Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- iPad topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Szabesz #40848 üzenetére
királyság, működik
igaz, hosszadalmasabb, mint ha a progiba csak egyet böknék, de legalább működik
a programba meg kell adni az IP vagy domain-t... az most 192.168.1.255
ha ezt átírom a kapott dnsdynamicos IP-re, akkor az úgy jó lesz?(tudom... próbáljam ki, és rájövök XD)
((meg arra kellene rájönnöm, h miért kap a gépem kékhalált, amikor felébresztem
))
-
válasz
CoolBoy323 #40847 üzenetére
Na akkor most GO regisztrálni egy ilyen címet! Szerintem legyen inkább no-ip, mert a dyndns új tagoknak fizetős lett! Ha megvan a reg, akkor létre kell hoznod majd egy host-ot (pl.: coolboy323.no-ip.org), aminek az adatait be kell állítanod a LuCI-ba, a fentebb említett DynDNS menübe!
-
Szabesz
őstag
válasz
CoolBoy323 #40847 üzenetére
Na, akkor hajrá, lődd be, és ébresztgesd a gépeket
-
Szabesz
őstag
válasz
CoolBoy323 #40843 üzenetére
Vázlatosan:
-A routerednek van egy IP címe, ami időnként tipikusan változhat.
-Ezzel a címmel el tudod érni a router webes felületét (is), bárhonnan
-Ahhoz, hogy értelmesen tudd elérni a routert kívülről, érdemes regisztrálni egy dyndns címet (www.dyndns.org)
-Ezeket az adatokat megadod a routerednek. Webes felület Szolgáltatások / Dinamikus DNS
-A router ezek után mindig az aktuális külső IP címet megküldi a dnydns-nek, és így az általad beregisztrált címen el fogod tudni érni bárhonnan a routered webes felületét (is), https-en keresztül.Avagy, ha beregisztráltad a coolboy323.dyndns.org címet, és beállítottad a routeredben, akkor bárhol, akár az androidos készüléked böngészőjében is beütöd, hogy https://coolboy323.dyndns.org, akkor a te routered webes felülete fog beköszönni*
*valószínű kapsz egy tanusítvány hibát megnyitáskor, de ezzel első körben nem kell foglalkoznod, tudomásul veszed. Mivel https titkosított csatornán éred ekkor el a webes felületet, nem kell félned attól, hogy esetleg lehallgatják a forgalmadat, és ellopják a login adataidat.
Így már tisztul?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40844 üzenetére
most itt van 5 cm-re tőlem...
-
válasz
CoolBoy323 #40843 üzenetére
Ugye jól gondolom, hogy ezt a szöveget a router admin felületén (vagyis a LuCI-ban) olvastad most? Ezek szerint akkor eléred a routert?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40842 üzenetére
halvány lila ibolyám sincs, mi az a dyndns!!!!!!!
de mivel úgy látom, neked is vasárnap van, nem jössz rá, h s.gg hülye vagyok, így kerestem:
Dinamikus DNS
A dinamikus DNS lehetővé teszi, hogy a routere elérhető legyen egy fix host névvel akkor is ha dinamikusan változó IP címmel rendelkezik.
MYDDNS
Engedélyezés
ezt kell bepipálni és konfigurálni valahogy?
-
válasz
CoolBoy323 #40841 üzenetére
Akkor én honnan tudjam? De mi alapján akarod megtalálni a routered az interneten, ha nincs dyndns címed? Netán fix IP-d van? Vagy, hogy képzelted el ezt az egészet?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40839 üzenetére
honnan tudjam?!
vasárnap este fél10 múlt... ne szivassatok már, rágjátok a számba
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #40836 üzenetére
nalátom közben rávezetnek...
kezd először IP-vel, az csak megy
-
válasz
CoolBoy323 #40838 üzenetére
Van DynDNS címed?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40837 üzenetére
lehet van, de hol?
tudod h láma vagyok ehhez
-
válasz
CoolBoy323 #40836 üzenetére
Ahhoz nem kell applikáció, csak egy böngésző... Gondolom DynDNS vagy No-IP címed van! Azt beírod böngészőbe, HTTPS előtaggal, és már meg is van a LuCI-d!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40835 üzenetére
magyarul?
és én androidos telefonról szeretném ezt a hadműveletet... arra nincs LUCI applikáció tudtommal
-
válasz
CoolBoy323 #40834 üzenetére
Na hát akkor belépsz LuCI-ba, a dyndns címeden HTTPS-el, és már ébresztheted is a gépet, nem kell hozzá semmi Android!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40833 üzenetére
vargalex ofkorsz
(a legfrissebb, de nem tudom meddig, mert sokat szarakodik a wifivel :/)
-
válasz
CoolBoy323 #40832 üzenetére
És a routeren gyári fw van, vagy vargalex build?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40831 üzenetére
például: 270km-re vagyok a gépemtől, és fel szeretném ébreszteni, h a rajta lévő adatokat elérjem (teamviewer-rel)
így már világos voltam?
-
válasz
CoolBoy323 #40830 üzenetére
De nem értem, hogy mit szeretnél... A routerbe belépve LuCI-ból bárhonnan felébresztheted a gépet, akár távolról is! Jó lenne kicsit részletesebben leírnád, hogy mit szeretnél... Van egy 1043-as router - ez a topik témája ugyebár -, és ezzel szeretnél felébreszteni egy gépet? Milyen firmware van a routeren? Nem értem, hogy kerül ide az Android?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #40829 üzenetére
androidra van jó pár ilyen WOL app, azokat próbáltam, de csak saját hálózaton működnek
-
válasz
CoolBoy323 #40828 üzenetére
Szerintem nem csak ott működik... Bárhonnan belépsz a LuCI-ba, távolról is, is felébresztheted a LAN-on ülő gépet! Vagy valami egyéb elképzelésed van?
-
CoolBoy323
nagyúr
hogy lehetne azt beállítani, h a Wake On Lan ne csak saját hálózatomon működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest