Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#2001) lordring válasza Siriusb (#1998) üzenetére

lordring
(fanatikus tag)

Köszönöm mindkettőtöknek, segített! :D
No, akkor ami az eredeti gondom volt: vaci új gép, csak a monitor (LG1919S) a régi. Mivel 8800GTS van benne, meg kijött a Bioshock (DX10), gondoltam felteszem a Vistát. MEgy is szépen, játékok, drivgerek, etc. Csakhogy 2D-ben sokkal rosszabb a képe, mint amit eddig megszoktam. Először arra gyanakodtam, hogy a monitorkábel vége a hagyományos, d-sub v. minek hívják, így a 8800-ra dvi átalakítóval van kötve. Feltettem az xp-t, hogy lássam ott is ilyen-e, és nem: ott sokkal tisztább, élesebb a kép. Pedig itt-is ott-is fent van a monitor+vga driver, 60Hz mindkét helyen, ennek ellenére vista alatt a betűk homályosabbak, és a fekete betűk pl. itt a ph-n olyan barnás-zöldes halvány kerettel vibrálnak. Mivel xp alatt tökéletes a kép, sztm egyértelmű, hogy nem hardver gond. :F

Gigabyte GA-EP41-UD3L,Core2 Duo 6420@3.2 GHz,Asus V60, Zotac GTX460,3GB DDRII 1066,Chieftec 500W,Audigy2

(#2002) ssolitude válasza lordring (#2001) üzenetére

ssolitude
(őstag)

60Hz??? Az egy 19''-os monitor,nem?

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#2003) lordring válasza ssolitude (#2002) üzenetére

lordring
(fanatikus tag)

19''-s LCD.

Gigabyte GA-EP41-UD3L,Core2 Duo 6420@3.2 GHz,Asus V60, Zotac GTX460,3GB DDRII 1066,Chieftec 500W,Audigy2

(#2004) ssolitude válasza lordring (#2003) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Japp, ott nincs frekvencia.Próbáltad Vistát elküldeni, keressen valami drivert hozzá? Esetleg saját lemez?

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#2005) lordring válasza ssolitude (#2004) üzenetére

lordring
(fanatikus tag)

Jaja, írtam, hogy itt is feltettem az lg lemezéről a drivert.

(#2006) Joshi válasza lordring (#2005) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Fontos, hogy 1280x1024-en legyen a monitorod és próbáld meg változtatni ezt a két beállítási lehetőséget:
[kép]

(#2007) ssolitude válasza lordring (#2005) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Valami beállítás probléma lesz. Megjelenítés beállításainál keresgélj szerintem.
GTS-hez a WHQL driver van? A Vistás?
Konfigod írd át ;)
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#2008) rétisün válasza lordring (#2005) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''a képernyőn megjelenő betütípusok simítása'' elől vedd ki a pipát, a rendszer tulajdonságai/speciális fülön a teljesítmény beállitásainál.

bazinga!

(#2009) Thrawn válasza ssolitude (#2007) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

már semmi :)

[Szerkesztve]

Different songs for different moods.

(#2010) ssolitude válasza Thrawn (#2009) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ja, a konfigjában nem :DD Egyébként MOD-oltam.
LOL, eloffolgatunk itt :C

[Szerkesztve]

(#2011) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Ha esetleg valakinek nem menne Vista 64bites rendszeren a RivaTuner [link], akkor egy kis segítség katt777 jóvoltából: [link]

(#2012) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

Yeessssss :) Megvan! Whooooohooo :)

Innen:

HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Class/{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

Az upper és a lowerFilter értékeket ki kellett törölni, majd uninstall az eszköz és reset. A fenébe, hogy csak ennyi volt és csak most jöttem rá :)

Bocsi, hogy zaklattalak titeket!!

///

(#2013) Joshi válasza Frenky87 (#2012) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Registrybe turkálunk? ;] Csak óvatosan, nehogy újabb problémákba ütközzél. :DDD

(#2014) Frenky87 válasza Joshi (#2013) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

:) Csaknem!

Tudod ez olyan, mint az áram. Sokmindenre jó, de néha igen meg tud b@szni. :D

///

(#2015) Joshi válasza Frenky87 (#2014) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A lényeg, hogy mindenki örül! :DDD :DD

(#2016) excalibur36

excalibur36
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Van egy kis problémám...
Tegnap csak ugy minden előjel nélkül nem indul el az IE 7. :O :O :O
Hibaüzi jön elő helyette, miszerint az ''internet explorer müködése leállt a program helyes müködése hiba miatt megszakadt. zárja be a programot''
Mivel, hogyan tudnám helyrehozni?

