Hirdetés

2014. április 24., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows Vista (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1) Racecam


Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

Ez az összefoglaló azért készült, hogy ne kelljen újra és újra megválaszolnunk ugyanazokat a kérdéseket, amiket nap mint nap feltesztek a Windows Vistával kapcsolatban.

1. Miért fogyaszt ilyen sok memóriát a Vista?
Mert újabb, mert sokkal több mindent kell betöltenie, illetve rendelkezik egy SuperFetch nevű technológiával, aminek az a lényege, hogy a rendszer megjegyzi, hogy melyek azok a programok, amelyeket gyakran használunk, és ezeket előre betölti a memóriába, hogy amikor szükség van rá, akkor gyorsan el tudjuk azokat indítani. Szükség esetén természetesen felszabadul az igényelt mennyiség.

Akit mégis zavar eme újdonság, az így tudja letiltani:
1. Start menü keresőjébe írjuk be: services.msc
2. Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3. Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a Leállítás gombra.

2. Miért tekeri folyamatosan a merevlemezt a Vista, mikor nem is csinálok semmit?
Mert indexeli a fájlokat, így tudja, hogy mit merre talál, így sokkal gyorsabban tud működni a Windows Kereső. Ezt rendszertelepítésenként egyszer kell csak végigvárni, utána már csak a módosításokat fogja újraindexelni.

Az, aki nem használja a Windows Keresőt (mert tudja, hogy mi merre van, vagy mondjuk a Total Commander keresőjével keres) az a következő módon tudja letiltani:
1. Indítsuk el Start menü keresőjével Rendszergazdai josogultsággal (Ctrl + Shift + ENTER) a services.msc -t.
2. Keressük meg a Windows Search szolgáltatást és kattintsunk rá kettőt.
3. Kattintsunk a Leállítás gombra és az indítás típusát állítsuk Letiltva -ra.

3. Miért kérdez 15x vissza mindenért a Vista?
A funkció neve: User Account Control (UAC), magyar Vistában Felhasználói fiókok felügyelete. Az a lényege, hogy ellenőrzi, hogy a rendszerszintű műveleteket biztosan te kezdeményezted, és nem esetleg egy vírus (ez ugyanaz, minthogy a Linux is minden rootjogot igénylő műveletnél kéri a root jelszavát)
Normál mindennapi használatnál nagyon ritkán kérdez, úgyhogy nem érdemes kikapcsolni. Amennyiben mégis ki szeretnéd kapcsolni:
Vezérlőpult - Felhasználói Fiókok - Felhasználói Fiókok felügyeletének be vagy kikapcsolása kivesszük a pipát, leokézzük, újraindítunk.
Fontos: ezek után minden műveletünk rendszergazdai művelet lesz, illetve bármilyen program kezdeményezhet rendszergazdai műveletet a tudtunk nélkül. Úgyhogy csak saját felelősségre.
De az UAC teljes kikapcsolása helyett létezik egy jobb megoldás. A TweakUAC nevű programmal ú.n. Quiet mode-ba (csendes mód) rakhatjuk az UACt. A Quiet mode alatt a rendszergazda fiókkal rendelkezők nem fognak felvillanó UAC ablakot kapni engedélykéréssel, ha rendszergazdai jogosultságokra van szükség. Ez így kényelmes és kevésbe idegesítő. Viszont az UAC bekapcsolva marad és piros riasztásoknál jelez.
Amennyiben nem kapcsoljuk ki, akkor is tudjuk rendszergazdai módban futtatni a programjainkat. Komolyabb programok és illesztőprogramok (driverek) esetében ez mindenképp kell!
Jobb klikk az exe-re -> Futtatás rendszergazdaként (Run as admin...)
Az UAC-ról bővebben itt találhatunk infót.

