Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)

(#501) sssent válasza Sipi (#499) üzenetére

sssent
(senior tag)

Azért hozzátartozik a dologhoz, hogy a szervíz még akkor sem hajlandó semmit sem kezdeni a géppel, ha eredeti számlát lobogtatva mész, hogy ez a gép márpedig a tiéd, nem lopott.

(#502) Shadowfax válasza Shadowfax (#498) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Mindenki másnak jól műxik? :F
Valami halvány ötletecskétek nincs, hogy mit csináljak? :U

www.eladomakonyvem.hu

(#503) Blyan válasza Shadowfax (#502) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Adatátviteli hibának tűnik...

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#504) kenwood válasza Sipi (#499) üzenetére

kenwood
(tag)

ez is egy ertheto allaspont,de nehogymar bizonygatnom kelljen,hogy nem vagyok tolvaj,aki olyan bator,hogy bemegy a szervizbe a szajreval es olyan hulye,hogy letorolteti a neki fontos lopott adatokat,mikozben a windows login-kodjat tudja,tehat mindnehez hozzafer.

szerencsere az itteni infok csak reszben helyesek,mivel van olyan ismerosom,akinek megcsinaltak a wininstallt az ibm szervizben ugy,hogy nem tudta a biosos kodot.

azert mertem aktivalni a kodot,mivel keves jelszot hasznalok,ezert ha az elso nem passzol,a masodik biztosan.

Sztem itt valami egyeb problema lehet,mivel mar jartam ott bent,de most nem fogad el semmit es a kisegito kerdesek is olyanok,amiket en nem jelolhettem,mert pl sose volt haziallatom.

(#505) Shadowfax válasza Blyan (#503) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Igen, erre gondoltam, csak a kérdés az, hogy a weboldalon van-e zűr, vagy az én készülékemben van a hiba? :F
De ha mindenki másnak jól megy... :(

Egyéb ötlet, hogy mit csináljak?

www.eladomakonyvem.hu

(#506) sssent válasza kenwood (#504) üzenetére

sssent
(senior tag)

>>szerencsere az itteni infok csak reszben helyesek,mivel van olyan ismerosom,akinek megcsinaltak a wininstallt az ibm szervizben ugy,hogy nem tudta a biosos kodot<<

HDD ki, másik gépben windows rá, HDD vissza, és kész. Kell itt a bios? Naugye.

(#507) Tihamér

Tihamér
(újonc)

sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok. IBM T41-em van, Ati radeon 7500 - 32MB-tal. Ezt lehet benne cserélni, bővíteni? A videokártyát.
Mindenkinek előre is nagyon köszönöm a segítségét!

Tihi

(#508) sssent válasza Tihamér (#507) üzenetére

sssent
(senior tag)

nem

(#509) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az ''on-site repair service'' a szervíz, vagy helyszíni garit jelenti? (Az IBM szerint ilyen van a notimhoz.)

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#510) sssent válasza Dr. Akula (#509) üzenetére

sssent
(senior tag)

az on-site jelentése helyszíni

[Szerkesztve]

(#511) Emitel

Emitel
(tag)

Ha a laptoptopomat folyamatosan hálózatról használom(hetekig), akkor vegyem ki az akksit belőle?Vagy nem árt neki, hogy foly. hálózaton van ?
Így nem csökken az élettartama? Hosszabb távon?
Én csak ritkán használom akksiról.

(#512) jippa válasza Emitel (#511) üzenetére

jippa
(lelkes újonc)

A válasz engem is érdekelne! Jó lenne tudni, hogy nő-e az aksi ''wear'' szintje, ha a töltőről használom a lapit! Mert például az X32 billeg, ha nincs benne az aksi. :F

(#513) Shadowfax válasza jippa (#512) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

A válasz már megérkezett a másik totyikban Emitel kérdésére. :)
[link]

Egyetértek PeterkeT-tel. A ThinkPadeken be lehet azt állítani, hogy hány %-nál kezdjen el tölteni az aksi, addig csendben kuksol a gépben, s áramkimaradás esetén nagyon jó szolgálatot tesz. :D
Több helyen is olvastam, hogy nyugodtan bent lehet hagyni a gépben, attól nem fog jobban elhasználódni. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#514) jippa válasza Shadowfax (#513) üzenetére

jippa
(lelkes újonc)

''A ThinkPadeken be lehet azt állítani, hogy hány %-nál kezdjen el tölteni az aksi''

Ezt hol tudom beállítani?

