Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)

(#10001) Gondwana válasza Scalpel (#10000) üzenetére

Gondwana
(őstag)

Lecsúsztam a 10k-ról, pedig délelőtt óta figyeltem...

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#10002) Scalpel válasza Gondwana (#10001) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Én meg teljesen véletlenül csúsztam bele. :B

(#10003) Napfénysüti válasza Gondwana (#10001) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De te már 1-el túl is lépted. :C

Amúgy már korábban kérdeztem de nem válaszolt senki: van olyan program amit futtatva az ujjlenyomatolvasóval tudok indítani alkalmazásokat? Egy fizetőset találtam.

[ Szerkesztve ]

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#10004) kerlas válasza Napfénysüti (#10003) üzenetére

kerlas
(kvázi-tag)

Amennyiben Windows 7-et használsz, úgy a www.upek.com-ról le tudod tölteni a Protector Suite 2009-es béta verzióját ha XP-t, vagy Vista-t használsz, akkor pedig gogliba beirod: protector suite torrent
mindjárt az első találat (bár ez nem teljesen legális, viszont tökéletesen működik)
ha jól emlékszem, mindkét verzió alkalmas arra amit akarsz, viszont a ThinkVantage Client Security Solution-t le kell szedni, mert a kettő egyszerre nem használható.

(#10005) Otisz válasza Napfénysüti (#9954) üzenetére

Otisz
(senior tag)

Van nálam egy x200 tablet, de nem dobogtatta meg a szívem :(

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#10006) Charybdis

Charybdis
(lelkes újonc)

Helló!

Ezt a Windows XP downgrade DVD-t, amit Lenovohoz adnak, tudom futtatni Linux alatt virtuális gépben? Mert nem akarok dual-bootot, csak LInux menne fel. De akkor a Vistáról hogy kell mentést csinálni?

Vettem vízport, de nem tudom mit kell hozzáadni.

(#10007) Dr. Akula válasza Integra (#9986) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Eddig is voltak, a Z sorozatban volt 15.4"/1920x1200-as.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#10008) Scalpel válasza Otisz (#10005) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Mesélj! Mi a baj vele?

(nincs véletlen T60-hoz 14" SXGA+ kijelződ?)

(#10009) evone válasza Otisz (#10005) üzenetére

evone
(őstag)

Hat ezt nem hiszem el, nálad mi nincs? :D

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#10010) Napfénysüti válasza evone (#10009) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lassan már csak valami csúcs W700DS hiányzik a most forgalmazott Thinkpad listából. :DD

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#10011) Lpat01

Lpat01
(újonc)

Thinkpad T400-ba csak lenovo dvd-írót lehet rakni?

elég drága mulatság ha igen... így már annyira nem éri meg ez: [t400]

(#10012) Scalpel válasza Lpat01 (#10011) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Dehogynem, szerintem vidáman megéri...

(#10013) Napfénysüti válasza Scalpel (#10012) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is megéri. Csak nem boltból kell DVD irót szerezni hanem alternatív forrásból ha lehet. :)

(#10014) Scalpel válasza Napfénysüti (#10013) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Jaja, itt ph-n láttam már 15e alatt is... :D

(#10015) Lpat01

Lpat01
(újonc)

azt mondjátok?

mert nagyon megvenném azt a lapost, de ez az egyetlen gondom, hogy drága lenne dvd írót is még belevenni.

esetleg valaki tud óccsóér? :D :R

[ Szerkesztve ]

(#10016) Napfénysüti válasza Lpat01 (#10015) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Otisznál érdeklődj hátha tud szerezni. Elvileg nekem is lesz majd DVD író a T400-ba mert most nincs. :)

(#10017) Scalpel válasza Lpat01 (#10015) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Nézz körül itt a hardverapróban, az IBM és DVD keresőszavakat használd balra fenn... szerintem van 20 körül több is, de biztos van egy-kettő 15 körül is...

Napfénysüti: Igen, ezt is lehet. :)

[ Szerkesztve ]

(#10018) KilgoreTrout válasza Tim82 (#9960) üzenetére

KilgoreTrout
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A tabletek is képesek érzékelni, hogy mennyire nyomod rá a "tollat"?

"Vizsgáld meg az áltudomány minden egyes darabját és meg fogod találni a biztonságos takarót, egy szopogatni való hüvelykujjat, egy szorongatni való ingecskét." (Isaac Asimov)

(#10019) Tim82 válasza KilgoreTrout (#10018) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtommal igen. [link]

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#10020) Otisz válasza Scalpel (#10008) üzenetére

Otisz
(senior tag)

Igazából nagy gond nincs vele, de x301 után nem tűnt akkora nagy számnak. Hardveresen elég lassú az alap 2giga DDR3 rammal, plusz a 2 giga turbo memóval. 2x2 giga kell ahhoz, hogy elfogadható sebességet érjen el. Bár sokat lendítene rajta egy SSD.
(kijelzőt sajnos nem tudok - pedig én is akartam).

evone: hétvégére lenne egy W700-as, de az már túl specifikus.