4. A kikapcsológombot megnyomva csak a monitor meg a vinyók állnak le, a ventik pörögnek tovább. Miért nem kapcsol ki?
Mert csak alvó módba kapcsolt a gép, nem ki. Vistán ahol a kikapcsolónak kellene lennie, ott alapból az alvást aktiváló gomb van, de szerencsére ez átállítható:
Vezérlőpult - Energiagazdálkodási Lehetőségek - baloldalt: A főkapcsoló funkciójának megadása, vagy Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - Sémabeállítások szerkesztése - Speciális energiaellátási beállítások módosítása - Tápkapcsolók és fedél.
Itt érdemes körülnézni, sok beállítást találhatunk, melyekkel csökkenthetjük a gépünk áramfogyasztását.

5. Miért csak 3300 megabájtnyi memóriát ismer fel a Vista?
Mert 32 bites. A memóriacímzés úgy működik, hogy egy 36 bites címtartományból (ez 2^36-on darab címet jelent) címet kap minden memóriával rendelkező eszköz a videókártyától kezdve a hangkártyán át, minden... majd ami marad, az lesz a rendszerRAM
vagyis ha van egy 512MB-s VGA-d, akkor már annyival kevesebb...
átlagosan 3300MB körül szokott lenni a "maradék" ami végülis a RAM lesz. Most lehet belekötni abba, hogy

6. 2^36-on az valójában 64 GB, meg akkor miért 32 bitesnek és nem 36 bitesnek hívják, és ha 64 GB, akkor miért mégis csak 4GB a max?
A Pentium Pro óta a memóriacímzés 36 biten zajlik, ezt hívják Physical Address Extension-nek (PAE).. Minden nem asztali Windows operációs rendszer ki is használja ezt. Nincs tiltva egyik 32 bites Win-ben sem. Csak maga a virtuális címtartomány lett korlátozva 4GB-ra.
Így a 32 bites asztali Windows operációs rendszerek 4096MB memóriát hajlandóak megcímezni.
Röviden és egyszerűen: a 32es max 4giga, a 64es meg több.

7. 2 kérdéssel ezelőtt azt írtad, hogy a sok memórialevonogatás után kb 3300 mega RAM marad. Nekem a Vista 4GB-t ír ki, pedig 32 bites. Akkor most nagy hacker vagyok?
Nem. A Vista tudomásul vette, hogy van 4 GB-od, használni viszont nem fogja csak a megcímzett kb 3300 megát. A többi csak úgy van.

8. Mit csináljak, ha mégis szeretném használni az összes RAM-omat?
Akkor 64 bites Vistát kell telepítened. Ha már rendelkezel egy 32 bites Vistával, akkor lépj kapcsolatba a Microsoft magyar képviseletével, és ingyen küldenek egy 64 bites telepítőt, csak a postaköltséget kell fizetned.

9. Én úgy hallottam, hogy nincsenek még 64 bites programok, meg lassabb, meg nincsenek driverek, meg nem is fut rajta semmi
Ez talán 3-4 éve még igaz volt, de ma már nem.
Mivel visszafelé kompatibilis, minden létező 32 bites szoftver hibátlanul és tökéletesen fut 64 biten, minden forgalomban lévő hardverhez van 64 bites driver... semmi, azaz semmi hátránya nem lesz ha átállsz...
Cserébe tudod használni a 4GB RAM-odat és egy alkalmazás nem max ~1600 mega RAMból tud majd gazdálkodni (mert 32 biten egy program max annyit kaphat, hiába van még akármennyi szabad memóriád).
Természetesen van pár program, ami nem fog futni (személyes tapasztalatom, hogy a Call of Duty 2 pl nem indul el Vista 64-en), de ezek leginkább a régebbi programok közül kerülnek ki. Fontos megjegyezni, hogy csak a 32 bittel kompatibilis visszafelé, 16 bites, azaz natív DOS programok nem fognak futni 64 biten.

10. És gyorsabb a 64 bites?
Nem. A 64 és 32 bites op.rendszerek közti különbségek nem érintik azokat a dolgokat, amik miatt gyorsabb lehetne egy OS. Legfeljebb annyival, hogy mivel több memóriát tud megcímezni, illetve mivel egy program több memóriához férhet hozzá, így később kell a lapozófájlhoz/virtuális memóriához nyúlnia.

11. Úgy hallottam hogy a Vista nagyon félresikerült, meg sok memóriát eszik, meg nem is fut rajta semmi, meg amúgy is, az XP sokkal jobb, miért kellene váltanom?
Senki nem kötelez a váltásra, használd az XP-t, ha akarod.

