Vajon hol lehet átállítani, hogy a Battery Maximiser Gauge ne százalékban, hanem hátralévő időben jelezze ki az akku töltöttséget? Úgy rémlik, mintha régebben ilyet lehetett volna csinálni, de most egyszerűen nem találom sehol.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Atlantis
(VIP)
Nekem csak Battery Information-ben írja ki az időt, én se láttam beállítást, hogy ezt tegye ki a tálcára.
Más: elvileg van a gépben infra. Hol? Én nem találom, hol lehet bekapcsolni, vagy egyáltalán hol lehet a gépen...
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

Shadowfax
(PH! addikt)
A Thinkpad fórumon azt írják, hogy a Power Manager 1.12 tudta ezt a fícsőrt, de az a T43-ra van (s az azóta megjelent újabb gépekre).
[link]
Valaki installálta ezt a verziót a T41-re is, ott is működött. De ilyesmit mindenki csak a saját felelősségére tegyen.
[link]
Nekem most a 1.13.c verzióm van, de nálam is csak a százalékot mutatja. Engem nem zavar, nem downgradelek. 
www.eladomakonyvem.hu

sssent
(senior tag)
Az infrát a gép elején, bal oldalt, a centrino, windows plecsnik alatt keresd! Alapból be szokott lenni kapcsolva, csak rakj elé valamit, és megy.

Atlantis
(VIP)
Ez a Power Manager hogy jön be? Honnan tudom meg, hogy hanyas verzióm van?
sssent: tényleg, sose találtam volna meg. Be van kapcsolva? No, megnézem.

Shadowfax
(PH! addikt)
Programok telepítése és törlése - Thinkpad Power Manager - Kattintson ide támogatási információért: kiírja a verziószámot.
De nálad ilyesmik vannak szerintem (régebbi géped van, ezért más a program neve):
- Power Management (ACPI) v1.33
- Battery MaxiMiser and Power Management Features v1.38
www.eladomakonyvem.hu

Atlantis
(VIP)
Nekem csak a Power Managment-et írja ki, 1.33-as van.
Az infra egyébként működik. mondjuk, nem tudom, miért örülök ennyire,m ikor ott a Bluetooth. 

sssent
(senior tag)
Köszönöm az infót. Egyelőre képtelen vagyok fellelni az 1.12-es PM-et, csak a legújabbat tudom letölteni. Mondjuk nem értem miért kellett kiszedni az újabból ezt az opciót, ha már egyszer belekerült.

djDanee
(újonc)
Hello Sziasztok!
Tegnap sikerült megvásárolnom egy T43 as gépet, sokat segített a fórum böngészése, remélem jól választottam! 1 év garancia van a gépre, az aksira egy hét, most telepítgetem tesztelem. Egyenlőre jónak tűnik, külsőre szinte újnak mondható és még hibát sem találtam benne. Biztos lesz majd kérdésem felétek a késöbbiekben. Ha esetleg van tanácsa valakinek már most, szívesen fogadom! További szép napot mindenkinek!
-IBM-

sssent
(senior tag)
1 év garancia van a gépre, az aksira egy hét
Nem árt szétnézni itt, ha még nem tetted volna:
[link]

SNor
(kvázi-tag)
Keresek olyan programot, amivel be tudom azt állítani hogy ha nem nyúlok a géphez pl 1 perc után a kijelző fényereje a legalacsonyabbra ugorjon, majd ha visszatértem visszaálljon eredeti állapotába. Aksiról látom a power management tud ilyet, de AC üzemmódban nem ajánlja fel ezt a lehetőséget. Ötlet?

Atlantis
(VIP)
Nem egyszerűbb, ha lekapcsolod a kijelzőt, mikor elmész, ha visszatérsz, akkor meg visszakapcsolod? Akksiról hogy tud ilyet? Én még nem figyeltem fel rá.

SNor
(kvázi-tag)
A power magnagement-ben láttam az Idle timers-nél: Lower display brigtness. De az alapgondolat egy OSXes mac adta.

9CS
(senior tag)
Ezt próbáldd meg:
''De amikor még ment én úgy állítottam be a jelszót, hogy előbb Windowsban kitöröltem a felhasználók jelszavait, mert bármi volt beírva azt nem fogadta el. Aztán már az üres jelszót meg lehetett változtatni a CSS-en belül.''
bővebben: [link]
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

SNor
(kvázi-tag)
Köszi, ez eszembe se jutott. Én végül a biosban töröltem a Security chipet, majd emlékeim szerint CSS7 töröl, majd újra telepít. Azóta mükszik. De köszi

9CS
(senior tag)
hopp most nézem milyen régi postra válaszoltam.
Azért szívesen. 
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

Neja
(lelkes újonc)
Sziasztok!
A kijelzőm pixelhibás. (T42) Jelenleg három hibás pixel látható rajta, ezekből kettő egyáltalán nem észrevehető helyen van, de akkor is léteznek. A harmadik már könnyebben felfedezhető, de csak egy bizonyos szögből nézve a kijelzőt.
A kérdés: tud valaki mondani valamit arról, hogy az IBM hogyan viszonyul a hibás pixelekhez? Járt már így valaki?
Köszi.

