyvtár meg ilyenek. (Nem átmásolódott az Asztalra, az elérési útja C: )
Próbáltam rendszer-visszaállítást három visszaállítási pontra is, nem segített (még a felrakott frissítések is fentmaradtak...).
Remélem ez ismert probléma (csak én nem találtam meg a keresővel) és van rá valami triviális megoldás.
Előre is köszönöm a segítséget. :R

(#25006) zsiga667 válasza zsiga667 (#25005) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Azóta találtam még pár furcsaságot. Start menüből eltűnt a Dokumentumok, helyette a C:-re van egy link. (Pedig úgy van beállítva hogy meg legyen jelenítve hivatkozásként a Dokumentumok.) Első gondolatom az volt hogy talán bezavart hogy másik partícióra lett átrakva, de a Képek és a Zene is, amik viszont megvannak és működnek (A Képek ráadásul a Dokumentumokon belül van).
Aztán, ha belépek a saját mappámba (Users/*username*), ott van két példányban a C: (nem linkként), a Dokumentumokra mutató link pedig nem működik...

Szerk.: És ami a legérdekesebb, amíg megírtam ezt a postot, egyszer magától visszaállt a Start menüben lévő Dokumentumok link, most meg ismét a C-re mutató link van a helyén...

[ Szerkesztve ]

(#25007) Loituma69 válasza zsiga667 (#25006) üzenetére

Loituma69
(senior tag)

Eredeti vista meghálálja magát! :)
Más : Pár napja véletlenszerűen napi 1-2 alkalommal ezt írja ki hiba ablakba a vistám :
Windows szolgáltatások gazda folyamata működésképtelenné vált és leállt! Mi lehet a gond help!

[ Szerkesztve ]

Okostelefon buta embereknek!

(#25008) Balinov válasza Loituma69 (#25007) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

#25005-bol idezve: "(Business, eredeti)"

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#25009) Morden24 válasza Loituma69 (#25007) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt véletlenül nem arról van szó, hogy az svchost.exe áll le?

Sajna magyarul szart sem ér (nekem) ez a hibajelentés, a gugli sem dobott rá semmi értelmeset. Angolul kéne, úgy tuti meg lehetne fejteni.
Hibanaplót megkukkoltad? Onnan ki kéne derülnie, hogy mi haldoklik. Amúgy nem telepítettél valami defrag-progit, ami a háttrében is fut, vagy hasonló?

Sectumsempra - For Enemies

(#25010) Loituma69 válasza Morden24 (#25009) üzenetére

Loituma69
(senior tag)

hiba naplót hol találom?

Okostelefon buta embereknek!

(#25011) Morden24 válasza Loituma69 (#25010) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Először a Problem reports and Solutions-ban nézd meg, könnyen lehet, hogy oda is bekerült (ahol neten lehet keresni megoldásokat a hibákra), amúgy meg az event viewer-el (eseménynapló) próbálkozz.

(#25012) zsiga667 válasza Loituma69 (#25010) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Számítógép-kezelés(Számítógépen jobbklikk és Kezelés)/Rendszereszközök/Eseménynapló

(#25013) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ajanljatok Urak egy jo,gyors (az sem baj, ha ingyenes) patriciomanager programot Vista 32bit ala. Van egy 750-es kulso vinyom, gyarilag FAT32-re formazva es nos, ezt szeretnem 2 vagy 3 fele szabdalni, majd mindegyik patriciot NTFS-re konvertalni.

Koszonom a tippeket
udv
Balinov

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#25014) zsiga667 válasza Balinov (#25013) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Én [link] ezt használtam régebben, gyors volt és jó, ellentétben a PQMagic-kel.
Viszont ha jót akarsz magadnak, nem partícionálod feleslegesen a vinyóidat, egyikről a másikra tetűlassú pl. egy áthelyezés.

Egyébként ezt akár a Vista beépített partícionálója is meg tudja csinálni szerintem. :)

(#25015) Balinov válasza zsiga667 (#25014) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Koszonom a tippet!

Sajna muszaly lesz, mert a fat32 miatt a DVD5-nel nagyobb fileoknal a noti rendszervinyojat kell hasznalnom. Vista patricionalot nem ismerem, de ha kb az xpjehez hasonlo tudasu, akkor meg is jottem. Eloszor 2fele kell szednem, az ujat ntfsre formaznom,atpakolnom a mar letoltott nemkeves cuccot,aztan fat32-ntfs konverzio kulso vinyo elso patriciojan..