12. De mégis miben jobb a Vista? Mikor érdemes váltanom?
Ezt nálam szakértőbb már összefoglalta. Erre tessék

13. Találtam egy winsxs nevű hatalmas kiterjedésű mappát. Letörölhetem?
Nem! Amikor egy rendszerfájl frissül, akkor az eggyel régebbi változata ebbe a mappába kerül, arra az esetre, ha egy programnak a régebbi verzióra lenne szüksége. Ha beletörlünk ebbe a mappába, előfordulhat, hogy jó pár programunk nem fog tudni elindulni.

14. Mi az amit törölhetek a rendszermappákból?
Windows\temp
Windows\Softwerdistribution\Downloads
Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
illetve a rendszermeghajtó gyökerében lévő ATi és/vagy nVIDIA mappákat

15. Miért van ennyi különböző Vista? Ultimate, Home, Business... Melyik a jó nekem? Mi a különbség köztük?
Az egyes verziók összehasonlítása itt található

16. Mi ez a Windows élményindex? Mit mutat?
Ez tulajdonképp egy benchmark, ami 1.0 - 5.9-ig osztályozza a gépünket. Minél gyorsabb a gépünk, annál nagyobb pontot kaphatunk, de 5.9 a max. Nem átlagolja az értékeket, hanem a legalacsonyabb részpontszám lesz a végleges eredmény, tehát ha a VGA-d csak 3.0 pontot, kap, akkor hiába van négymagos Core 2-d, ami 5.9-et kap, a vége 3.0 lesz. Ennek az egésznek a Games For Windows játékoknál van értelme, azokra rá van írva, hogy mekkorának kell lennie az értéknek, hogy jól fusson a játék. Rendszerkövetelmények kezdőknek :)
Driverfrissítés, új hardver telepítése után érdemes ezt frissíteni.

17. Nem megy az Aero, nincs átlátszóság.
Frissítsd az élményindexet. Vezérlőpult - Rendszer - Windows-élményindex - Frissítés

18. Ha bekapcsolom az Aero átlátszóságát, akkor sokkal több RAMot eszik a rendszer
Valóban. Azonban amint szükség van rá, ettől veszik el először.

19. Telepítéskor nem akarja látni a winchesteremet.
Ez SATA vinyóknál vagy olyan IDE-nél fordul elő, ahol olyan külső kártyáról van vezérelve a vinyó, amit nem ismer a Vista, így nincs hozzá driverje. Mikor a telepítés közben eljutsz oda, hogy ki kell választani a partíciót, ahova telepíteni akarod, akkor ott alul van olyan, hogy Illesztőprogram beadása és ott az alaplapi SATA/RAID vezérlődrivert egy pendrive-ról vagy floppyról be kell tallózni neki, ezután gond nélkül menni fog a telepítés.

20. Megcsináltam amit írtál, de most se jó...
Nézd meg az alaplapod BIOS-ában a merevlemez vezérlést, nincs-e átállítva AHCI módba. Tedd vissza IDE-be, utána jó lesz.

21. Mire jó ez az AHCI? Mi értelme, ha úgyse működik?
Ennek segítségével tudjuk aktiválni a SATA interfész újdonságait. Native Command Queuing, hot-plugging, ésatöbbi. Ehhez általában külön driver kell, annak telepítése ugyanúgy megy, ahogy 2 ponttal följebb írtam.

Ha valamit nem találsz ebben az összefoglalóban, használd a témakör keresőjét, nézz körbe a lacy.hu vagy a winportal.net idevágó részlegén, és ha végképp nem találod a megoldást, na akkor szabad itt kérdezni. :)

/ Összeállította: Lenry /

Ez már a negyedik folytatása a Microsoft legújabb operációs rendszeréről szóló topicoknak!!

Előzmény:
Windows Vista - Archívum III.
Windows Vista - Archívum II.
Windows Vista RC2 - Archívum I.

