Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)

(#951) PLacc válasza Atlantis (#950) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Csak tipp volt, hívd fel őket, én is kíváncsi vagyok... :F

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#952) levy1983

levy1983
(fanatikus tag)

sziasztok!

Tegnap kicseréltem Celeron M procimat Pentium M-re, viszont problémáim vannak a hőmérséklettel és a venti sebességével, szabályozásával. A probléma az, hogy egyrészt azóta az everest össze-vissza írja ki a CPU hőmérsékletét. Ha változtatom a power managerben, hogy max perfomance vagy max battery life legyen, (ezzel ugye változik a cpu sebessége is,) ez szerint ír ki egy random hőmérsékletet az everest, tehát nem a valóst mutatja. Másik problémám, hogy míg a celeronnal csak akkor kapcsolt be a venti, mikor a cpu azt igényelte, addig a pentiummal mindig megy egy bizonyos alapjáraton és ha nő a hőmérséklet, akkor sem gyorsul fel a venti. letöltöttem az NHC, és az azt írja ki, hogy ''ACPI Control System is not configurated for this system''. nekem gyanús, hogy itt lesz a bibi. Ezt az ACPI-t hogyan lehet konfigurálni? Talán akkor vesztek el a beállítások, mikor kihúztam az elemet a procicserénél, hogy reseteljem a BIOS-t?

segítsetek please, sürgős lenne, mert hétfőtől egyetem, és kellene a noti...

köszi, Levi

Mert a jó időhöz munka kell!

(#953) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Kérdés ismét: T41P-be elvileg ez a HDD adapter való. :[link]

Ebbe bele lehet tenni egy sima 2,5''-os vinyót? Most külső házban van egy Samsung-om, ha ebbe belemenne, az nagyon jó lenne.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#954) PLacc válasza levy1983 (#952) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Az NHC ACPI-jával ne foglalkozz, annyi, hogy a gépedben nincs olyan érzékelő...

A legújabb Everest van fent (elég bugosak...)?
Milyen CPU-t tettél a gépbe (400/533 FSB)?

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#955) PLacc válasza Atlantis (#953) üzenetére

PLacc
(senior tag)

3.5''-os biztos nem jó bele... :D Ez 2.5-ösnek való, ahogy írtad.

(#956) Shia-ko válasza Flashcash (#945) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Ezt honnan sikerült megtudd?
Én csak a UltraBay Slim Super Multi-Burner Drive-ból FRU PN: 39T2677 (flat bezel), FRU PN: 39T2729-t találtam hozzá, és UltraBay Slim DVD Multi-Burner Plus-ból FRU PN: 39T2507-t. Eze közül az első a gyorsabb.
A flat az íves?
THX :R

Üdvözlettel: Gabi

(#957) Atlantis válasza PLacc (#955) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Tudom, hogy 3,5-es nem jó. A külső vinyóm 2,5-es, azt szeretném gépen belül tudni, ha lehet, cserélgetve az optikai meghajtóval. 1 madzag és ami a legfontosabb 1 USB port mínusz. (rosseb egye az IBM-et, amiért spórolnak az USB-kel).

(#958) PLacc válasza Atlantis (#957) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Így néz ki, de nem olcsó... :(
[link]

(#959) Atlantis válasza PLacc (#958) üzenetére

Atlantis
(VIP)

igen, tudom, hogy így néz ki, de a vinyót ettől nem tudom, hogy milyen jó bele. Ha veszek egy sima 2,5-es vinyót, az belemegy, vagy kell valami trükk, vagy eleve esélytelen a dolog?

Nem vészes az ár, persze gondolom hivatalos IBM forrásból dupla ennyi. :(

(#960) PLacc válasza Atlantis (#959) üzenetére

PLacc
(senior tag)

ínem értem pontosan a kérdést...
Az adpaterbe megy-e bele, vagy simán az ODD helyére?

Elég speckó a csatija (mint ODD-knek):
[kép]

Az adpterbe persze bármilyen 2.5''-os cucc jó, ami nem nem 12.5mm-es

(#961) Atlantis válasza PLacc (#960) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Természetesen az adapterbe. Ezt ugye az optikai meghajtó helyére lehet tenni, nem? Nem gondoltam, hogy simán belemegy a vinyó az optikai helyére.

(#962) PLacc válasza Atlantis (#961) üzenetére

PLacc
(senior tag)

De, így van, csont nélkül belemegy, mehet ide 2nd akku is.

(#963) Atlantis válasza PLacc (#962) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Én is így gondoltam. Tehát HDD adapter + HDD=optikai meghajtó helyére rakható adattároló.

Bocs, ha értetlenkedtem.

(#964) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Kértem ajánlatot 39T2573 DVD-íróra. Bruttó 160k. :Y

Asszem megleszek nélküle. :)

(#965) Shia-ko válasza Atlantis (#964) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Egy Plextor külső 30k. Akkor már inkább az. :S

(#966) Shadowfax válasza Shia-ko (#965) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Hol láttál ennyiért külsős Plextort? Linket tudnál adni, mert éppen dvd-író vásárlás előtt vagyok. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#967) Atlantis válasza Shia-ko (#965) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Külső...plussz madzag, fujj. :)

(#968) ans válasza Atlantis (#964) üzenetére

ans
(fanatikus tag)

Asszem USAnoteb....-nál van dvd író elég olcsón (sztem samsung). Lehet, hogy kompatibilis.

