Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#27001) moonman válasza erdoke (#27000) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ez olyan, mint a sebességkorlátozás, hiába tudna az autó 200-at is, ha gyárilag 170-re van limitálva.

a FAT32 viszonylag lassan és megbízhatatlanul működik egy bizonyos méret fölött, ezért határoztak meg egy lélektani határt, evvan.

Sent from my Windows Phone

(#27002) Laraxior válasza Core2duo6600 (#26998) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

huh..ezt részleteznéd? :F :B

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#27003) wwhy válasza erdoke (#26993) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

csak tippeltem, persze gondolhattam volna, h te ezen már rég túl vagy :B

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#27004) Fary86

Fary86
(újonc)

Heló emberek!
Új vagyok vistába, úgyhogy lehet hülye kérdés lesz amit most felteszek, de szeretném megtudni hogy miért nem rakja be a programok közé (mármint a startmenübe) a vista a játékokat? Új a gépem aztán felraktam vagy 10 játékot, de egyedül a COD4 nek csinált ikonokat az asztalra és rakta be a startmenube. Ez mondjuk addig nem nagy gáz ameddig tudok csinálni ikonokat nekik, de pl a Gears of War-nak nem találom az indító fájlját :S
segítséget előre is köszi

Ja meg még annyi hogy hogy lehetne beállítani hogy én vagyok a rendszergazda? mert így pár dolgot nem enged :)

még 1*kösz

[ Szerkesztve ]

(#27005) Edween válasza Core2duo6600 (#26998) üzenetére

Edween
(őstag)

és tedd arra hogy ikonméretben induljon ..

És ezt pontosan, hogyan is kel elvégezni?

(#27006) Core2duo6600 válasza Edween (#27005) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csináld meg így az ikont
persze a levelezővel, és tedd bele a startup ba
akár az asztalon is megcsinálhatod csak utána tedd át a startupba !

[link]

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#27007) Edween válasza Core2duo6600 (#27006) üzenetére

Edween
(őstag)

Úgy látszik nem jön össze, csak a tálcára rakta kis méretben, azért köszi.

fanatic lettem

[ Szerkesztve ]

(#27008) erdoke válasza moonman (#27001) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hmm, olvasni tudja, ha máshol sikerül megformáznom? Mert próbálkoztam boot CD-ről, és a Vista szerint még mindig RAW a lemez.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#27009) Edween válasza Core2duo6600 (#27006) üzenetére

Edween
(őstag)

Sikerült ezzel az ezer éves kis cuccal, hogy mire nem jók a régi windowos progik, teljesen jól kezeli a vista ezt a 2005ös kis alkalmazást, a neve HideOE. Az ikon a trayben az outlook expressé de így is jó.

(#27010) moonman válasza erdoke (#27008) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

milyen boot CD-ről és mivel próbálkoztál? :) szerintem olvassa, bár FAT-ot kb 10 éve láttam utoljára.

[ Szerkesztve ]

(#27011) erdoke válasza moonman (#27010) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Második nekifutásra sikerült a formázás, így én már tudom a választ: olvassa. ;)

[ Szerkesztve ]

(#27012) Core2duo6600 válasza erdoke (#27011) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért kell dv d hez a fat32 ? Mit akarsz csinálni ?

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#27013) erdoke válasza Core2duo6600 (#27012) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem az enyém a diszk, se a lejátszó, úgyhogy csak hozzávetőlegesen tudom, miért. Az illetőnek ideiglenesen nincs PC-je, és VGA kimenetes asztali játékosról, monitoron néz filmeket (TV-je sose volt). A játékos USB bemeneten csak FAT32 meghajtókat kezel, ilyenről viszont mind fájlokban (VIDEO_TS könyvtárban) levő DVD-Videót, mind DivX/XviD anyagot lejátszik.

(#27014) Core2duo6600 válasza erdoke (#27013) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na így már érthető.
Amikor formáztad akkor usb keretben volt ?
A pendrive oknak szokott fat lenni a file rendszerük.
Valszeg ezért van benne a szerkezetben a korlátozás.

Közben egy másik kérdés.
Acronis truimage el, szeretnék egy mentést készíteni.
Elötte le akarom wipe olni az üres területet.
Ehhez kellene nekem egy progi ami boot cd ről dolgozik, hogy ne telepítsek semmi feleslegest fel a gépre.

[ Szerkesztve ]

(#27015) Mazka05 válasza moonman (#26981) üzenetére

Mazka05
(őstag)

"titkosítottad EFS-sel"? Nem mentettem semmit. nem lehet valamit kiokosítani?! Jelszót soha nem kért a mappa...

Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..

(#27016) harry3

harry3
(senior tag)

Sziasztok. Szerintetek a Vista lassítja az olyan programokat, mint az After Effects, Maya, Premier Pro...?

(#27017) Core2duo6600 válasza harry3 (#27016) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, de kell hozzá gép is.
Minél frissebb verziót használj az adott progikból

(#27018) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy
Vegre sikerult felrakni a Vistat...
Hol lehet azt beallitani hogy a sleepelo es lockolo gombok mast csinaljanak? (azokra gondolok amik a start menuben vannak)
Nem mindig de mar tobbszor is csinalta hogy kikapcsolasnal nem megy tovabb a kijelentkezesnel. Olvaatam masoknak is volt, de konkret okot vagy megoldast nem talaltam.

"Csak úgy mondom"

(#27019) moonman válasza Mazka05 (#27015) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

http://support.microsoft.com/kb/223316/hu
tanúsítvány hiányában az EFS kvázi feltörhetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#27020) Edween válasza Csapi007 (#27018) üzenetére

Edween
(őstag)

Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek\ balra fenn \fő kapcsoló funkciójának megadása

vagy/és Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek\séma beállításainak

modósítása\ speciális energiaellátási beállítások modosítása\Tápkapcsoló és fedél

[ Szerkesztve ]

(#27021) harry3 válasza Core2duo6600 (#27017) üzenetére

harry3
(senior tag)

Köszi. Már használom őket, csak Vistán, ezért nem tudtam eldönteni.

(#27022) erdoke válasza Core2duo6600 (#27014) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Keretben volt a HDD, de SATA-n.

(#27023) WonderCSabo válasza Fary86 (#27004) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szia!

A Játékok mappába rakja az ikonokat, a Start menüben megtalálod.
A Vistában nincs igazi rendszergazda. Így könnyebben kizárhatók a kártevők. Ha vmi mégsem működik: Jobbklikk az alkalmazáson- Indítás rendszergazdaként.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#27024) bozont

bozont
(PH! addikt)

Sziasztok
A vista readyboost használatához mekkora pendrive ajánlott? A másik, hogy a win7-ben is benne lesz ez a funkció? Egyáltalán átlagos felhasználás (net, multimedia, játék, stb) mellett van jelentősebb teljesítményjavulás?

(#27025) JoHnni

JoHnni
(senior tag)

Üdv!!

Az lenne a problémám, hogy az eddig tökéletesen működő gmail gadget az oldalsávon nem hajlandó lekérdezni, hogy van e vmi változás. Látszólag bejelentkezik a fiókba, de nem csinál semmit! Valaki tapasztalt már hasonlót?

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#27026) Criton

Criton
(őstag)

sikerült netről leszednem most egy 32bites Vistát, ami mindent tartalmaz.
Az eredeti serial-al szerencsére sikerült, beírtam és rögtön a 32bites home premiumot rakta fel. Szval müködik és az aktiválás is.

Nem tudja valaki véletlen, hogy SP1 -es Vistát (komplett) honnan lehet leszedni ? legálisan ?

mert itt külön kell felraknom...

vagy érdemes az sp1 -és sp2 -t is már felrakni vagy sp2 -ből azért várjam meg a végleges verziót ?

iPhone 4S 16GB; 5.1 -9B179

(#27027) Edween válasza bozont (#27024) üzenetére

Edween
(őstag)

A fizikai memóriának a felét, de minimum 512MBost, és nem elég egy mezei, hanem sebességben tudjon 20MB ot olvasni és írni is, minimum akkor lesz talán valami haszna.