[ Módosította: KrenAtesz ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#2) DeusHun


DeusHun
(őstag)
LOGOUT blog

Azt tudja már valaki, hogy pontosan mikor adják ki hozzá az első ServicePack-ot? Olvastam már 2007 végét, jövő év elejét.

VMware Certified Professional -- next step: RedHat Certified Engineer

(#3) apro


apro
(senior tag)

hali
igy ahogy az elöttem szóló irta .
3 op rendszert használok
1 Az XP -prof A 2. VISTA ultimate 32bit/ a harmadik
egy XP-Blade( habár eggyesek szerint ez nem is op.rendszer hanem gagyi) és ahogy az elöttem irték F8-al tudok változtani (BUT MENÜ) melyik oprendszerröl bútól, és az adott oprendszer mindig a C-meghajtó értem ha az xp-én vagy akkor az C
ha Vistan akkor az C
mellesleg 5,db vinyó van a masinába, csak ezt nem értem egy ilyen régi motoros(Vistaboy) még ezen meglepődik? mindig az akt. op .a C, A másik ! bizony ajálatos az oprendszerek telepitésénél függetleniteni a többi vinyot, mert néhe érdekes dolgokat müvelnek a kűlömbözö oprendszerek
hali[Szerkesztve]

(#4) Bale_E válasza apro (#3) üzenetére


Bale_E
(senior tag)

Bizony Bizony nekem is így van bár én csak 1 db 160 as wd nyúzok. Abból 100 giga xp 50 giga vista. ÉS igen ez így vann amélyiket éppen használom az a C.
És én még nem tapasztaltam h baj lett volna vmelyik résszel is kivéve amit ameleg okoz.. :D

Asrock z68 extreme4 gen3 + Intel i5 3570K 3.4@4.5 @1,275V 24/7 + Corsair H80i + 2x 4GB DDRIII Corsair Vengeance 1600MHz @1866MHz + Gigabyte 7870 @1200/1500 + Dell 2407W + Corsair Carbide 400R + FSP AURUM GOLD 650

(#5) apro


apro
(senior tag)

hali van egy tv tunerem, WinFast TV 2000 Xp Expert, tudna valaki segiteni egy vista 32.bit -es driverrel, vagy hol tölthetek le
Tudom nem telj. ide vág kérdés, de sehol nem találok hozzá
hali

(#6) gabi123


gabi123
(senior tag)

Sziasztok! Valakinek lenne ötlete arra hogy Umax Astra scannert (2100U) hogy lehetne 32 bites Vista Ultimate alatt működésre bírni? :F A dolog érdekessége egyébként, hogy a 64bites alapból felismerte, és tökéletesen működött is vele az eszköz, még a 32 bites nem akarja ugyanezt megtenni... :(((

gabi123 felhasználónak 40 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#7) Norbi27 válasza apro (#5) üzenetére


Norbi27
(tag)

(#8) Vistaboy


Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Válasz erre: [link]
Még jó, hogy egyszerűsíted a dolgokat... :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#9) 7600 GS


7600 GS
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!Hamarosan be akarok ruházni egy Vistára,csak nem tudom h mienre.Home Premiumra gondoltam.Játékra kellen főleg.Mert ugye a DX10.Mik a tapasztalatok Home Premiummal kapcsolatban?Üdv:Marci

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker

(#10) Vistaboy válasza 7600 GS (#9) üzenetére


Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szia! Nekem Február óta van Home Premium-om (OEM), és eddig minden oké vele. Az egyetlen komolyabb gond az aktiválási hercehurca, kicsit el van túlozva, még egy alaplapi driver-frissítés után is újraaktiválást kért. Remélem, hogy ez csak az OEM-verziónál van így, mert később, ha lejjebb megy az ára, veszek egy dobozosat is (Most még túl sokba kerül).
Amúgy a játékoknál sincsen vele komolyabb gond, a driver-ek egy kicsit kiforratlanok még, de ez minden.
A memóriára nagyon érzékeny a Vista, 2GB alatt nem érdemes alatta játékot futtatni. De ha ez megvan, vagy több, akkor akár gyorsabb is lehet, mint az XP. Stabilabb is jóval, mint az XP, elég régóta tanyázik már a gépemen mindenféle lassulás nélkül, nem szemetesedik annyira, szóval jobb szerintem.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#11) 7600 GS


7600 GS
(őstag)
LOGOUT blog

Aha.Ok.Köszi.Majd remélem a crysis szépen fut rajta.