Napfénysüti: ;] lásd feljebb :DDD

Lpat01: csak Lenovo megy bele, ráadásul az egyel előtti T6x szériás nem jó bele. Szoktam ilyesmiket beszerezni, de az utóbbi hetekben nagyon nehéz bármit is normális idő alatt meghozatni :(((

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#10021) Scalpel válasza Otisz (#10020) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Köszi az infókat! Kár a hibákért...:(
(nagy hiba, miért nem? ;] pár embernél már próbáltam, de lehet ebay lesz belőle a végén sajna)

(#10022) Otisz válasza Scalpel (#10021) üzenetére

Otisz
(senior tag)

Félreértés ne essék: egyáltalán nem rossz gép! A CPU főképp kimagasló a maga 6MB L2 cache-vel. Kicsit hardverigényesebb, de az SSD-t kár volt kihagyni belőle (persze utólag pótolható)

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#10023) Scalpel válasza Otisz (#10022) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Mire kell 6MB cache egy mobil processzorban? Inkább 4GB RAM. ;] Igen, árába valószínű az SSD is beférne, gondolom.
(privátban kérnék egy T60 9c battery árat, féléven belül vevő is leszek rá, de egyelőre a kijelző mizériám akarom lezárni...)

(#10024) Gergő_ válasza Otisz (#10020) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

"Hardveresen elég lassú "
Ez alatt mit értesz pl.: hétköznapi felhasználás során milyen?

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#10025) Integra válasza Otisz (#10020) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hát, a 2x2giga dd3-mal én is számolok.. :(
milyen cpu van benne? Px?

[ Szerkesztve ]

(#10026) mdk01 válasza Lpat01 (#10015) üzenetére

mdk01
(őstag)

Azt még érdemes átgondolnod hogy van e értelme dvd írót venni.
Én a T61-en ami 1 évig volt meg 2 dvd-t írtam, mondjuk ez én voltam, viszont ha megnézed a külső 2,5"-os vinyók árát, hát nem sokkal kell megfejelned a 15-20k-s dvd író árát hogy beruházz egy 500gb-os külső vinyóra.
Persze ettől független neked szükséged lehet a DVD íróra. Nem tudom mi a szándékod vele.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#10027) TOZ válasza mdk01 (#10026) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Osztom a velemenyt. Annyi kiegeszitessel, hogy alternativ megoldas lehet valamilyen kulso dvdiro eszkoz, amit innentol barmilyen masik gepen is tudsz hasznalni. (Baromi jol jott nekunk otthon. Asszony ceges D630-ban DVD-ROM van - biztonsagi okokbol - de ... firewire-on siman redugtam a jol bevalt kulsohazban PIO111D ezereves eszkozomet es irtuk a biztonsagi mentest dvdr-re.

(#10028) Integra válasza mdk01 (#10026) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nekem is valami más kéne dvd író helyett, biztos sok okosság elférne annak a helyén..
hireteln mondjuk akksi kivételével nem tudom mi mást raknék oda, de ha látnék egy listát, akkor biztos szemeznék:)

(#10029) C@rbon válasza Scalpel (#10000) üzenetére

C@rbon
(senior tag)

Az ESET tűzfala blokkolt :DDD
Ennyi volt a probléma...

ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!

(#10030) TOZ válasza Integra (#10028) üzenetére

TOZ
(senior tag)

(#10031) Integra válasza TOZ (#10030) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

batterit bele asszem:)

(#10032) Scalpel válasza C@rbon (#10029) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Ezt hogy csináltad??? :DD

Én már nem is használok third-party tűzfalat, mert állandóan csak bajom volt velük... windows tűzfal, azt kész, úgyis router mögül netezek, vagy egyetemi vpn-ről... comodo miatt 3X telepítettem újra wint, mert összeakadt a client security-val...

(#10033) Integra válasza Scalpel (#10032) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nemtom, nekem eset smart security hibátlanul működik, soha nem volt bajom vele + pista tűzfal is megy. sajnos a notesz nem mindig saját hálómon megy, úgyhogy nem bízok semmit a véletlenre.

(#10034) Scalpel válasza Integra (#10033) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Nekem sem mindig, van 2 egyetemi hálózatom, az egyik nyílt, a másik meg csak vpn-en keresztül... de az bárhonnan elérhető ugyebár, így nem probléma a nyílt háló se, hiszen vpn-en keresztül azonnal titkosítot és szűrt kapcsolatom van. :D

(#10035) Dr. Akula válasza Integra (#10025) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Mindegyikben P-s van, SL (=LV) csak az "s" és "t" végűekben, SU (=ULV) pedig csak az X300/301-ben.

A CD helyére rakható pótaksiról azt érdemes tudni, hogy 3 cellás, és először mindig azt meríti le, csak utána nyúl a főaksihoz, tehát jobban elhasználódik. Ezt nem árt figyelembe venni vásárlás előtt. Árban kb annyi mint egy mezei 4-6 cellás főaksi. Sztem először érdemesebb 9 cellás főaksira beruházni, pótot meg csak akkor ha az is kevés.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#10036) Scalpel

Scalpel
(senior tag)

Azért ez komoly, de google nem figyel és nem elemez... :DDD

(#10037) Integra válasza Dr. Akula (#10035) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

elég logikusnak tűnik amit mondasz
és a 9 cellás az fizikai méreteiben egyezik a gyári 6 cellással?
P8600, 2.4-es cpusat nézek főleg. ez gondolom low voltage cpu

(#10038) Scalpel válasza Integra (#10037) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Nem, a P az nem LV (low voltage).
A 9 cellás meg szinte mindig nagyobb, kilóg a gépből.