Windows 7 ben is tuti, hogy lesz ilyen szolgáltatás. Nem is beszélve a nem sokára megjelenő usb 3.0 szabványról, amivel 10 szeres gyorsulást igérnek, nameg mostanában kezdenek föl bukkanni az esata csatolású pendriveok

[ Szerkesztve ]

(#27028) Edween válasza Criton (#27026) üzenetére

Edween
(őstag)

Hivatalos oldalról már nem lehet lehúzni, marad a torrent vagy fájl cserélő, vagy valamelyik havertól kölcsön kérni a telepítőt, vagy ha rendelkezel telepítő kóddal akkor rendelhetsz hivatalos telepítő dvd-t innen, aki rendelt azt írták kb 1 hét és 3 ezer forint volt

(#27029) Criton válasza Edween (#27028) üzenetére

Criton
(őstag)

megrendelni már nem fogom szerintem. Netről lekapott nem belepiszkáltat már felraktam az eredeti kulcsommal és az aktiválás is sikeres volt. EZ már jó lesz szerintem egy ideig míg meg nem jelenik a Windows 7 :R

a végén megint olyan jó minőségű DVD-t küldenek ami 3 beolvasásra lesz elég :(
valamint nem fogok 3e huf -ot fizetni, 1x már fizettem érte. :(((

meg amint látom, innen [link] még letölthető az eredeti service pack 1-el, csak kulcs kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#27030) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok az érdekel mennyi többletet visz el ha AERO felületett használok? Mert most véletlen nem kapcsoltam be,és jobbnak tünik a rendszer sebessége,nem sokkal,de mégis.......szerintetek? (gép 5400+x2,2 x 1gb 800ram,9600gt)

(#27031) Criton válasza dunc (#27030) üzenetére

Criton
(őstag)

a sima klasszikus kinézet asszem a processzort használja, az aero meg a vga kártyát, ha jól tudom, de nem biztos.

(#27032) Edween válasza dunc (#27030) üzenetére

Edween
(őstag)

Az aero tutira a videó kártyát használja..

(#27033) harry3 válasza Core2duo6600 (#27017) üzenetére

harry3
(senior tag)

Időközben eszembe jutott. Te használod valamelyiket ezekből a programokból?

(#27034) Core2duo6600 válasza harry3 (#27033) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Premiere Pro -t pontosabban annak az egyszerübb változatát a Premiere Elements-et használtam teljesen rendben volt.
Egyéb igényeim miatt, nem az lett a befutó video szeletelő.

(#27035) Csapi007 válasza Edween (#27020) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy
Kösz de én nem azokról beszélek, vagy valamit én nem találok.
Én ennek a két gombnak a funkcióját akarom átállítani.

"Csak úgy mondom"

(#27036) Morden24 válasza Csapi007 (#27035) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pedig ott van, ahol ő mondja. A lezárást nem tudod átállítani, de a power buttont átrakhatod sleep-ről shut down-ra.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#27037) zolikaDB

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem! Windows Mail-el belőttem a freemail-es fiókom, és le is töltötte a leveleimet! Persze én naiv azt hittem, h a netes fiókomban is megmaradnak a levelek, de a program a gépemre helyezte mindet! Van elehetőség arra, hogy a leveleket visszahelyezzem a netre????
Segítségeteket előre is köszönöm!

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#27038) Csapi007 válasza Morden24 (#27036) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja megvan, start menü gombja, köszi mindkettőtöknek.

Viszont lenne egy új problémám: Minden indulás után kidob egy ablakot hogy VHCL (vagy VCHL, vagy vmi ilyesmi most nem tudom pontosan) server futása közben hibát észlelt és leállt.
Megnéztem az automatikusan induló dolgokat de ott ezt nem találtam. Hol lehet kikapcsolni hogy ne is próbálja futtatni?

"Csak úgy mondom"

(#27039) Criton

Criton
(őstag)

van valami, amivel a service pack 1-et ill. service pack 2 -t betudom integrálni ?

illetve melyiket érdemes, vista home premium, semmi service pack nincs rajta.
ha sp2 -t is beakarom integrálni, akkor az sp1 -et kell elöbb . igaz ?

[ Szerkesztve ]

(#27040) Core2duo6600 válasza zolikaDB (#27037) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elküldöd saját magadnak e-mailben

Leave on server opciót kellett volna bepipálni és akkor a serveren is fent marad

(#27041) dani3l

dani3l
(fanatikus tag)

Tud nekem abban segíteni valaki, hogyan tudok a Vistaban két partíciót összevonni? Vagy lehet ilyent egyáltalán? A lemezkezelőben van olyan, hogy kötet zsugorítása meg kötet kiterjesztése, de az utóbbi valamiért szürke.. Lehet, hogyha törlöm az egyik partíciót, akkor utána annyival meg tudom növelni a másika? Vagy hogyan működik ez?

"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#27042) Csapi007 válasza dani3l (#27041) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy
Nem tudom hogy a Vista tud-e ilyet, szerintem nem.
De az Acronis Disk Director Suite nevű progival tuti meg tudod csinálni, mindent tud, nekem nagyon bejött.