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker

(#12) Siriusb válasza DeusHun (#2) üzenetére


Siriusb
(PH! addikt)

Júliusra ígérték az SP1 bétát. Gondolom csak 1-2 évet fognak csúszni! ;]

(#13) bucilali válasza apro (#5) üzenetére


bucilali
(fanatikus tag)

[link]
itt mindent megtalálsz a tuneredhez..

Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

(#14) Cyrin válasza 7600 GS (#9) üzenetére


Cyrin
(PH! addikt)

Nekem is Home Premium van, semmi gondom vele. Az tényleg gáz, hogy alaplapi BIOS frissítés után újra kell aktiválni, de még egyenlőre nem volt szükségem erre.

"Mi is az a rend? Félelem és csend..." Deák Bill

(#15) Tigi


Tigi
(őstag)

Én meg már megőrülök a Vista-tól. :O
Hiába van 4 giga ram-om, valami olyan szinten elkezdi tekerni a vinyót, hogy felzabál minden memóriát és nem nagyon reagál semmire sőt még az egér is beakadozik és egyszerüen nem látom, hogy milyen progi terheli. :O
A NOD32 ben az AMON is terjesen máshogy szkenneli a gépet.
Most is amíg írok folyamatosan világit a HDD led és nemtom, hogy miért, a feladatkezelő szerint nem terheli semmi a gépet. :F

Leírná valaki, hogy a szolgáltatásoknál mi az amit nyugodtan kikapcsolhatok?

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#16) Goatman


Goatman
(fanatikus tag)

Üdv! Annyi lenne a kérdésem, nem tudja-e esetleg vki, hogy a Home Basic telepítés után nyersen, önmagában mennyi helyet foglal? Thx

90 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman

(#17) Vistaboy válasza Tigi (#15) üzenetére


Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet, hogy a Superfetch miatt. Amíg megtölti a memóriát adatokkal, addig kerreg rendesen. Egy idő után azonban abbahagyja. Nekem 2GB RAM van, és nem sokat kerreg bekapcsolás után, egy jó öt percig, azután kussban van... :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#18) Bale_E válasza Tigi (#15) üzenetére


Bale_E
(senior tag)

Talán az indexelés miatt..nekem is ezt csinálja és vagy 9000 fájlt ''betölt'' a gyorsabb megtalálás érdekben...

[Szerkesztve]

Asrock z68 extreme4 gen3 + Intel i5 3570K 3.4@4.5 @1,275V 24/7 + Corsair H80i + 2x 4GB DDRIII Corsair Vengeance 1600MHz @1866MHz + Gigabyte 7870 @1200/1500 + Dell 2407W + Corsair Carbide 400R + FSP AURUM GOLD 650

(#19) Siriusb válasza Tigi (#15) üzenetére


Siriusb
(PH! addikt)

A megbízhatóság és teljesítmény figyelőben nézd meg, mi használja a vinyódat.
Miben működik másképp a NOD?

(#20) Siriusb válasza Goatman (#16) üzenetére


Siriusb
(PH! addikt)

Asszem 8 giga, de már rég volt...
Szerk: Bocs ez a Prémiumé.

[Szerkesztve]

(#21) Tigi


Tigi
(őstag)

Na most, a szolgáltatásoknál már lekapcsoltam a Windows Search-ot, de még mindig világít a HDD led viszont nem kerregteti a vinyót.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#22) Tigi válasza Siriusb (#19) üzenetére


Tigi
(őstag)

Mikor elindul a Vista és a NOD is akkor gyorsan végig tekeri az AMON a gépet viszont XP alatt lassan és észrevétlenül teszi a dolgát.

Az a rohadt led még mindig folyamatosan ég ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A megbízhatóság és teljesítménynél mit kéne nézzek?

