Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#5001) Core2duo6600 válasza tope (#4998) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ezt úhy oldottam meg, hogy kikapcsoltam a system recovery-t
Jobb klikk a my computeren, majd ott az egyik fülecskén
bele menni nem tudok vista alol, de linux alol belenéztem, mindössze egy 20 kb os file van benne. Az érdekes, hogy a bios nem látja mindig, mert akkor érdekes, hogy a win meg látja
ilyennel még nem találkoztam.

Volt olyan, hogy a bios látta de a win nem, ekkor egy HDD vezérlő frissitése / ujratelepítése megoldotta

Az vista alatt megadtad a HDD vezérlőnek a floppykát ?
Milyen módra van kapcsolva a biosban a sata úgy hogy standert ide vagy valami más ?

(#5000) Pierre75

Nekem is régi a tunerem, már az xp alatt is gondok voltak vele, a cd jén win 98 hoz van driver asszem ezzel elmondtam a korát
A vista csak olyan karit támogat ami rendelkezik hardveres mpeg encoderrel, sehogy sem fogod tudni használni
a 32 bitesen a dscallerrel sikerül képet kicsikarni belőle, de nem az igazi
A Linux sincs ezzel másképpen, mert a mostani Pinnacle PC TV Sztereo esetében képet adott , de hang nem volt, amiket felsorolt, hogy támogatja egytől egyik hw es encoderrel rendelkeztek

(#4999) Gülümaci

Én meg azt mondom, hogy nem hogy lassabb mint a 32 bites, hanem gyorsabb is, már csak azért is, mert a vtga driver 64 bites meg a rendszer közeli dolgok, ez hoz gyorsulást még akkor is ha az "EXE" 32 bites

Nálam a Win xp 64 bites nem vált be, mert nem lehetet olyan simán hangot varázsolni rá, bár tény, hogy gyorsan bebootolt, meg hogy leszedett vagy 400 megát a win update ről első körben
ha jol emlékszem a telepítő cd jén is ennyi lehet nagyjából

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#5002) szatocs válasza Nkboy (#4841) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi!

=== Szatocs ===

(#5003) Gülümaci válasza Core2duo6600 (#5001) üzenetére

Gülümaci
(tag)

Hát igen, kinek mi jön be! Ez egyén, és főleg hardwer függő, hogy melyik oprendszer melyik változata jön be!

(#5004) dermedt

dermedt
(senior tag)

Van egy olyan gondom, hogy időről-időre nemtudom megnyitni a "vezérlőpultot" , illetve a "képernyő testreszabása" funkciót .

Ilyenkor csinálok egy rendszervisszaállítást , és utána minden működik rendesen.

Valami ötlet?

........mindent szabad ,ami nem TILOS......

(#5005) Pierre75 válasza Core2duo6600 (#5001) üzenetére

Pierre75
(fanatikus tag)

Szomorú, de várható volt amit írsz. Így kénytelen-kelletlen vissza is tértem xp-re. Ez a Winfast 2 éves múlt és semmi gondom vele. Kösz a választ!

(#5006) Gülümaci válasza dermedt (#5004) üzenetére

Gülümaci
(tag)

Gyaluld le, és reinstall!

(#5007) kabalthenbk

kabalthenbk
(őstag)
LOGOUT blog

nah vista fent :C
mikor először akarom indítani a daemon toolst telepítés után kiírja, h "please use local administrator account to run the daemon tools for the first time", ez nekem még idegen, mellesleg rendszergazda vagyok a felhasználói profilban

Origin: Ski22o

(#5008) Gülümaci válasza kabalthenbk (#5007) üzenetére

Gülümaci
(tag)

Azért, mert nem kapcsoltad ki az UAC-t! De jó, hogy ezt majdnem mindenkinél elsüthetem! :C
UAC a Jolly Joker! Mindenre jó!
#4812-ben leírtam, hogy kell kilőni!

[ Szerkesztve ]

(#5009) kabalthenbk válasza Gülümaci (#5008) üzenetére

kabalthenbk
(őstag)
LOGOUT blog

wow, mennyivel rugalmasabb, köszi! a biztonsági központ mindig rinyálni fog emiatt?

