Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)

(#551) attka válasza Shadowfax (#548) üzenetére

attka
(tag)

Szia!

Köszönöm a válaszokat. Nem integető kezekre vágyom, de mondjuk úgy képzeltem el, hogy 100%-nál leáll a töltés, majd csökken 80%-ig, aztán töltés kezdődik ismét 100%-ig, és indul a ciklus újra. Ehhez képest folyamatos 100%-ot mutat.

Csumi:Attka

(#552) sssent válasza attka (#551) üzenetére

sssent
(senior tag)

Ha hálózaton van a gép, akkor onnan kapja a kraftot, nem az akkuról. Tehát ilyenkor csak az akku önkisülése ami levinné 80%-ra a töltöttséget. Ez meg a jó ég tudja meddig tart, amíg meglátszik. Szerintem napokig, ha nem hetekig. Ha kihúzod a töltőt mindjárt elindul majd lefele. És ha visszadugod a beállított töltöttségi szint felett, akkor láss csodát, nem tölt majd vissza 100%-ra, hanem marad ahol volt. Különben a töltés onnan is látszik, hogy ilyenkor zölden pislog az akku ikon. Vagy narancsban.

[Szerkesztve]

(#553) attka válasza sssent (#552) üzenetére

attka
(tag)

Szia!

Értem, köszönöm így már minden tiszta. :)

Csumi:Attka

(#554) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az X41-ből(asszem ez a tablet pc) mennyibe kerül most a legolcsóbb?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#555) sssent válasza tkazmer (#554) üzenetére

sssent
(senior tag)

X41-ből van tablet és sima is. A tablet 500K körül indul.

(#556) xedos válasza Dr. Akula (#537) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Kúszóáramról hallotatok már?
6%-on van 2.45W... van remény...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#557) tkazmer válasza sssent (#555) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

500k netto?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#558) sssent válasza tkazmer (#557) üzenetére

sssent
(senior tag)

bruttó

(#559) tkazmer válasza sssent (#558) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ok, köszi. Amúgy te hol nézted? Én eddig még csak a nem tablet pc verzióját találtam meg

(#560) Shadowfax válasza Shadowfax (#498) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Na, a Software Installer továbbra sem műxik nálam. :U
Megjelent két új frissítés, de nem hajlandó letölteni, hibaüzenettel megáll (mint korábban). :(

www.eladomakonyvem.hu

(#561) Shadowfax válasza Shadowfax (#560) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Na, megoldódni látszik a dolog (milyen klasszul elbeszélgetek így magamban :DDD ).

Rátaláltam az IBM oldalán arra az infóra, hogy a Software Installer helyét felváltja a System Update 2.0 nevű progi, letöltöttem, s ezzel frissít, letölt, minden szupi. :C
[link]

Márcsak az a kérdés, hogy vajon miért két teljesen más frissítést mutatott a Software Installer és a System Update? :F Rejtély. :))

www.eladomakonyvem.hu

(#562) jippa válasza Shadowfax (#561) üzenetére

jippa
(lelkes újonc)

Az általad fevetett kérdés különösen azért érdekes, mert ahogy a belinkelt odalon is látszik, a régi és az új update szoftver egy ideig párhuzamosan futnak egymás mellett. Amúgy köszi az infot. Már nézem is az új cuccokat az x-emhez!

(#563) Shadowfax válasza jippa (#562) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

a régi és az új update szoftver egy ideig párhuzamosan futnak egymás mellett.

Igen, viszont azt nem írja, meddig...
Software installer will still be available for a limited time to allow you to transition to System Update 2.0. :Y

www.eladomakonyvem.hu

(#564) Dr. Akula válasza xedos (#556) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az vmi bozótharcos lehet, kúszik a fűben mint a Rambo. :P

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#565) sssent válasza tkazmer (#559) üzenetére

sssent
(senior tag)

hát így hirtelen pl itt: [link] és itt: [link]
Az nb.hu-s leírása ugyan kicsit sántít itt-ott, de ettől függetlenül szerintem ez is tablet kell, hogy legyen.