Jé, abbahagyta a led a világítást, ebből még akármi is lehet :DDD

Vagy csak kiégett a led. :DDD

[Szerkesztve]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#23) Tigi


Tigi
(őstag)

Lehet, hogy mégis csak a NOD/AMON járatja a vinyót?

Hülye ez a Vista, mindenhol letíltottam a Defender-t még a szolgáltatásoknál is és mégis úgylátja a biztonsági központ, hogy be van kapcsolva.

Mekkora egy sz*r ez a Vista. :F

Mégse az AMON mert ha kikapcsolom akkor is ég a led és halkan kerreg.


[Szerkesztve]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#24) Tigi


Tigi
(őstag)

Na, asszem végeztem a Vista-val, legalábbis amíg az XP megy.

Az utolsó csepp az volt, hogy az utorrent-be visszapakolásztam a torrent fájlokat és hash-elés közben megint elszállt az agya a Vista-nak mert irdatlan mód elkezdte tekerni a vinyót és úgy leterhelte a gépet, hogy megint használhatatlan lett, még az egér is akadozott.

Úgyhogy adok még legalább 1 évet, hogy kiforrjon ez a sz*r. :((

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#25) Siriusb válasza Tigi (#22) üzenetére


Siriusb
(PH! addikt)

Legördíted a Lemezt, sorba rendezed írás ill. olvasás szerint, így látod melyik folyamat birizgálja a winchestert.
Nem egészen értem, hogy az AMON miként tekeri gyorsan végig a gépet. Tudtommal az folyamatosan ellenőrzi a fájlokat.

(#26) (Kolombusz) válasza Tigi (#24) üzenetére


(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdekes, nekem ilyen gondjaim nem voltak vele, nem lassult még be használhatatlan, a hashelés közben sem volt vele bajom.

A hiba a te gépedben lesz, nem a Vistában.

(#27) LeslieG Jr. válasza Tigi (#24) üzenetére


LeslieG Jr.
(őstag)

Szia! :)

Egy pár kérdésem lenne. Melyik NOD32-őt használod(verziószám :F)? És hogy le tiltotad-e a virtuális memóriát? Mert ha letiltottad a virtuális memóriát annak ellenére hogy 4GB ram van a gépedben akkor sürgősen tedd aktivá.

Az én véleményem pedig az a Vista-ról hogy szerintem jó kis oprendszer lesz ez. Igaz még a driverek kiforatlanok, de már kezd alakulni. Bár eddig meg vagyok vele elégedve igaz kikapcsolatm egy két service(szolgáltatás mert ne b@szkurálja a dolgokat csak ugy) :D és még vettem a bátorságot és az UAC-ot is kikapcsoltam. :P Persze ez utobbi csak szakavatottaknak szabad meglépni vagy akit már nagyon idegesít. :B Ja és még a Lost Planet is megy full grafikán és tökéletesen élvezhető sebességel sőt még jónéhány játékot is kipróbáltam. :D De hát nem mindenkinek jön össze.

Corsair VX550 550W|Asrock Z77 Extreme 4 Intel i5-3570K@4.4GHz CM Hyper 212 EVO|Corsair 16GB 1600MHz@1800MHz LP Vengeance|OCZ Vertex3 60GB SSD|WD 500GB 16MB|WD 1.5TB 64MB|WD 2TB 64MB|Sapphire HD4870 SE 512MB DDR5

(#28) TIV válasza LeslieG Jr. (#27) üzenetére


TIV
(tag)

Ha nem használ az illető memóriaigényes programok (le kell tesztelni, hogy van-e olyan eset amikor elfogy!), akkor teljesen fölösleges virtuális memóriát használni, hiszen ezt arra találták ki, hogy kiegészítse a memóriát ha elfogy, de elegendő és sosem telik be, akkor csak lassíthatja a gépet! :U

(#29) LeslieG Jr. válasza TIV (#28) üzenetére


LeslieG Jr.
(őstag)

Hát ja. Csak ha 16GB ram lenne a gépedbe akkor sem szabad letiltani semmi esetre sem. Legalább is én így tudom. Mert okozhat érdekes anomáliákat a letiltása. :R