[Szerkesztve]

Az ember jellemét leginkább az mutatja meg, hogy mit tart nevetségesnek

(#2017) amnex

amnex
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

hello,
egy hozzáértő megtudná mondani vista ultimate x64- et hány gigás particióra érdemes
telepiteni? hogy tuti ne legyen gond.. rakok fel programokat mellé stb

én ugy hallottam 40gb-osra érdemes:!, esetleg 50 :((( ilyesmi

köszike

(#2018) Vistaboy válasza amnex (#2017) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát amivel tuti nem lesz gond, az a 100GB... :U :P
Viccet félretéve, elégnek kell lennie 50GB-nak, a játékokat másik partícióra telepítsed.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#2019) mfranky

mfranky
(senior tag)

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne!
HW&SW: Asus Laptop - Vista Home Basic (angol)
Az alcohol n. író progi telepítése közben kékhalál, teljes fagyi. Újraindítás után semmi, sőt csökkentett módban sem hajlandó elindulni, azaz sehogysem. A program virtuális drive-ja vágta vajon haza, vagy csak régi volt az Alcohol???
Valaki találkozott már ilyennel?
Vista Reinstall-on kívül van valami más megoldás?

:R

Toshiba L505-110 -- Samsung Galaxy i9100 -- XBOX360 Elite

(#2020) Vistaboy válasza mfranky (#2019) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

CD-DVD-íráshoz Vista alatt inkább használd az Ashampoo Burning Studio 7-et.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#2021) Joshi válasza mfranky (#2019) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Virtuális meghajtónak egyenlőre a Daemon Tools 4.10-es a legstabilabb Vista alatt, íróprogramnak pedig a Nero 7.10... vagy 8.0...-as verziói. Nálam például a Nero 7.10-es van fenn, de ha elindítom kikapcsolja az Aero felületet fapadosra. :F Érdekes. :D
Ha már feltelepítetted az Alcoholt és behalt a rendszer szerintem inkább telepítsd újra, habár valahogy biztosan életre lehet kelteni reinstall nélkül is. ;)

(#2022) Joshi válasza amnex (#2017) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A Vista Ultimate 64bit feltelepítve majdnem 20Gb(több szükséges progival együtt), ha ezt megduplázod akkor 40Gb lesz ami kell is. :D

[Szerkesztve]

(#2023) Joshi válasza excalibur36 (#2016) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Ha szeretted az IE7-et akkor sajnálom hogy már nem indul ;] , de helyette tudom ajánlani a Mozilla Firefoxot amiből van 64bites verzió[link] természetesen ezt csak akkor telepítsd, ha 64bites Vista van feltelepítve, ha 32bites van akkor azt innen [link] tudod ráncigálni. :D

(#2024) Frenky87 válasza amnex (#2017) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

40 mindenképpen. én most tartok 35-nél, de alig van valami a c-n. A windowsos partícióm 75GB-s. Ez valószínű elegendő :)

///

(#2025) amnex

amnex
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

köszi a válaszokat, végülis ugy oldottam meg hogy
160gb-ot vinyót (ebből 153gb valós) ketté osztottam
53gb-lett a vista partició , maradék 100 játék stb..
meg ugye van egy 320gb-os filmeknek de ahoz nem nyultam

igy remélem korrekt lessz neki :B

[Szerkesztve]

(#2026) Vistaboy válasza Frenky87 (#2024) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem a Windows partíciója 30GB-os és még van 17GB hely rajta.
Mondjuk Én mindent (Lapozófájl, programok, játékok, stb.) másik partíción tárolok.

(#2027) Frenky87 válasza Vistaboy (#2026) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

én csak a játékokat tartom másik partíción (meg persze a dokumentumokat, de azt gondolom mindenki)

///

(#2028) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Előre is elnézést,h nincsne időm vissza olvasni a topiko!Két kérdésem lenne:

1.A 64 bites Vistával ugyan az a helyzet,mint a 64 bites XP-vel?

2.Ez a játékokban való rossz teljesitmeny XP-hez képest már mérséklődött?