(#5010) Core2duo6600 válasza kabalthenbk (#5009) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2 lehetőség van arra, hogy elhallgattasd

1 . megmondod neki, hogy ne jelezzen sehogy
2 . letiltod

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#5011) Gülümaci válasza kabalthenbk (#5009) üzenetére

Gülümaci
(tag)

Nem rinyál semmi! Amit kinyírtál, az nem rinyál! :D :D :DD :C

[ Szerkesztve ]

(#5012) Gülümaci válasza Gülümaci (#5011) üzenetére

Gülümaci
(tag)

De ha úgy telepítetted volna a Daemont, hogy a setup.exe-n jobklikkelsz, és megnyomod a "Run as Administrator"-t akkor nem rinyált volna. De ez csak egy zárójeles megjegyzés.

(#5013) Skyer

Skyer
(senior tag)

Sajnos Vista ide vagy oda, szép és jó, vista ready vagy sem, ez az op rendszer bizony nem notebookokra valo!Vagy ha igen is akkor valami nagyon brutál teljesítményű notira. Nekem csak az asztali pc-men megy szépen, pedig az egy épphogy kétmagos amd rendszer. belépőszintű duplamag amd asrock lap 1giga ram. tökéletesen viszi a vistát,persze nem árt a 2giga ram. I think. :U

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#5014) Core2duo6600 válasza Skyer (#5013) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Voltak a laptopoknál ilyen csodák, anno egy gépet xp vel adtak 128 mega rammal, és jól ment rajta
Holott 128 as asztali gépen eszébe nem jutott volna az embernek xp ét futtatni

(#5015) Gülümaci válasza Skyer (#5013) üzenetére

Gülümaci
(tag)

Nekem pedig laposon fut, és nincs vele semmi baj! Nem azt mondom, hogy ugyanolyan gyors, mint az XP, de ilyen jelentéktelen mértékű lassulást elviselek! Erre is rá van nyalva a matrica, hogy "Vista Capable", de a 64-bittel még vannak bajok. A 32 bitessel semmi gond (1Giga RAM (nemsokára 2 lesz, mivel pofátlanul olcsó lett a memória) AMD X2 prockó, meg 7400GO videokari).
Később még jobb lesz ez a Vista! De most sem rossz!

(#5016) Skyer válasza Gülümaci (#5015) üzenetére

Skyer
(senior tag)

Nekem 7600Go van benne, érdekes módon egy elég buta VGA...ahhoz képest hogy 7600 széria.nekem C2D proci van benne. A két konkurencia ;)

(#5017) krazi válasza Skyer (#5013) üzenetére

krazi
(lelkes újonc)

Az én lapomon (intel 7100, 2g ram) gyorsabb, mint az xp az asztalimon (igaz az még 1magos amd 1 g rammal)...

(#5018) kabalthenbk

kabalthenbk
(őstag)
LOGOUT blog

Na sikeresen ráerőszakoltam a profilomban található konfigra :))
Pár szokatlan dolog van számomra. A start menü célravezetőbb, viszont a mappák közti lavírozás az "ugrás fel" nélkül még nagyon szokatlan, hiába lehet oldalt megjeleníteni az könyvtárszerkezetet.
Engem abszolút nem érint ez a keresés-orientáltság, mivel nekem minden fájlnak megvan a maga kis helye, ritkán keverek el valamit. Indexelést, superfetchet egyből kilőttem így daráló hanggal nem találkoztam...
A Sound Blaster Live! -omat pár frissítés után felismerte ugyan, de torzított, így feldobtam egy moddolt drivert amivel élvezhető hangokat tudok előcsalni a hangfalakból.
Elképesztő mennyire rugalmas volt a hálózatfelállítás terén, kérdés nélkül belőtte az itthoni routert és hálózatot is. Ha majdan a nyomtatómegosztás is ilyen szimplán megy akkor oda 10/10-et adok :P Meg kell említenem, hogy routeres lévén elég sokat vacakoltam az aktív torrentezéssel, itt utorrent konfigurálás után egyből annak látott, gratula a tűzfalnak!
Sebességről fölösleges nyilatkoznom, nem éppen mérvadó az elavult gépem. 3.4 pontot kaptam rá és végülis nem számottevően lassabb az XP-nél. Nyilván új a rendszer, de még bekapcsolva hagytam pár csili-vili effektust :DD , szóval fele annyira sem butítottam mint a jól megszokott XP-t. A Bootolásnál érzem egyedül, hogy azért ott levegőért kapkod, de amint beállt már nem vészes a lomhaság.
Gyorsba feltettem pár fontos progit, AutoCAD, Solidworks futnak rajta, természetesen az új verziók. Tulajdonképpen ezek voltak a lényegesek, mert ezeken kívül net,zenék és filmek miatt ülök a gép elé. Sok kodek-es problémáról olvastam, részemről a jól bevált GOM playert dobtam fel ide is és láthatóan jól érzi magát :C
Nagyjából ennyit az elmúlt 4 órámról :) , eddig meg vagyok elégedve és köszönöm a segítséget! Remélhetőleg idővel én is tudok hasznos tanácsokat adni! :R