Corsair VX550 550W|Asrock Z77 Extreme 4 Intel i5-3570K@4.4GHz CM Hyper 212 EVO|Corsair 16GB 1600MHz@1800MHz LP Vengeance|OCZ Vertex3 60GB SSD|WD 500GB 16MB|WD 1.5TB 64MB|WD 2TB 64MB|Sapphire HD4870 SE 512MB DDR5

(#30) TIV válasza LeslieG Jr. (#29) üzenetére


TIV
(tag)

Nem okoz semmit. Ha nem így gondolod érvelj... :Y

(#31) DeusHun válasza Siriusb (#12) üzenetére


DeusHun
(őstag)
LOGOUT blog

Márhogy ez év vagy a 2008-as? :D

VMware Certified Professional -- next step: RedHat Certified Engineer

(#32) LeslieG Jr. válasza TIV (#30) üzenetére


LeslieG Jr.
(őstag)

Hát nem kell messzire mennem hogy megtaláljam az érveimet. Ime: [link] Ajánlom figyelmedbe a ''A lapozófájl konfigurálása'' című szemelvényt. No persze elhangzik benne hogy nyugodtan le lehet tiltani ahogy Te is fogalmazol de csak abban az esetben ha nem használunk memóriaigényes alkalmazásokat. Mert mint tudjuk a Windows memóriakezelése ugy müködik(konyhanyelven :D ) hogy mikor elindítasz egy bármilyen programot annak jó részét a lapozófájlba menti hogy a gyorsabb fizikai memória nagy része szabadon maradjon. Mert azt is tudjuk hogy a fizikai memória elfogyása mit okoz a rendszernek. Az megint más kérdés hogy jelen esetben a Vista memóriakezelése intelligensebb. ;)

Persze nem azt akartam kifejezni ezzel hogy nincs igazad. :R Mert ha nem használunk memóriaigényes progikat és persze abból is keveset akkor le lehet tiltani. Csak hát a Windows már csak Windows marad. :D

Corsair VX550 550W|Asrock Z77 Extreme 4 Intel i5-3570K@4.4GHz CM Hyper 212 EVO|Corsair 16GB 1600MHz@1800MHz LP Vengeance|OCZ Vertex3 60GB SSD|WD 500GB 16MB|WD 1.5TB 64MB|WD 2TB 64MB|Sapphire HD4870 SE 512MB DDR5

(#33) kneedeep


kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

megtudjátok mondani, hogz a vista a 4gb rambol miert lát csak 3,3gb-ot??

(#34) Siriusb válasza kneedeep (#33) üzenetére


Siriusb
(PH! addikt)

Olvass vissza az előző részbe.
Röviden: 32 bit miatt csak 4 gigát tud megcímezni, s ebben benne van a VGA stb ramja is.
64 bites rendszerrel nem lesz gondod.

(#35) Siriusb válasza DeusHun (#31) üzenetére


Siriusb
(PH! addikt)

Nem mindegy? Úgyse sikerül tartaniuk a határidőt. :)
Egyébként konkétan e hónapról van szó.

(#36) -Zeratul- válasza Tigi (#23) üzenetére


-Zeratul-
(őstag)

rendszervisszaállítás kikapcsolása után nekem nem tekerte, egy próbát megér

(#37) -Zeratul- válasza TIV (#30) üzenetére


-Zeratul-
(őstag)

én 2gb rammal letiltottam a pagefilet, és így nem indította el a stalkert/tdut/egyéb játékokat arra hivatkozva hogy ezek a programok több rendelkezésre álló memóriát igényelnek :D

jó persze tudom, ez az érv azért sántít :)

(#38) Tigi válasza -Zeratul- (#36) üzenetére


Tigi
(őstag)

Az volt az első amit kikapcsoltam, azért köszi.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#39) Tigi válasza Siriusb (#25) üzenetére


Tigi
(őstag)

Nem igazán tudok kiigazodni rajta mert mikor mi van legfelül.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#40) Tigi válasza LeslieG Jr. (#27) üzenetére


Tigi
(őstag)

A legújabb NOD van fent a Gamestar DVD-ről.
A virtuális mem nincs letíltva.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#41) Tigi


Tigi
(őstag)

És az normális, hogy felzabálja az összes ramot?
Mert a feladatkezelőben aztmondja, hogy szabad fizikai mem 0.