Válaszotokat előre is köszönöm! :R

(#2029) Vistaboy válasza P00By (#2028) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. Milyen értelemben? Driver terén igen, programok terén jobb a helyzet.
2. Igen. Sőt néhol már gyorsabb a Vista az XP-nél. (Megfelelő hardver megléte esetén, főleg a memóriára gondolok.)

(#2030) P00By válasza Vistaboy (#2029) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Úgy,h nincsennek megfelelő driverek plusz progik se nagyon!Tehát vistabol sem éri meg a 64 bit... Köszönöm a választ :)

(#2031) Vistaboy válasza P00By (#2030) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Maga a Vista szerintem jobb az XP-nél, de nem éri meg a 64-biteset venni.
Majd a Windows 7-nél már el fog kelleni 4GB RAM, oda talán jobb lesz a 64-bites. Remélem, azért a driverekkel is jobb lesz a helyzet Nála.

(#2032) P00By válasza Vistaboy (#2031) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én ugy gondoltam,h a vistával kezd majd kiszorulni a 32 bites rendszer!Jobb is(ha nem is sokkal),de igy,h még azzal is kéne vacakolni,h honnan szedyek drivert meg progikat így nem éri meg tényleg :)

(#2033) SzöleTM

SzöleTM
(lelkes újonc)

Sziasztok!

2 nagy gondom van a VISTA alatt.
Először is..a BioShock nevü gamé aklatt nincs haj..ez a kisebb baj...

Másik az, hogy Akármelyik rohadt Strong Dc-t rakom fel, bevág egy hibaüzit, hogy a Visualbasic c++-al gáz van...van hogy indításkor, van hogy hublista betöltéskor..a dc-t chatelsére használom;) köszönm előre is a segítséget :R :R :R

(#2034) lapa

lapa
(PH! kedvence)

üdv. 2003 sp1 r2 domainbe szeretném beléptetni vista businesst, egy már meglévő roaming júzernévvel. a júzer admin, nem tagja vendégcsoportoknak, profilja üres. sehogysem akarja az igazságot, folyton átmeneti profilt kapok. most kicsit játszottam a folder redirectionnel is, de még mindig nem szeret. van valami ötlet / link, ami mentén elindulhatok? köszi. eseténynaplóban leginkább amiatt sír, hogy nem találja a certifika-szervert, pedig azt se vittük sehova.

www.lapanet.hu

(#2035) éN79

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm, érdekes jelenséget tapasztalok, a vezérlőpult úgy ahogy van ''üres'', az ''alapértelmezett programok'' is teljesen kaktusz. :F

(#2036) éN79

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2x ment el
Újraindítottam, de ugyanaz, azaz semmi. :F

[Szerkesztve]

(#2037) Frenky87 válasza P00By (#2030) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

32 bites programok is működnek tökéletesen. Driverekkel még nem volt problémám és a játékprogramok is tökéletesen mennek. Nem értem az aggodalmatokat. Jobb haladni a korral, ha már megfelelő vas van a gépben.

Ez csak egy szerény vélemény, nem kell követni :)

///

(#2038) éN79 válasza éN79 (#2035) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez számomra több mint érdekes volt, gyakorlatilag csak egy rendszer visszaállítási pont alaklamazásával sikerült előcsalogatnom a vezérlőpultot, a visszaállítási pont szvsz. ''csak'' a java alkalmazás telepítését előzte meg, ami tegnap került a gépre (elvileg direkt). :U

(#2039) Amoroso

Amoroso
(fanatikus tag)

Mival ti régóta foglalkoztok a témával gondolom megkérdezem.
Érdemes a jol bevállt xp-t lecserélni?
Jol fut már minden progi a Wista-val?
Régen, amikor bejött felraktam, de nem volt jó a audio driver, és az 5.1-ból csak a 2 front ment. Mit tudtok, ez már ki van javítva?

Attól hogy valamin elfut a cod4 még nem gamer cucc.

(#2040) gabesz82

gabesz82
(senior tag)

Sziasztok!