(#566) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Két screenshot a System Update progiról:
[link]
[link]

Valami gond van most az imageshack oldallal... :F

www.eladomakonyvem.hu

(#567) tkazmer válasza sssent (#565) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi! Amúgy a sima xp prof az támogatja a tablet pc funkciókat?(érintőképernyő, stb.)

(#568) sssent válasza tkazmer (#567) üzenetére

sssent
(senior tag)

Nem hinném, különben minek lenne külön TPC Edition belőle. De tablet ügyben egyáltalán nem vagyok kompetens. Bár ahogy nézem Te sem, így szerintem nem ártana kicsit alaposabban körbejárnod a témát, mielőtt élesben belevágnál, hogy valóban megérné-e tabletet venned.
Én ugyan nagyon rövid ideig próbáltam ilyet, de azon túl, hogy jó játék az érintőképernyő, meg szűk helyen jó a kifordítható kijelző, igazából sok hasznát nem láttam. Nekem legalábbis állandóan szükségem lett volna a klaviatúrára, mert egérrel nem lehet mindent. Képernyőn pötyögni ceruzával elég macerás, a kézírásfelismerés is gázos, pláne hogy magyarul sem tudott (bár lehet, hogy ez utóbbira lenne megoldás). Ráadásul nehezebb is jóval, mint a sima.
Szóval általános felhasználásra sokkal értelmesebbnek tartom másra, vagy épp egy jobb nem tablet gépre fordítani azt a 100-150K-t amivel többe kerül. Persze, ha Te valami spéci dologban utazol (rajzolgatsz, vagy nemtom), az más.

(#569) tkazmer válasza sssent (#568) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, nem utazom semmi spéci tablet pc-s dologban, csak éppen jó bulinak tartom az érintőképernyőt. Amúyg van hozzá kalviatúra, ha meg nagyon numerikus, vagy jól tagolt bill-re van szükségem, akkor meg ott az asztali...ez csak szórakozásnak, meg nethet és msn-hez kell

(#570) sssent válasza tkazmer (#569) üzenetére

sssent
(senior tag)

Nem az a gond, hogy nem volt klaviatúrám, vagy ne lenne elég egy noti bill. az asztali helyett, hanem, hogy amikor tablet üzemmódban használom, kifordítva, akkor épp nincs. Pedig jóformán folyamatosan kéne, még egy böngészőben is. Például írni ide a PH-ra a hülyeségeimet :)
Az érintőképernyő így önmagában valóban jó buli szerintem is. Úgy egy fél óráig, amíg felfedezem, hogy lehet a képernyőn matatva navigálni, rajzolni a paintben, és e-bookot olvasni, majdnem ugyanúgy, mint egy klasszikus könyvet. Én legfeljebb a legutóbbi célra tudnám valóban használni. Emellett viszont az a gond, hogy akadnak hátrányai is. Ha feltesszük, hogy a pénz nem számít, amivel ez drágább, mint egy sima, akkor is kényelmetlen lehet, hogy a tablet kb fél centivel vastagabb, és 35-40 dekával nehezebb. Egy ekkora gépnél ez kb 30% többlet.
Persze, ha neked ennek ellenére egy tablet a szíved vágya, és megteheted, végülis vedd meg. Csak szerintem nincs semmi értelme, hacsak nem rajztáblának használná az ember. (Bár nem vagyok grafikus, nem tudom erre a célra mennyire használható egyáltalán.)