"Csak úgy mondom"

(#27043) Tel Elek

Tel Elek
(PH! addikt)

Üdv, lenne pár kérdésem. :)

1. Logitech MX Revolution egéren van oldalt egy görgőszerű gomb, amelyet lehet fel/le és be nyomni. Nos ezeket a Setpointban (logi szoftver) beállítottam ctrl+c/ctrl+v/del parancsokra. Ezzel még sosem volt gond, de most valamiért ha ezzel próbálok copyzni, akkor onnantól kezdve nem tudok betűket írni, hanem minden egyes billentyűt valami parancsnak vesz. Ja, és a görgővel sem görget, hanem zoomol. Mi lehet a gond? :F

2. 32bites oprendszer mennyi memóriát kezel el VGA nélkül, illetve 512MB-os VGA-val? 4GB-t tudom hogy nem, csak pontosan kéne. Esetleg nincs több értelme, ha csak 3db 1GB-s RAM-ot veszek, és akkor az egyik nem menne dualban? Vagy inkább jobb, ha 2 párral veszek? Úgy hallottam, hogy 64biteset nem érdemes feltenni, mert még több erőforrást igényel.

3. Nővérem gépe ha odaül az asztalához már bekapcsol. Na ezt szeretném inaktiválni. Gondolom az a gand, hogy az egér kicsit megrezzen és az felébreszti a hibernálásból. Na ezt hol lehet kikapcsolni?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, és bocs a sok kérdésért! :R

(#27044) GD válasza dani3l (#27041) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

én inkább valami célprogramot javaslok, van ingyenes live cd erre, pl gparted

(#27045) Morden24 válasza Tel Elek (#27043) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1. Rakd újra a Setpoint-ot. Nekem egy évig MX Revo-m volt, ilyen gond nem volt vele, de lehet, hogy az új Setpoint a hibás, asszem most jött ki (4.77 vagy mi).

2. Összesen kezel 4Gb-t, ebből jön le minden, tehát logikusan -512 kapásból. Olyan mellesleg nincsen, hogy az "egyik" memória nem megy duálban.

Úgy hallottam, hogy 64biteset nem érdemes feltenni, mert még több erőforrást igényel.

Látom, még mindig folyamatosan ostobaságokat beszélnek. Nem, nem igényel több erőforrást, illetve bocsánat, többet telepít.

3. Kapcsold ki, hogy az usb-s eszközökre felkeljen. Energiagazdálkodásban kell.

Sectumsempra - For Enemies

(#27046) Tel Elek válasza Morden24 (#27045) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Köszönöm!
64 bites rendszerben lehet 32 bites progikat is futtatni?
Ezzel nincs több gubanc és inkompatibilitási gond?
Ha mégis maradnék 32 bitnél, akkor mejik a jobb? 3*1GB vagy 4*1GB/2*2GB?
64bites vistát azt külön meg kéne vennem amúgy, vagy azt valahol be lehet állítani, hogy mejiket rakja fel?

Amúgy az energiagazdálkodáson belül hol, mert sehol sem találom. :D

[ Szerkesztve ]

(#27047) dani3l válasza Tel Elek (#27046) üzenetére

dani3l
(fanatikus tag)

Nekem is 64bites Vistam van, és nincs vele semmi gond, nagyn kevés progi van, amivel gondom akadt, azok is inkább driverek. Simán futnak a 32 bites progik rajta.
Külön kell megvenned, nem lehet kiválasztani, hogy melyiket tegyed fel.
Tehetsz a gépbe 4 giga ramot is, elvileg a 32 bit csak 3,5 vagy 3,7 vagy hány GB-ig képes cimkézni, de úgytudom a többit is használja valamire.. Arra nem gondoltál, hogy veszel 2x1GB-ot + 2x512MB-ot?

"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#27048) dani3l válasza GD (#27044) üzenetére

dani3l
(fanatikus tag)

Köszi, most szedtem le, mindjárt próbálom is ki. Ezt bootolni kell?

[ Szerkesztve ]

(#27049) harry3 válasza Tel Elek (#27046) üzenetére

harry3
(senior tag)

Lehet, csak nem mindegyik megy. Nekem pl. most nem ment egy. :(((

(#27050) zolikaDB válasza dani3l (#27041) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

A Vista beépített lemezkezelőjével, csak előtte dinamikussá kell tenned a lemezeket!

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.