(#25016) Vistaboy válasza Vistaboy (#24992) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rájöttem, mi volt a gond. Mivel nemrégen vettem a SATA-s írót, így akkor kihajítottam a gépből a két leginkább kihasználatlan perifériát:
- Az IDE-es írót,
- És a Floppy-t.

Gyorsan kapcsolók már sejthetik. A Floppy volt a bűnös, helyesebben a BIOS-ban elfelejtettem Disabled-re rakni a Drive A-t, így a telepítő behalt - akármelyiket is futtattam.

Ilyen apróságokon mik múlnak. :P

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#25017) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Minden indításnál eltűnnek a gadgetjeim, csak az óra marad meg. Mivel lehet ezt orvosolni? Pár napja műveli a pista és elég zavaró mindig kipakolgatni őket.

(#25018) zsiga667 válasza zsiga667 (#25006) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Újabb fejlemény. Egyik ismerősömnél ugyanez a probléma jött elő 3 napja, csak nála Windows 2000 van és nem Vista...

(#25019) Plag válasza zsiga667 (#25014) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ez a Paragon PM sokkal jobb mint a Partition Magic!

Én csak ezt használóm, ha kell és nagyon megbízható!
Nem bugzik Vista alatt mint a PM.

(#25020) Plag válasza zsiga667 (#25018) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nem lehet, hogy valami genyát beszívtatok?
Nekem akkor csinált ilyent. Aszem van is valami ilyen vírus, ami ilyen okosságokat művel!

(#25017) cizoe: Szerintem ezt a problémát nálad valamilyen program műveli!
Nálam is előfordult ilyen, de azt már nem tudom megmondani melyik progi okozta!
Először úgy kezdődött, hogy össze vissza voltak a gadgetek a sidebaron, aztán, meg eltüntek.

(#25021) cizoe válasza Plag (#25020) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Van egy progim ami beállított időnként váltja a wallpapert, lehet az a bűnös.

(#25022) Plag válasza cizoe (#25021) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Biztos, hogy akkor az a bűnös!
Szedd le a fenébe, törölj utánna mindent és biztos jó lesz!

(#25023) Plag

Plag
(PH! addikt)

Még víruskereső is bezavarhat!

[ Szerkesztve ]

(#25024) zsiga667 válasza Plag (#25020) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

"Nem lehet, hogy valami genyát beszívtatok?
Nekem akkor csinált ilyent. Aszem van is valami ilyen vírus, ami ilyen okosságokat művel!"

Nem hiszem. :) Haveromnál friss install, nálam meg most ment végig egy teljes vírus- és spyware-keresés (AVG és Spybot S&D, illetve a Defender folyamatosan be volt kapcsolva), és semmi.

(#25025) Antonio

Antonio
(senior tag)

sziasztok a kérdésem a következő

hol tudom a következő beállítást elvégezni a vistában dőlt betűs
XP-n

[I]A router beállítása

1. Szükségünk lesz a Router IP címére.
* Kérdezzük meg PC-nket. Ezt legegyszerűbben így tudjuk megtenni XP alatt: Írjuk be a Start menü Futtatás részébe a CMD parancsot. (ezzel meghívjuk a parancssort) Az itt felbukkanó ablakba pedig az IPCONFIG parancsot és az ''Alapértelmezett átjáró'' fogja majd mutatni a Router IP címét. Mostani példánkban legyen ez a cím: 192.168.0.1
2. Ezután jelentkezzünk be a Routerbe.
* Ennek a megvalósítása: Írjuk be az imént megtudott IP címet böngész ő programunkba mintha egy weblapot szeretnénk megnézni. (Internet Explorer, FireFox, Opera, stb) Ekkor kapunk egy olyan ablakot ahol meg kell adni a Felhasználó nevet és a Jelszót. Ha ezt nem tudjuk akkor vegyük el ő Routerünk kézikönyvét és keressük ki. (Amennyiben elkallódott volna akkor a gyártó honlapjáról PDF formátumban letölthet ő)
3. Módosítsuk a Router beállítását Statikus IP kiosztásra.
* Ez szinte minden Routerben máshol van. Keressük a DHCP kifejezést/opciót és ott tiltsuk le a DHCP-t.[/I]

[B]A PC(-k) beállítása: (WIN XP esetén)