(#5019) Core2duo6600 válasza kabalthenbk (#5018) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van ugrás fel a My comuterben, mikor nézelödsz a file ok közt
Én is úgy vagyok vele, hogy nem hogy lassan szerintem gyorsabb mint az xp, úgy általában véve
lehet, azért van, mert a gépem és az xp kora óta sok idő eltelt
Hogy a gamek lassabbak, ezt sem igazán tapasztaltam.
Összességében véve én is úgy vagyok vele, hogy összerakták elég jól

(#5020) Core2duo6600

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A hálózatkezelése az tényleg jó, szerintem a windowsok közül a legjobb
A nyomi megosztással sem lesz semmi gondod
File megosztással sem

(#5021) Elrond válasza kabalthenbk (#5018) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Hát nálam már vannak gondok, mert alapban a 3com 905b-s hálókarit fel sem ismeri!
Mivel azt lőtte be UPC MAC address-re, ezért hiába van másik hálókártyám nem tudom netet csalni rá :(
Van valami jó ötlet erre?

SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!

(#5022) ZéZé@PH válasza Elrond (#5021) üzenetére

ZéZé@PH
(fanatikus tag)

Írd át a MAC-címed.
Network and Sharing Center-> Manage Network Connection ->jobb klikk a megfelelő hálókártyán -> properties -> configure->advanced fül -> Network Address

A MAC cím mindíg 12 jegyű hexadecimális szám.

[ Szerkesztve ]

''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz

(#5023) Elrond válasza ZéZé@PH (#5022) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Köszi remélem ez segít jelentkezem ha megvan....

(#5024) DeSanto

DeSanto
(őstag)

-

[ Szerkesztve ]

(#5025) hubandika válasza kabalthenbk (#5018) üzenetére

hubandika
(kvázi-tag)

üdv!

Mit takar az, hogy kikapcsoltad az indexelést meg a superfetchet?

(#5026) X Factor válasza Gülümaci (#4966) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Köszi, tényleg műkődik :R

(L) Atiradeonika (L)

(#5027) qwertly

qwertly
(őstag)

Sziasztok van egy terretec 600 tv-rádio kártyám ehez milyen tv programot javasoltok mert a gyári az nem megy a vistán.Mainconcept PVR használtam és sajnos ez sem megy a vistán.Ez helyet ismertek valamilyen jó tv rögzitö progit?

(#5028) Skyer válasza kabalthenbk (#5018) üzenetére

Skyer
(senior tag)

Szia!Szerintem még probáld ki a VLC player is, az is megy vistán és nincs olyan film amit nem tudna lejátszani, én is ezt használom :)

Más: Egy jobb konfigon meddig visz fel a teljesítmény mutato?nekem 4,6 ot sikerült produkálnom maxra, gondolom a felső határ 10. vagy 5? :(

[ Szerkesztve ]

(#5029) Steve-S

Steve-S
(tag)

Melyiket érdemesebb feltenni Vistából, a 32bit-est vagy a 64-est? Úgy hallottam a 64-est egyelőre nem érdmes mert kicsi a támogatottsága. Nektek mi a véleményetek? Valahogy nem akarok most több ezer hozzászólást visszaolvasni, amiben lehet le van írva már, nézzétek el nekem.

Set The World On Fire!!!