Szerintetek ez mitől lehet:

HP NX9420 noti, rajta előtelepített Vista Business 32 bites, tartományi windows 2003 hálózatban. Random módon, de azért elég sűrűn előjön, hogy a Vista fogja magát és lefagy, az egérmutató nem áll ugyan meg, de bármire rákattintok az szintén lefagy... mi lehet ez? frissítések fent vannak.

a másik kérdésem. Hol a fenébe lehet megadni a Vista Ultimate-nek, hogy ne a 64 bites változatot rakja fel, mert a telepítésnél sehol sem kérdezi meg, automatikusan a 64 bitest rakja... ?? :F

[Szerkesztve]

"Gyalog jártam, mint az állatok és vizet ittam mint a palánta!"

(#2041) éN79 válasza Amoroso (#2039) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdemes meghagynod az XP-t a Vista mellett, így nem igazán fog hátrány érni ha valami nem működik tökéletesen a Vista alatt, a drivereket meg folyamatosan frissítik, úgyhogy valószínüleg már működne alatta rendesen.

(#2042) sghc_toma válasza gabesz82 (#2040) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

a másik kérdésem. Hol a fenébe lehet megadni a Vista Ultimate-nek, hogy ne a 64 bites változatot rakja fel, mert a telepítésnél sehol sem kérdezi meg, automatikusan a 64 bitest rakja... ??

elvileg a dobozban ott figyel a 64 bites DVD mellett a 32 bites is... :U

in asm we trust

(#2043) gabesz82 válasza sghc_toma (#2042) üzenetére

gabesz82
(senior tag)

Akkor ez csak elvileg, mert 1 darab DVD van a dobozban.. :(

Most nézem, hogy ez 64 bit edition és kész, ezt kaptam... :((( de én vagyok a balf... :)

[Szerkesztve]

(#2044) vidobali válasza sghc_toma (#2042) üzenetére

vidobali
(tag)

Külön dvd-n van a 64bit és külön dvd-n van a 32bit. Gyárilag olyat nem csináltak, hogy a 64bit és a 32bit verzió egy dvd-n lenne.

sghc_toma bocs, rossz helyre ment válasz, természetesen gabesz82-nek sántam

[Szerkesztve]

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#2045) gabesz82 válasza vidobali (#2044) üzenetére

gabesz82
(senior tag)

Ő is ezt mondta :)

És így hogy nincs meg a lemez, nem lehet valahogy a 32 bitest feltenni ugyanezzel a seriallal?

[Szerkesztve]

(#2046) vidobali válasza gabesz82 (#2045) üzenetére

vidobali
(tag)

Igen, ellnézést is kértem, igazából arra akartam utalmi, hogy magyar piacon vagy 64bit-est kapsz, vagy 32bitest, sajna úgy még nem láttam hogy egy dobozban benne lett volna mindkét verzió

még1x sorry :R

passz, egy próbát megér, bajod, hátrányod nem lesz belöle, max nem aktiválodik a vista, de attól még a 64bit-re amit vettél jó lesz később a serial.

[Szerkesztve]

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#2047) sghc_toma válasza vidobali (#2044) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

gabesz82: hmm.. most nézem, az OEM Ultimate-hez nem jár mindkét DVD.. boltban nem tudod esetleg kicseéltetni?

MOD: lassú voltam, a hsz eleje értelmét vesztette, töröltem...

[Szerkesztve]

in asm we trust

(#2048) gabesz82 válasza sghc_toma (#2047) üzenetére

gabesz82
(senior tag)

na majd próbálkozok valamivel, köszi a segítséget mindenkinek :R

(#2049) kohutpal

kohutpal
(újonc)

Sziasztok!

Egy érdekes problémával szembesültem, én nem jutottam felette dűlőre, talán valaki tud segíteni:

Van 2 merevlemezem, SataII-es, A és B.
A-n vígan hasít az XP, B-n az első elsődleges partíció üres. Erre próbaként vista került. Vista azonban A winyó boot sectorába telepítette a boot menüjét, és csak onnan hajlandó indulni. Kérdés: Ha én B winyóra telepítem, akkor milyen jogon szemetel A winyóra, pláne úgy, hogy csak onnan hajlandó indulni?
Másik kédés: Ha én már nem akarok vistát (merthogy fabatkát sem) akkor miképp tudom a vista boot menüjét, és rendszerindító szemetét letakarítani úgy, hogy utána hibátlanul fusson az XP?
Érdekes, hogy nem is volt lehetőség telepítés során olyat beállítani, melyk legyen az indító partició...
Üdv.: M.

(#2050) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

Miért nem jó a 64es? Még mindig nem értem...

///

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.