(#571) tkazmer válasza sssent (#570) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaja, persze, így már értem. Ez valóban probléma lehet, bár mondom, nekem csak a buli, és az érdekesség kedvéért kellene a tablet pc. Amúgy lehet, hogy elég lesz a subnoti is, mert igaz, hogy nem utazok sokat, de ha ölbe veszem, meg ha esetleg mégis uatzok, sokkal kényelmesebb egy kisebbb és könnyebb vmit az ölembe venni. Egyébként a tablet pc-k akkor tetszettek meg, amikor elemntem Bp-n a jövő házában, ahol van a microsoft féle jövő otthona, és ott ki lehetett próbálni többek között ezt is.

(#572) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez ([link]) az usb-s hibajavítás még nem elérhető magyar windowshoz? Nyomtam egy win + IBM szoftver frissítést a notimnak, de nem láttam egyiknél se hogy akárcsak egynek is köze lenne az usb-hez. Pedig ez elég fontos lenne.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#573) BFeco válasza Dr. Akula (#572) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Frissítés a Windows XP rendszerhez (KB918005) [link] [link]

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#574) Shadowfax válasza BFeco (#573) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Van aki letöltötte ezt a frissítést és érezhetően megnőtt az aksiideje? :F

www.eladomakonyvem.hu

(#575) Emitel válasza Shadowfax (#574) üzenetére

Emitel
(tag)

Én letöltöttem, de nem használtam azóta usb-s ezközt

(#576) Dr. Akula válasza BFeco (#573) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

:R

(#577) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Na, ezt jól elírták... :))
De azért kíváncsi lennék, mennyiért adják. :D

[kép]

[link]

www.eladomakonyvem.hu

(#578) darabka válasza Shadowfax (#574) üzenetére

darabka
(tag)

Én is leszedtem, mert leszedek mindent... A T21 (LOL) telepideje nem nőtt jelentősen... De nehéz megítélni, mert eleve csak 10 percet bír :))

To protect trees means exterminating beavers.

(#579) darabka válasza Shadowfax (#577) üzenetére

darabka
(tag)

Ami meg a #577-et illeti, most kellene rendelni vagy 10 darabot. Állom a felét... :D
Egyébként olyan 410-430+ÁFA körül mozog az ára...

[Szerkesztve]

To protect trees means exterminating beavers.

(#580) Shadowfax válasza darabka (#578) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

A T21 (LOL) telepideje nem nőtt jelentősen... De nehéz megítélni, mert eleve csak 10 percet bír

:C :DD

#579-re: Én meg állom a másik felét. :))

www.eladomakonyvem.hu

(#581) Zomby8 válasza Shadowfax (#577) üzenetére

Zomby8
(lelkes újonc)

Ha lenne rá pénzem már vinném is. Szerintem igen jó áron van. Máshol 520 körül kapható!
Hajrá!

(#582) Shadowfax válasza Zomby8 (#581) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Na, végre kiírták az igazi árát. :))
350-ért nagyon megéri - DVD-író is van benne, s nemcsak 40GB, hanem 80GB a vinyó. :R

De én hű maradok a gépecskémhez. :)

www.eladomakonyvem.hu

(#583) Shadowfax válasza Shadowfax (#582) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

S már el is adták. :))

[link]

www.eladomakonyvem.hu

(#584) Zola_ válasza Shadowfax (#583) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Kérdeztem, hogy nem lesz-e vmikor új T43 is, erre mondták, hogy egy kb fél éves lesz jó áron a jövő héten. (Biztos vki lecserélte a T60-ra, és most pakolja át a cuccokat. :) )

(#585) Shadowfax válasza Zola_ (#584) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Csak nem Dr. Akula esetleg? :))
Bár az övé nem féléves még...

www.eladomakonyvem.hu

(#586) Dr. Akula válasza Shadowfax (#585) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nem cseréltem le, gondolkodtam rajta, de a T60-as 15'' lett volna, felbontásban nem, viszont fogyasztásban meg nagyobb. Egyedül a DVD+-RW volt szimpi benne, de úgy döntöttem nem ér annyit. :) Majd talán egy meromos notira váltok, az is legalább 1 év.