(#10039) TOZ válasza Dr. Akula (#10035) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Linux alatt tutti, hogy lehet allitani a merulesi sorrendet.

echo 1 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/force_discharge

es rögvest a fő akkuval kezd.
Windowsnal nem tudom, hogy hogy megy ez.

A nagy előnye a hotswap lehet a UB akku hasznalatnak... amit a main batteryvel nem tudsz megoldani.

(#10040) Magnat

Magnat
(őstag)

Sziasztok,

van vki, akinek megy X1400-on az Atitool? Én ha elindítom, tök sötét lesz a kijelző és nem tudom visszahozni, csak kikapcsolással ... kicsit downclockolnám a frekiket, mert jórészt a gpu miatt kapcsol be a hűtés állandóan. Esetleg más progi van, amivel tudom állítani?

Más Tma: a full screen magnifiert ki tudom vhogy kapcsolni úgy, h a többi hotkey működjön? Többször jártam már úgy, h a nagy billentyűkalapálásban bekapcsoltam, és persze össze-vissza b***ta az ikonjaimat, baromi idegesítő.

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

(#10041) Integra válasza Scalpel (#10038) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

vagyis a p-s akkor gyakorlatilag az asztali cpu asztali számolási teljesítménnyel és ennek megfelelő fogyasztással is?
kicsit elvesztem a számozással és hogy melyik miben más meg mennyi másodszintű cache van benne.. :(

[ Szerkesztve ]

(#10042) TOZ válasza Scalpel (#10038) üzenetére

TOZ
(senior tag)

A 14.1"-os gepekbol a 6c-s is kilog mar.

(#10043) Lpat01

Lpat01
(újonc)

lenovonál úgy működik a garis szervíz, hogy a termék serial számát beütik a lenovo honlapján a garis részbe, és ha garis akkor javítják vagy kell nekik még más(garlevél, stb) papír is hozzá?

(#10044) Magnat válasza Lpat01 (#10043) üzenetére

Magnat
(őstag)

Nem kell hozzá más, de vigyázz, a 3 év után kiterjesztett gari pl M.o.-n nem él (lehet, h csak Usában), holott világgrainak mutatja ... szal érdemes rákérdezni előtte.

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

(#10045) Gergő_ válasza Magnat (#10044) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Az USA-ban vásárolt gépek is garanciásak itthon?

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#10046) Scalpel válasza Integra (#10041) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Tudtommal nem asztali, csak nincs még jobban, meg még annál is jobban lecsökkentve a fogyasztása. De elvileg csökkentett étvágyú processzor az is...
mod: számozás valóban agyhalál...

TOZ: Nekem T60-am van, abból nem lóg ki a 6 cellás... :P

[ Szerkesztve ]

(#10047) Integra válasza Scalpel (#10046) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hát, nem csak a számozás agyhalál, hanem a kijelzők, illetve, hogy led-es háttérvilágítással csak a standard 1200x800-as kijelző rendelkezik..
minél jobban beleásom magam a t-be, annál nehezebb lesz..
jaaaaaj, nagy a baj... :DDD

de lehet, hogy németeknél veszem inkább angol klavival meg angol pistával.

minden esetre addig is vetettem egy barátnőmmel egy ilyet, eredetileg dell inspiront akart, mert az van csini pirosban.. szerencsére egész könnyen hagyta magát meggyőzni, hogy azt ha lehet ne, és még tetszik is a thinkpad desidn neki:)

[ Szerkesztve ]

(#10048) Otisz válasza Gergő_ (#10024) üzenetére

Otisz
(senior tag)

Ha nincs benne megfelelő mennyiségű RAM, akkor kicsi t lasabbnak tűnik.

(#10025) Integra: az a tuti! CPU: C2D L9400

(#10027) TOZ: nekem is van tartalékban egy külső DVD-RW-m.

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#10049) BobMaster válasza Integra (#10047) üzenetére

BobMaster
(őstag)

"led-es háttérvilágítással csak a standard 1200x800-as kijelző rendelkezik.."

ööö, bocs, hiába lapoztam vissza, T500-ról van szó? Mert T400-ból tuti van LED 1440x900.

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#10050) Integra válasza BobMaster (#10049) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

igen, t500
a thinkwiki-n néztem, onnan az info.
az 1680x1050-es wsxga+ felbontás miatt elsődlegesen a t500 jelenleg az első számú jelölt. (nem mintha ezt a rohadt sok wsxga+, sxga+, wga meg egyebet vágnám, hogy mi micsaoda...) :DDD
t400 szinte ugyanaz a hardver, csak gyengébb ati-val és kisebb kijelzővel.
majd megnézem élőben, hogy a led-es mennyivel tud többet és jobban mint a wsxga+

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.