(#515) Shadowfax válasza jippa (#514) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

[link]

Bár nem biztos, hogy ez X32-nél is így van. :F

www.eladomakonyvem.hu

(#516) zoszt válasza jippa (#514) üzenetére

zoszt
(kvázi-tag)

Power Management/Battery Information/Battery Maintenance/Charge Thresholds/custom-hoz a pöttyöt és az értékeket.
mod: gyorsabb voltál :)

[Szerkesztve]

WoT nick: sodor "Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."

(#517) BFeco válasza Shadowfax (#515) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

T40, T41 fix 96 %, T42, T43 szabadon állítható, hogy az akku milyen töltöttségi szintjénél kezdje el a feltöltést.

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#518) Shadowfax válasza BFeco (#517) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ez oké, s az X32? :))

www.eladomakonyvem.hu

(#519) BFeco válasza Shadowfax (#518) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Nézze meg a noti gazdi. :D
[kép]

[Szerkesztve]

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#520) jippa válasza Shadowfax (#518) üzenetére

jippa
(lelkes újonc)

Sajna itt a battery information fülön belül nincs tovább. Battery maintenance opció nincs. Vajon egy frissített power manager megoldaná a problémát?

Ver: IBM ThinkPad Power Manager 1.00b

[Szerkesztve]

(#521) BFeco válasza jippa (#520) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Akkor sajna, nem fogod tudni állítani. :((

(#522) BFeco válasza jippa (#520) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Nálam (T42) IBM ThinkPad Power Manager 1.33
Update your drivers and software automatically [link]
Ezt töltsd le:[link]

(#523) Shadowfax válasza jippa (#520) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Egy frissítés azért nem árthat. :)
[link]

Szerk: Megelőztél. :))

[Szerkesztve]

www.eladomakonyvem.hu

(#524) jippa

jippa
(lelkes újonc)

Rajta vagyok a témán, de az installer 215 Mb frissítést javasol, ez 1Mbit mellett el fog tartani egy darabig. Ha elkészül, jelezni fogom, hogy megy-e a battery maintenance. Addig is köszi mindenkinek a sok értékes tanácsot. :R

(#525) Blyan válasza jippa (#524) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Rajta vagyok a témán, de az installer 215 Mb frissítést javasol, ez 1Mbit mellett el fog tartani egy darabig.

Ebből az a tanulság, hogy nem árt gyakorta frissíteni :D

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#526) jippa

jippa
(lelkes újonc)

Nem müxik, nincs battery maintenance az update után sem. Valsz. az akku elektronikája nem vágja ezt a fícsört. Kár.

Blyan: Igazad van! Ha a lustaság fájna, minden kedves fórumozó hazáig hallaná az ordításomat. (Debrecenből) :DDD

[Szerkesztve]

(#527) Blyan válasza jippa (#526) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Pedig az nincs közel pesthez :D

(#528) kenwood válasza jippa (#524) üzenetére

kenwood
(tag)

12-15 perc.
nbele is halnek,ha annyit varnek valamire
;]

(#529) jippa válasza kenwood (#528) üzenetére

jippa
(lelkes újonc)

A post írásakor a sávszélem egy igen jelentős részét egyéb, File Transfer Protocol jellegű folyamatok kötötték le ;] .