---
Itt egy T43 220k-ért: [link]. 1 év garival sztem nem rossz.

[Szerkesztve]

(#587) Shia-ko

Shia-ko
(tag)

Vattem egy T43-at, mert az jó nekem. Be is állítottam, hogy a bIOS-ba ujjlenyomattal lehet belépni, de én az egész gép indítására szeretném. Merre tudom megtenni? :R

Üdvözlettel: Gabi

(#588) zoszt válasza Shia-ko (#587) üzenetére

zoszt
(kvázi-tag)

Start/Minden program/Access IBM/IBM fingerprint Software/Control center
Ezen belül Fingerprints, ''Edit Passport and Fingerprints'' és ''Power-on security'',
valamint a Settings, ''Logon settings'' környékén keresgélj. ;)

WoT nick: sodor "Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."

(#589) Shia-ko válasza zoszt (#588) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Köszi, már a másik alapján nézem. :B

(#590) Shia-ko

Shia-ko
(tag)

Köszi, sikerült. :)

(#591) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Okkersárga ThinkPad-et valaki? :D :O

[kép]
[kép]
[kép]

www.eladomakonyvem.hu

(#592) sssent válasza Shadowfax (#591) üzenetére

sssent
(senior tag)

jesszus - ez most hogyan? ki? miééért kellett??? :Y

(#593) Shadowfax válasza sssent (#592) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Egy idióta amcsigyerek kreálmánya. :U
Itt egy baromi unalmas videó a műhelyéről, ahol csinálta... csak a legutolsó pár mp érdekes, amikor kiveszi a sütőből a ThinkPad átfestett fedelét. :O :Y [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#594) terfy

terfy
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Én is beléptem az IBM klubba :). És rögtön lenne is egy kérdésem.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a rejtett partíció kiírásához hány CD kell, hogy legyen belőle itthon elég. (ill. lehet, hogy ez láma kérdés lesz, de ha csinálok backupot a rendszerről, akkor attól még a factory state nem törlődik a visszaállítható állapotok közül ugye?)

(#595) Shadowfax válasza terfy (#594) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Azt szeretném megkérdezni, hogy a rejtett partíció kiírásához hány CD kell, hogy legyen belőle itthon elég.

A T43-mamhoz elég volt 6db CD, de valaki korábban írta, hogy a T42-jéhez 7 db kellett. Ennél több biztos nem. :)

Attól nem törlődik. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#596) terfy válasza Shadowfax (#595) üzenetére

terfy
(lelkes újonc)

Köszi a választ.

(#597) Shadowfax válasza terfy (#596) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ja, s üdv a klubban! ;)
Esetleg a gép típusáról, konfigjáról írnál valamit? :)

www.eladomakonyvem.hu

(#598) terfy válasza Shadowfax (#597) üzenetére

terfy
(lelkes újonc)

Szia!

Egy T60-asom van. 1,83-as DC proci, 512MB RAM, 80GB, X1300, 14,1''-os kijelző.
Nagyon jó gép, nagyon meg vagyok elégedve vele, kicsi és könnyű.

Egyébként nem tudja vki, hogy hogy kell beállítani a hypermemorit, mert minden tesztprogi azt írja ki, hogy leveszi a rendszerből a maga 192MB-ját és így 256MB van neki, de én azt szeretném, ha megelégedne a saját 64MB-jával, de sem az ATI Control Centerben, sem a BIOS-ban nem találtam meg a módját, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni (bár az is lehet, hogy ezt csak akkor foglalalja le, ha szüksége van rá?).

(#599) Dr. Akula válasza terfy (#598) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Igen.

(#600) terfy válasza Dr. Akula (#599) üzenetére

terfy
(lelkes újonc)

Köszi.
(Nekem is ez volt a megérzésem, mert a rendelkezésre álló rendszermemónál is 512MB-ot írtak ki, szóval ott nem hiányzott a 192MB.)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.