1. Navigáljunk a Vezérl őpultba. (Start menü->Vezérl őpult)
2. A Vezérl őpultban nyissuk meg a Hálózati Kapcsolatokat.
3. Kattintsunk jobb gombbal a kapcsolatra és válasszuk a Tulajdonságokat.
4. Az itt megjelent ablakban kattintsunk duplán a TCP/IP protokollon.
5. A következ ő ablakban válasszuk ''A következ ő IP cím használat'' opciót.
6. Töltsük ki a mez őket:
* IP-cím: 192.168.0.2 (Az els ő három számnak egyeznie kell a Routerével, míg az utolsónak el kell térnie)
* Alhálózati maszk: 255.255.255.0 (De ez automatikusan ki fog tölt ődni)
* Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1 (A Router IP címe)
* Els ődleges DNS-kiszolgáló: 192.168.0.1 (A Router IP címe)
* Okézzuk le és indítsuk újra a PC-t. :)[/B]

ugyanez Vistában hogyan lehetséges?

köszönöm!

ui nem tudom miért nem működik a dőlt illetve félkövér kiemelésem :(

[ Szerkesztve ]

... tegnap azt hittem, hogy ma, holnap lesz...

(#25026) Antonio válasza Antonio (#25025) üzenetére

Antonio
(senior tag)

közben megtaláltam ... :B

... tegnap azt hittem, hogy ma, holnap lesz...

(#25027) lúzer válasza Antonio (#25025) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért nem megy a dőlt, félkövér mert entert is ütöttél
több bekezdést nem kezel le

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#25028) dangerzone válasza gog (#25001) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Ennyi?:D

(#25029) Morden24 válasza dangerzone (#25028) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha valami nem akar elindulni, próbáld jobbklikk+admin módban indítani. A sokidős várakozás nem túl meglepő, ha mondjuk nod-ot használsz. SP1-et tedd fel, mert musthave. Kb. ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#25030) dangerzone válasza Morden24 (#25029) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Vírusírtó Kaspersky van, de kiléptem belőle, és úgyis akadt minden. Na de akkor megpróbálom az sp1-et, hátha sikerül.
Ha nem...akkor meg majd még úgyis írok. :)

(#25031) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

Ja és még 1 kérdés.
Milyen Vistát érdemes feltelepíteni a játékokhoz? 64 bites? 32 bites? Ultimate / Business/ Home Edition.
64 bitessel még mindig sok a program- kompatibilitási gond pc-knél?

[ Szerkesztve ]

(#25032) Morden24 válasza dangerzone (#25031) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kb. diszfunkcionális. Most komolyan.

A legtöbb game megy 63 bit alatt is, a különböző edition-öknek meg nincsen jelentőségül. Ergo egy 32-bites Home Premium alatt, kb, ugyanazt fogod tapasztalni, mint egy 64-bites Ultimate alatt... kivéve persze, ha 4 Gb vagy több ramod van. De mivel a legtöbb játéknak még ma sincsen ilyen nagy étvágya, még ez sem számít sokat.

Én nem tapasztaltam kompatibilitási gondokat (kb. egy éve x64-en vagyok), de mások néhányszor írtak érdekeseket.

Amúgy ha a bartonod XP-vel gyorsabb, mint a Wolfdale-ed Vistával, akkor ott nagyon durva elbaszások vannak a részedről.

[ Szerkesztve ]

(#25033) Pribi

Pribi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szeretném letölteni a kipróbálható 30 napos Vista verziót. Csak nagyon nem találom. Ha valaki tudja honnan lehet leszedni az szóljon.

Köszi: Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#25034) gog válasza dangerzone (#25028) üzenetére

gog
(őstag)

Ja, én is nyomtam a cod2-t. :D Csípem a régi fegyvereket. Volt amikor mind a három fent volt, de most hogy jön az új lehet hogy csak az meg a 4. lesz, addig is a bétát tolom.

[ Szerkesztve ]

(#25035) zolikaDB

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Hali mindenkinek!
Feltettem a vista ultimate-et, és nagyon szépen fut, nincsenek kompatibilitási problémák, az SP1-nek köszönhetően egy drivert se kellett feltenni! És a szerény hardver ellenére sem lassú!
Lenne egy kérdésem: van fent egy tört TC 7.0, és amikor be akarok állítani vmit, nem engedi az alkalmaz gombot nyomni a köv hibaüzenettel:

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#25036) lúzer válasza zolikaDB (#25035) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

leírja mi a kínja
említett ini fálj nem írható, írásvédett
bár szerintem jogosultságod nem lesz valójában

(#25037) zolikaDB válasza lúzer (#25036) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

A fájl/tulajdonságoknál nincs bepipálva az írásvédettség...
Mit tegyek?