Flashcash
(PH! addikt)
Rosszul viszonyul, nem fogják cserélni. 
[link]
F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

Neja
(lelkes újonc)
Köszi. Megnéztem. Elvileg 8 pixel hibája esetén cserélik az LCD-t. Most nem tudom örüljek, hogy csak pár (3) pixel halt meg, vagy bosszankodjak, hogy nem 8 db. 
Ez mondjuk eléggé durva: veszel egy x százezer forintos gépet, nincs szerencséd: mondjuk fél év múlva pixelhibás lesz a kijelző, de csak egy-két pixel hal meg. A szerviz nem foglalkozik vele, csak ha lesz rajta még jópár (T42-nél 8 db). 
Apropó esetleg nem kell valakinek egy pixelhibás T42 ? Elment tőle a kedvem. 

Atlantis
(VIP)
Milyen felbontása van a kijelződnek?
Csak mert nekem is van 2 szubpixelhibám, de észre se veszem. Ha az eladó nem hívja fel rá a figyelmem, mikor vettem a gépet, soha nem találom meg őket. Szóval megfelelő kijelző esetén nem zavaró a dolog.
Ha emiatt eladod a gépet, akkor sajnálak, de komolyan. Persze te tudod.

Shadowfax
(PH! addikt)
A szerviz nem foglalkozik vele, csak ha lesz rajta még jópár (T42-nél 8 db).
Nem a gép típusától függ, hogy mikor cserélik a kijelzőt, hanem a kijelző és a felbontás nagyságától.
Az enyémen is van 1 vagy 2 szubpixelhiba, de csak hosszas keresgélés, szemkiguvasztás után találom meg, megfelelő háttér esetén.
Atlantis utolsó mondatával egyetértek.
www.eladomakonyvem.hu
Ha ennyire nem kell a ratyi kijelző miatt, 10.000Ft-ért megveszem. Csak hogy ne kelljen nézned a ronda, világító pixeleket.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
Ne savazzatok mar ennyire szegeny sracot, tenyleg lehangolo tud lenni az, ha az ember doglott pixeleket talal a sokpenzert vett gepen.
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Azért én elnézegetném még a döglötteket is, ha egy fincsi T42-m lenne. 
A csereszabatosság úgy van kitalálva, hogy ami még nem zavaró, azt nem cserélik.
Másrészt megértem, de sajna, lényegében minden TFT-ben benne van az elhalálozás.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
''Azért én elnézegetném még a döglötteket is, ha egy fincsi T42-m lenne.''
Viszont ha egy T42-d lenne, nem orulnel, ha doglott pixeleket kellene nezegetned 
Asszonynak is SXGA+ T41-e van, ket doglott pixellel, de az is ... lehangolo. Olyan nagyon nem latszanak, inkabb csak zavarja az embert a tudat.

Shadowfax
(PH! addikt)
Sajna ritka az a LCD TFT, amin nincs (szub)pixelhiba. 
Olyan nagyon nem latszanak, inkabb csak zavarja az embert a tudat.
Hát ez az... A kulcsszó: attitűdváltás. 
www.eladomakonyvem.hu

Neja
(lelkes újonc)
Ez a kijelző és felbontás dolog érdekes, ugyanis a linken amit Flashcash adott, csak 14.1''-os XGA (1024x768) vagy SXGA+ (1400x1050) felbontású T42 van. Az én notim szintén XGA felbontású, viszont tuti, hogy 15''-os. A táblázat szerint UXGA felbontású 15''-os T42 van. Az enyém nem ilyen. A lényeg viszont az, hogy 8 pixelhibától cserélik a kijelzőt, nagyobb felbontású LCD esetében pedig még több hibás pixel kell hozzá.
Zavarni engem sem zavar a dolog, mert írtam is, hogy nem zavaró helyen vannak (pont az XP kék tálcájára esnek), illetve a harmadik, ami magasabban van, az pedig csak egy bizonyos szögből látszik.
Természetesen csak emiatt nem fogom eladni a gépet, ezt csak első felindulásomban írtam, de mindenesetre bosszant a dolog. Nem tudom, hogy a többi noti márka esetén mennyi az esély pixelhibára vagy mekkora az LCDk meghibásodási aránya, de én kicsit csalódtam, ezért is írtam dühömben elsőkörben az eladást. Mindezektől eltekintve elégedett vagyok vele.

Neja
(lelkes újonc)
Igen, igazad van! A linket - amit korábban kaptam - átolvasva jutottam arra a következtetésre, hogy 8 halott pixel kell hozzá, hogy a szervíz cserélje az LCD-t.
[link]
Köszi. 

Neja
(lelkes újonc)
Köszi az ajánlatot, de nem kell gúnyolódni. Arról van szó, hogy ha kifizetek több százezer forintot egy notebookért, akkor ne legyenenek már rajta másfél év után hibás pixelek.