(#5030) kabalthenbk válasza hubandika (#5025) üzenetére

kabalthenbk
(őstag)
LOGOUT blog

Az indexelés arra jó tudtommal, hogy ha keresel valamit akkor jóval hamarabb rátalál, a képek, videók miniatűrjei hamarabb betöltődnek, ilyesmik... A superfetch meg egy olyan eljárás ami idővel válik hasznossá mert a memóriába tölt gyakran használt programokat, így ha elindítod hamarabb betöltődik. Nekem ez jött le az eddig olvasottakból, végülis teljesen jó azoknak akik sok memóriával rendelkeznek és megfelelően tudják futtatni ezeket a szolgáltatásokat.
Az indexelést a partíciók tulajdonságainál tudod kiiktatni, a superfetchet pedig a "services.msc" futtatásánál - ha jól emlékszem "előtöltés" funkció letiltásával.

(#5031) kabalthenbk válasza Skyer (#5028) üzenetére

kabalthenbk
(őstag)
LOGOUT blog

Azt még anno telepítettem, de a feliratokat nem kezelte megfelelően. Beépített kodekjei vannak? Mert ha nem akkor felejtős, ugyanis a GOM bár memóriaigényesebb, de automatikusan update-el és fél év alatt egy filmet talált amihez nem volt megfelelő a belső kodekje de egyből lerántott netről egyet :C

(#5032) kabalthenbk

kabalthenbk
(őstag)
LOGOUT blog

3 kérdés fogalmazódott meg bennem ébredés után:

1: a "fantasztikus" Topro webkamerámat nem ismeri fel, a topikjában is driveréhség van Vista miatt. Valaki tud újabb, vagy módosított drivert?

2: Át lehet e valahol állítani a "zene", "képek", stb mappabeállításokat úgy kompletten? Arra gondolok, hogy pl a zene mappáimban minden alkönyvtár "lista" szerint rendezzen? De az is jó ha az összes alkönyvtárból el tudom tüntetni az "értékelés", "előadó", egyebek kijelzését, ugyanis a winamp5.5 miatt felesleges.

3: Miniatűr, vagy közepes ikonoknál mikor a mappákat látom kijelez pár képet, dokumentumot, ami abban található, ezt ki lehet minden mappára terjedően kapcsolni?

(#5033) qwertly

qwertly
(őstag)

A vistát feltettem az xp után :) és a vista átnevezte a particiok betű jelét és ha én szeretném vissza nevezni arra ami az xp alat volt az ha késöbb az xp vissza ghostolom nem okoz neki gondott?

(#5034) Thrawn válasza qwertly (#5033) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem XP alatt nem változtak meg, legalábbis így emlékszem. Már jó rég bootoltan be XP-ről :)

Different songs for different moods.

(#5035) Anthony28 válasza Thrawn (#5034) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen Vista-t használsz? :R

Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

(#5036) Elrond válasza ZéZé@PH (#5022) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Hello!

Sikerült megoldani köszi a segítséget :R

(#5037) Thrawn válasza Anthony28 (#5035) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ultimate 32 bitest.

(#5038) tgulyas

tgulyas
(senior tag)

Kérdésem lene hogy van egy xp a másik patriciora szeretnék egy vistát felrakni 1 külön winyon lene.A kérdeésem azlene hogy hogy müködik az inditás ? A bios ban választom ki hogy az xp-vagy a vista induljon el?

Asus Maximus II Gene .C2Q Q9650 -2x2GB Corsair XMS2 Dominator -3xHDD WD 250GB- Gigabyte HD 6970 OC 2 GB (op) win7-pro 64-bit Vista ultimated 64-bit.

(#5039) qwertly

qwertly
(őstag)

Valakinek van valamilyen javaslata milyen tv felveö progit tehetnék a vistára Terratec 600 tv kártyám van.

(#5040) Thrawn válasza tgulyas (#5038) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 lehetőséged van.
1. Lehúzod a telepítés idejére az XP-s vinyót, így a BIOS-ban tudsz választani a két rendszer között.
2. Nem húzod le a vinyót, és a Vista csinál neked egy bootmenüt ahol választhatsz melyik rendszert akarod elindítani.

qwertly: A gyári program nem jó? Én a CyberLink PowerCinema-t használom, de a ChrisTV is egy jó alternatíva (rengeteg beállítási lehetősége van).