Ja és a legfontosabb, hogy meglehet e csinálni ezt a nyomorult Vista-t, hogy mindig rendszergazda módba fusson mert már unom, hogy rendszergazdaként kell csináljak mindent, hogy úgy maradjon.

Bocsi, hogy ennyi gondom van de idegesít, hogy másnak megy rendesen csak nekem nem pedig már 2 nap alatt ez a második újra telepített Vista.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#42) LeslieG Jr. válasza Tigi (#41) üzenetére


LeslieG Jr.
(őstag)

Hát tényleg érdekes. :F A Megbízhatóság és Teljesítményfigyelőben milyen értékek vannak? Itt meg tudod nézni hogy mi mennyi memóriát és milyen alkalmazás tekeri a vinyódat állandóan.

Ja és ha idegesít hogy nem vagy ''rendszergazda'' ;] akkor kapcsolt ki az UAC-ot. De ezt csak saját felelösségre. Vezérlőpult->Felhasználói Fiókok->A Felhasználói fiókok felügyelete ;)

Corsair VX550 550W|Asrock Z77 Extreme 4 Intel i5-3570K@4.4GHz CM Hyper 212 EVO|Corsair 16GB 1600MHz@1800MHz LP Vengeance|OCZ Vertex3 60GB SSD|WD 500GB 16MB|WD 1.5TB 64MB|WD 2TB 64MB|Sapphire HD4870 SE 512MB DDR5

(#43) Tigi válasza LeslieG Jr. (#42) üzenetére


Tigi
(őstag)

Köszi, kikapcsoltam.

Most valamiért nyugiban van a Vista, csak néha jön rá a tekerhetnék. :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#44) fero02


fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki legyen olyan kedves és árulja el, h miért nem tudok ''and'' jelet gépelni? :F

Minden olyan gomb, amihez AltGr kell az működik, csak ez nem... :(((

(#45) Vistaboy válasza fero02 (#44) üzenetére


Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A ''&''-re gondolsz? Magyar kiosztásnál ALT+C, angolnál SHIFT+7. Ha nem jó, nézd meg, melyik kiosztást installáltad (Van 101-gombos kiosztás, ha az van fent, rakd fel a sima magyart).

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#46) fero02 válasza Vistaboy (#45) üzenetére


fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen arra. De régebben is az AltGr+V-re ment. Most sem az Alt+C, sem a Shift+7 nem jó.

Mindjárt megnézem minyennek lett feltelepítve a billentyűzet.

MOD: most jut eszembe, h mivel külön driver kell a bill.-nek, így tuti h nem 101 gombosként látja. Kipróbálom a driver reinstall-t.

[Szerkesztve]

(#47) fero02 válasza fero02 (#46) üzenetére


fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vált be a driver reinstall... :( :(((

(#48) -Zeratul- válasza fero02 (#46) üzenetére


-Zeratul-
(őstag)

ati catalyst control center miatt csinálja, alt+c bill. kombinációra alapesetben elindul, ha kikapcsolod a hotkeyeket, akkor nem csinál semmit, viszont ugyanúgy nem ír '&' jelet


szvsz a CCC-t szedd le, csak a display drivert tedd fel és az ATT-t (AtiTrayTools)

[Szerkesztve]

(#49) fero02 válasza -Zeratul- (#48) üzenetére


fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hi!

Nekem azt írta, h a CTRL+ALT+C a hotkey. Kikapcsoltam és láss csoát:

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


1000 THX! :R

Üdv!

(#50) moonman válasza Tigi (#41) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

normális, superfetch-nek hívják a szolgáltatást, arra való, hogy az üresen álló memóriába előre tölti a leggyakoribb alkalmazásokat, így azok hamarabb indulnak. szükség szerint természetesen felszabadul az igényelt mennyiség.

tekerés akkor van, ha kilépsz valami nagyobb memóriaigényű programból, ekkor tölti fel (olvassa be lemezről) a superfetch a cuccost.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows Vista (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.