(#530) zotya52

zotya52
(újonc)

Hello,
új vagyok itt, és az lenne a kérdésem, hogy recovery ügyben tudnátok e segíteni. Van egy T41p gépem, amire feltettem egy Linuxot. Természetesen a recovery partició most nem müxik, de jó lenne visszatenni az eredeti cuccot. Pár napot visszaolvasva úgy vettem ki, hogy nem új keletű a problémám, és létezik megoldás a CD beszerzésére. Kit kereshetek?
Köszi előre is.

(#531) Sipi válasza zotya52 (#530) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Természetesen? Ezt hogy érted? Direkt legyalultad azt is?
Ha nem, a kék Access IBM gombbal oprendszer nélkül is vissza tudod állítani.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#532) sssent válasza kenwood (#528) üzenetére

sssent
(senior tag)

200MB 1Mbiten 12-15 perc alatt :F
Igen fürge bitek kószálnak arra felétek.

(#533) zotya52 válasza Sipi (#531) üzenetére

zotya52
(újonc)

Úgy is mondhatjuk, hogy direkt :F A BIOS-ban a security beállításoknál kivettem a predesktop area-ra vonatkozó védelmet :O Tudom, hülyeség volt.....

(#534) xedos

xedos
(PH! addikt)

Katasztrófa!
Valami történt a notival! IBM T20
Nem veszi fel a töltést az akksi! Még az sem írja ki, hogy töltés alatt. Inaktív!
Mi lehet? Töltö áramkör?
Még 1% van benne, éppenj elindul...
Hova? Kihez lehet vinni? Mennyi lehet a javítás?

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#535) BFeco válasza xedos (#534) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Uj laptop akkumulator a kovetkezo notebook tipusokhoz: IBM Thinkpad T20...[link]
Másik T2x-ben teszteld a ''hibás'' akkut ill. a notidban az ő akkuját. Ha van a környéken egy másik T2x, akkor könnyen behatárolható a hiba.

(#536) xedos válasza BFeco (#535) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Hát ez az!
Kéne valaki akinek T2x gépe van :)
Közben 2óra alatt 0.14W-ot nyomott az akksiban...

(#537) Dr. Akula válasza xedos (#536) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Már csak 857 óra és fullon van! ;)

Ha nagyon nem lesz szervíz (amit kétlek), van egy ismerős ismerőse aki asszem notiszervizes, de nem 5 perc mire legközelebb találkozok vele. Végszükség esetére ajánlom.

1 5let: az usanotinál kérdezz rá hajlandóak-e ilyesmivel foglalkozni, az eladott cuccokat is belerakják a gépbe, hátha szervizelnek is.

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#538) xedos válasza Dr. Akula (#537) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Újabb fejlemények:
Voltam egy boltban ahol átraktuk az akksit másik gépbe, + az enyémbe is egy másikat...
Tölteni tölt! A saját akksi viszont nem veszi fel a töltést!
Bár eljutott 0.8W-ig:)
1-2percig elmegy róla a noti -szerintem cellazárlat nem lehet...
Vagy mégis?

(#539) Shadowfax válasza xedos (#538) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Na, akkor vlsz csak az aksid rossz, nemde? Ez mindenképpen jó hír. :)

www.eladomakonyvem.hu

(#540) xedos válasza Shadowfax (#539) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Alapból narancssárgán villog az akksit jelző led -gyenge az akksi...
Egész éjjel töltött... reggelre zöld lett... bekapcsolom, egyszer zöld, egyszer villogó zöld egyszer villogó narancssárga -majd marad az utolsó...
1 egész Watt van az akksiban :)

(#541) Shadowfax válasza xedos (#540) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

''1 egész Watt...'' :))

Tegnap azért írtam, hogy örülök, hogy ''csak'' az aksi rossz, mert olvasgattam a ThinkPad fórumon, mi okozhatja azt, ha nem megy a töltés, s hát vannak csúnya dolgok... :( S a gatyád is rámehetett volna a javítására... Nem mintha az új aksi olyan olcsó lenne. :))

www.eladomakonyvem.hu

(#542) xedos válasza Shadowfax (#541) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