[ Szerkesztve ]

(#5041) Gülümaci válasza kabalthenbk (#5031) üzenetére

Gülümaci
(tag)

Én is a GOM player-re szavazok! Eddig minden mást lealázott! Mióta ráleltem, csak azt használom.

[ Szerkesztve ]

(#5042) DeSanto válasza Steve-S (#5029) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Nekem tökéletesen működik a 64bit-es Vista.
Ha 3gigánál több ram van a gépedben akkor érdemes a 64bit-est használni.

(#5043) tgulyas válasza Thrawn (#5040) üzenetére

tgulyas
(senior tag)

Kösz. azt gondoltam van más lehetöség volt már olyanom hogy egy xp volt meg egy MAC.OS.X tiger ott a biosban tudtam alitani hogy mit akarok.

Asus Maximus II Gene .C2Q Q9650 -2x2GB Corsair XMS2 Dominator -3xHDD WD 250GB- Gigabyte HD 6970 OC 2 GB (op) win7-pro 64-bit Vista ultimated 64-bit.

(#5044) qwertly válasza Thrawn (#5040) üzenetére

qwertly
(őstag)

Szia nem müködik, gyári progi mindig hiba üzenetel elszál még akor is ha xp módba inditom.Nincsen hozzá vista driver,0 rádió megy de a tv nem a média center sem ismerte fel.A média centereket meg nem szeretem mert alig van benük beálitási lehetöség föként ez igaz a power cinemára,chrisitv kiprobálom a vistán,de nekem a xp nem müködött rendesen :D hátha itt már nem lesz gond vele.

(#5045) Thrawn válasza tgulyas (#5043) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1-es pontban pont ezt írtam le. Természetesen a telepítés után visszadughatod az XP-s vinyót és BIOS-ból mehet a váltogatás.

qwertly: Driver hiányában tök mindegy milyen programmal akarod használni, addig nem fog menni amíg a gyártó nem ír hozzá egyet. Esetleg próbáld meg ráerőszakolni az XP-s drivert.

[ Szerkesztve ]

(#5046) djxp01

djxp01
(fanatikus tag)

Mit lehet tudni arról, hogy a Vista ultimate 32-bit kezeli a 4 GB ramot ? Mert mindenki mást mond.... :-( Mert állítólag csak a 64bites vista kezeli csak a 4gb memet?!

(ds4 + q6600@3.6ghz + 4x 1gb kingmax 1066)

Sorry, ha esetleg már lerágott dolgot kérdezek, csak kb. 0 időm olvasgatni :-(

(#5047) Thrawn válasza djxp01 (#5046) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lerágott csont.
Nem kezeli (ha a 4x1 GB ram beépítésére gondolsz).

(#5048) Veron válasza Gülümaci (#4834) üzenetére

Veron
(senior tag)

próbálgattam, hogy kikapcsolom az egeret, mikor standbyba teszem a gépet, és így tényleg nem áll fel a rendszer magától. úgy tűnik tényleg ez volt a hiba.
tanulság: gyerekek, ha standbyba akarjátok tenni a gépet Vista alatt, mindig kapcsoljátok/húzzátok ki az egeret! :)
thx to Gülümaci :R

A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

(#5049) Gülümaci

Gülümaci
(tag)

Csak megkérdezem már közösben! Nem hagy nyugodni tgulyas kollega megjegyzése: "volt már olyanom hogy egy xp volt meg egy MAC.OS.X tiger ott a biosban tudtam alitani hogy mit akarok"

Ugyanazon gépen XP és MAC OSX????!!!!!
Valaki homályosítson fel, mert én úgy tudom, hogy MAC OSX-et Machintos gépre küldünk,
XP-t meg IMB alapú PC-re! Vagy történt valami nagy változás, amiről lemaradtam??
Tényleg kíváncsi vagyok..... nekem anno még így tanították.

(#5050) Richter36 válasza Gülümaci (#5049) üzenetére

Richter36
(őstag)

Olyan cikket már olvastam,hogy wint raktak MAC-re.
[link]

[ Szerkesztve ]

"Minden dolognak a vége a fontos."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.