Shadowfax
(PH! addikt)
Természetesen csak emiatt nem fogom eladni a gépet, ezt csak első felindulásomban írtam, de mindenesetre bosszant a dolog. Nem tudom, hogy a többi noti márka esetén mennyi az esély pixelhibára vagy mekkora az LCDk meghibásodási aránya, de én kicsit csalódtam, ezért is írtam dühömben elsőkörben az eladást.
A többi márka esetén is sajna elég gyakori (vagy talán még gyakoribb) a hibás kijelző. Az ASUS esetén a legdrágább (!) notikhoz adnak ún. ZBD garanciát, de ez a szubpixelhibákra nem vonatkozik (!), s csak az első 30 napra (!) vállalják. [link]
Az LCD TFT-k átka sajna az, hogy pár pixelhibával együtt kell élni előbb-utóbb... 
Mindezektől eltekintve elégedett vagyok vele
Ez a lényeg. 
www.eladomakonyvem.hu

Neja
(lelkes újonc)
Köszönöm szépen! Nagyon jól vágod a témát!
Pontosan erről van szó: a hibás pixelek nem zavarnak, mert tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy észrevegyem őket, de baromira bosszant a dolog, hogy vettem egy dolgot ami nem kis pénzbe került, és nem tökéletes; holott mielőtt ezt a márkát válaszottam, mindeki csak ezt ajánlotta, hogy ilyet és ne mást: ''A mobilok a Nokiánál, a notebookok pedig az IBM Thinkpadnál kezdődnek és végződnek!'' - mondták. 
Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy a dühöngésemmel ennyire fellendítem a topik forgalmát.
Bocsi. 
Az viszont - kicsit furcsán hangzik - de megnyugtat, hogy az előttem szólók közül is van néhány Thinkpad tulaj, akiknek szintén van hibás pixeles gépük.
Megpróbálok együttélni a tudattal, hogy én is így jártam.

Neja
(lelkes újonc)
Értem. Köszönöm szépen. Azaz igazság, hogy nagyjából 10 évig csak asztali konfigjaim voltak 486-tól kezdve a P4-ig. Ez az első notebookom. Ebben a témában (technika, technológia) még nagyon járatlan vagyok. 

atosz
(őstag)
Nincs itt vki aki az IBMnel dolgozik?
O esetleg megszerezhetne a Power Manager 1.12-es verziot. En nagyon orulnek neki, ha azzal mukodni az a bizonyos ficsor a T41-en is.
Na, megjott az IBM-es aksi recall is, lehet csekkolni az aksit:
[link]

falsetrue
(kvázi-tag)
a francba, vihetem vissza mind ket aksimat !! (X60)

Shadowfax
(PH! addikt)
Nézd a pozitív oldalát: kapsz két vadiúj akksit. 
www.eladomakonyvem.hu

falsetrue
(kvázi-tag)
meg szinte ujak 
es sok szaz kilometerre vagyok Bp-tol.. Gondolom a benzint nem teritik

falsetrue
(kvázi-tag)
11S92P117OZ1ZAY461GO67 -ban a O nullat jelent?
Mert ha nem akkor a kisebbik aksi nem visszahivott. Viszont 0-val az

Shadowfax
(PH! addikt)
Azért azt remélem, hogy a vidéki szervizekben is lehet majd cserélni... 
Mindenesetre, ez szerintem min. 1-2 hét, ha nem több, mire megérkeznek a csereakksik, stb. 
www.eladomakonyvem.hu

Shadowfax
(PH! addikt)
[link]
Az vlsz egy nulla, s nem O betű!
De ha biztosra akarsz menni, használd az automatikus felismerés progit!
www.eladomakonyvem.hu

PLacc
(senior tag)
Használ valaki X31-et?
THX
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

sssent
(senior tag)
mire vagy kíváncsi?
Futarszolgalat szerintem egyszerubb meg olcsobb, mint odaautozni.

sssent
(senior tag)
Abból a Shadowfax által belinkelt topicból kiderül, hogy azért van némi gond a régebbi TP-k és a power manager együttélésével.

BFeco
(fanatikus tag)
6 hónapos X60 notim kis és nagy akkumulátora is érintett a visszahívásban, a lenovobatteryprogram szerint. Használd a progit.[link]
O az nulla, nálam is.
Remélem futárszolgálatos csere is lesz.
ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

PLacc
(senior tag)
Akksiról mennyit bírja a kicsike átlagban, meg hogy milyen kiosztású billentyűzettel használja a tulaj. (rendeletem egyet az USA-ból ami billel).
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

sssent
(senior tag)
PM725, 1G RAM, 5400rpm hdd, standard akku:
A 4 órát stabilan hozta mérsékelt használat mellett (rendes fényerő, net wlanon, kis zene, ilyesmi, speedstep engedélyezve), de 5 óra fölé is lehetett vinni, ha épp muszáj volt. A klavi magyar.

PLacc
(senior tag)
Köszi, ez elég jól hangzik!
Valami normális (német-magyar) billet kell szereznem hozzá, mert ezen még í sincs, ahogy láttam...