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#25038) D@ni88 válasza zolikaDB (#25037) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na itt az a tehendő :D hogy rámész a jobbklikk tulajdonságokra, van ilyen hogy biztosnásgi fül... rámész és kiválasztod magadat, és ott látod hogy hiányosak az engedélyeid.. ezért rámész a szerkeztésre és mindent kipipálsz. remélem jó lesz :) nekem így sikerült rávenni :)

(#25039) zolikaDB válasza D@ni88 (#25038) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítségedet, de lehet, h én vagyok a béna és nem találom...
Ennyit látok:
vista biztonság

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#25040) pityeszka

pityeszka
(őstag)

hali.

32bites vistához érdemes beruházni 4giga ramra vagy fölösleges?!

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#25041) Morden24 válasza pityeszka (#25040) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát úgy relatíve az, mert nem fogja az egészet kihasználni. Ha nem tervezel x64-re váltást, és nem használsz nagyon memózabáló progikat, akkor felesleges.
Ha meg olyan kedved van, és jó olcsón van memória, akkor vegyél, és kész :DDD
Bajod nem lesz tőle.

(#25042) dangerzone válasza Morden24 (#25032) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

picit eltúloztam a bartonos dolgot a kiírás miatt. A lényeg az ,hogy mostani business oprendszerrel sp nélkül produkál érdekes dolgokat a gép. pl 3dmarkok nem futnak, néhány program telepítője nem akar indulni, sokáig feketeképernyő program indításakor, ilyenek. ..
A bartonnál xpvel meg minden pöccre indul. Persze ha az új gépen elindult már vmi ,mondjuk cod 2, az kb 4x gyorsabb már mint a régi gépemen.

(#25043) pityeszka válasza Morden24 (#25041) üzenetére

pityeszka
(őstag)

Végül is csak játszom általában igaz,nem sokat.Nem tudom mennyire hálálják meg a játékok a plusz 2gb-t ramot.Lehet,hogy átállok 64bitre mert úgy néz ki lesz egy eredeti Business-em ahhoz meg már jöhet a ram!

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#25044) lúzer válasza zolikaDB (#25037) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sejtettem
intézőben fájljon jobb klatty, biztonság fül, ott teljes hozzáférés
ja és legyél rendszergazda

(#25045) bucilali válasza zolikaDB (#25039) üzenetére

bucilali
(fanatikus tag)

Hali!

Nincs jogosultságod...
Telepítsd újra, és lesz egy ablak, ahol annak az ini fájlnak megadhatod a helyét..
olyan meghajtóra tedd, amire van írási jogod...

üdv: bucilali

de az előttem szólóé jobb megoldás..

[ Szerkesztve ]

Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

(#25046) Morden24 válasza pityeszka (#25043) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igazából sok bajod valszeg nem lesz belőle, csak nem fogja látni a 4Gb-ot. Aztán ha váltasz, akkor meg fogja látni. Ennyi.

Szóval ha azt kérdezed, hogy megéri-e, akkor nem. De ha venni akarsz, mert van rá lehetőség, meg később fejleszteni akarsz, akkor hajrá.

(#25047) zolikaDB

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítségeteket:
C/Program files/TC -> jobb katt a TC.exe fájlra, futtatás rendszergazdaként, és mostmár tökéletes!
Apropó: hogy lehet az, h ez az erőforrásigényes oprendszer szépen, gyorsan fut a kissé elavult laptopomon? (1.46 celeron, 1 GB RAM, ATI Xpress 200M 128 MB)
Leheletnyivel gyorsabb is, mint a (nem leterhelt) XP-m!

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#25048) Lauda válasza Pribi (#25033) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hivatalosan nem lehet, keresgélj tovább.

(#25049) tikadani

tikadani
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Nekem van egy 8800 GTS-em, direkt azért vettem hogy tudjak dx 10-ben játszani ezért az xp ki van lőve!És azt szeretném tőletek kérdezni hogy játékokhoz melyik Vistát ajánljátok?
Elöre is kössz!

(#25050) Lauda válasza tikadani (#25049) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én személy szerint a 32 bites home premium-ot ajánlom.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.