A notit igazából a gyerek használja- én csak akkor, ha a családnak mutogatom rajta a képeket. Így nagyon dilemázok, hogy 18-20K-ért vegyek bele másik akksit vagy ne?? :F

(#543) Shadowfax válasza xedos (#542) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Jó kérdés. ;)
Ha nem nagyon használod aksiról, akkor végülis mindegy. :))
Ha viszont a későbbiekben el szeretnéd adni, akkor majd többet ér egy jól működő aksival, mint egy döglöttel. ;)
Bár azt akkor is megveheted majd hozzá esetleg - bár a fene tudja, hogy megéri-e még 20 rúgót rákölteni, mert akkor jóval többért tudod eladni (mármint min. 20 ezerrel többért)? :F

www.eladomakonyvem.hu

(#544) Terminus_

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Plusz memóriamodul mennyire érinti érzékenyen az akkus rendelkezésre állást? Nekem most super power saverrel + ULV-s fesszel kb. 4 órát visz a T40-esem (akku 70%-os állapotban van - tehát wear level 30%). Most tervezek bele venni még egy 512MB-os modult és jó lenne, ha max 5-10 percet vinne csak el. Tapasztalatok?

ui.: egy ilyen használtságú akksit mennyiért lehet eladni, mint az enyém? Ha egyáltalán el lehet. (cycle count: 122, full charge capacity: 32.82Wh, wear level: 30%, first use: 2004-01) Jó lenne egy újat venni, de jó lenne, ha a régiből még lenne némi pénz az újra...

[Szerkesztve]

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#545) xedos válasza Terminus_ (#544) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Memória:
Szerintem alig lesz különbség az időtartamban! A sok memóriával sporólsz a winyó használaton...
Akksi: Hát jó kérdés...
Mivel az utánygyártott kb 20K körül van szerintem 10-12K körül örülhetsz ha elviszik.
[link]

(#546) Terminus_ válasza xedos (#545) üzenetére

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az frankó lenne, ha tényleg nem jelentene nagy különbséget, mert előfordul, hogy sokat kell használni a gépet 220 nélkül. Utángyártott akksiban viszont nem gondolkozok inkább adok 2x annyit érte, de akkor legyen minőségi, gyári. Bár gondolom nem is ezért mondtad, csak az árak összehasonlítása végett.

Vonz a tény, hogy új aksival akár 5-6 órán át lehet dolgozni áram nélkül (és ezt néha ki is használnám). De tartok tőle megvárom, hogy 2,5 óra alá essen a készenlét. Akkor már érdemesebb lesz cserélni.

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#547) attka

attka
(tag)

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy hiába állítom be T42-nél az akksi töltést, hogy 100%-on hagyja abba, és 80%-on kezdje el, ennek semmi nyomát nem látom. 100% elérése után folyamatosan 100%-on áll mintha nem hagyná abba a töltést a beállítás ellenére. Jól van ez így?

Csumi:Attka

(#548) Shadowfax válasza attka (#547) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

100%-on áll mintha nem hagyná abba a töltést a beállítás ellenére. Jól van ez így?

Persze, hogy jó. Az a kijelző a töltöttségi szintet jelzi - ha teljesen feltöltődött, akkor a töltési automatika lekapcsol, de ezt külön nem jelzi egy integető kéz, hogy ''Hahó, kész vagyok!''. :))

www.eladomakonyvem.hu

(#549) sssent válasza Shadowfax (#548) üzenetére

sssent
(senior tag)

Továbbá, ha az ibm akku ikonja fölé állsz, akkor tooltipben kiírja, hogy még mennyi idő, amíg kész a töltés. Ha épp nem tölt, akkor ezt nem írja ki.
(Kisüléskor a még hátralevő üzemidőt mutata itt.)

(#550) Shadowfax válasza sssent (#549) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ó, igen, ezt is be akartam írni, csak siettem. ;)

www.eladomakonyvem.hu

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.