(#969) Atlantis válasza ans (#968) üzenetére

Atlantis
(VIP)

IBM-mel? Kétlem. Ezek még magukkal se kompatibilisek...

Azért kösz az infót.

(#970) ans válasza Atlantis (#969) üzenetére

ans
(fanatikus tag)

Pedig én régebben ott tetettem egy Dell c610-be egy combot, a CDíró helyére. Úgy emlékszem, hogy az eredeti meghajtó ''tokjába'' építették be.

(#971) Shadowfax válasza ans (#970) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ha át is lehet cserélni a tokokat, az előlapon általában farigcsálni kell. :(
[link]

www.eladomakonyvem.hu

(#972) ans válasza Shadowfax (#971) üzenetére

ans
(fanatikus tag)

Igaz! Az új egy picit (1-2 mm) kijebb lógott, de csak az alsó részén. Szerintem egy telefonos érdeklődést megér.

(#973) Atlantis

Atlantis
(VIP)

IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest,Budafoki ut 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532

Rajtuk kívül nem tud valaki olyan helyet, ahol lehet IBM alkatrészeket beszerezni és hajlandók postán is küldeni? Mert a fenti csapat nem hajlandó. :((( :( :(

(#974) Shadowfax válasza Atlantis (#973) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Keresd meg Herby-t a fórumról. [link]

Már rég nem láttam, de ha megdobod egy emillel, akkor arra biztos válaszol. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#975) Atlantis válasza Shadowfax (#974) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Annak idején, amikor még aktív volt se bírt válaszolni egy privát üzenetemre sem. Nálam kissé hitelét vesztette az az ember.

Azért megpróbálom, hátha most hajlandó foglalkozni velem.

(#976) emvy válasza Atlantis (#973) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha gondolod, segíthetek lejuttatni Zalába. Tehát, ha biztosan kell valami, megveszem, és leviszem.

while (!sleep) sheep++;

(#977) Atlantis válasza emvy (#976) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Köszönöm, lehet élni fogok vele. Ha így lesz, megkereslek privátban.

(#978) Flashcash válasza Shadowfax (#971) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Semmi szükség nincs caddy cserére nem az a probléma.
Itt a fórumon is árult valaki HP notihoz Panasonic dvd írót 15K körül, amit megnéztem élőben és gyakorlatilag az utolsó csavarig mindenben megegyezik a fent említett 160 rugós csodával, az előlappal sem kell szenvedni hiszen ugyanazon a ponton ugyanolyan csavar rögzíti az adott hp meghajtón az előlapot, amit simán át lehet tenni a meglevő optikai meghajtóról.

Egy gond van vele az interfész ami viszont nem egyezik (kb. az IBM negatívja) és a nyákra van forrasztva. :(
Bár ennyi pénzért már lehet hogy megérné ezzel foglalkozni.

Ez az eredeti IBM-nek készített Panasonic UJ-842 meghajtó: [link]
Ettől a HP-nak gyártott Panasonic UJ-842 meghajtó az interfészben és az előlapban különbözik, minden más méret, csavarhely ugyanaz a két dvd írón.

[Szerkesztve]

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#979) Flashcash válasza Flashcash (#978) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Ez a HP meghatjó: [link]

(#980) Grafiqs

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tudom-tudom, dobáljatok meg. :B

De mégiscsak el akarom adni: [link]

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#981) Flashcash válasza Atlantis (#964) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Esetleg kérdezd meg ezt ahogy nézem az ebayen ez a legújabb ultrabay slim drive:
39T2677

(#982) Atlantis válasza Flashcash (#981) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Gondolom ez sem olcsóbb.

Megleszek DVD-író nélkül is. Az IBM meg dugja fel magának az összeset, amiért nem képes emberi áron adni. :(((

(#983) Flashcash válasza Atlantis (#982) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Nem feltétlenül, az árak nem következetesek simán lehet hogy ez meg 40K körül van.

(#984) Atlantis válasza Flashcash (#983) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Lehet, rákérdek. Bár most morcos lettem a fentebb említett cégre.

(#985) Atlantis

Atlantis
(VIP)

No, rá is kérdeztem. Nettó 277 USD, ami a forgalmazó hasznát is beleszámítva bruttó 74k körül van. A probléma, hogy több hét, míg beszerzik.

(#986) divergens

divergens
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Sikersen vettem itt a ph! t41 notit, nagyon tetszik..
Egy kérdésem lenne:
feldobtam rá egy win-t sp2 és a cd-rom biztonságosan eltávolítható kis ikon megjelenik, az előtte fent lévő op.-el nem volt ilyen..ennek így kell lennie?
meg driver telepítés is olyan macerás,nincs olyan pack ami mindent feldob a gépre?
üdv

[Szerkesztve]

quake III arena

(#987) emvy válasza divergens (#986) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1, Így kell lennie.

2, Van egyszerűbb megoldás, a Lenovo oldalán van automatikus driver-installer.

while (!sleep) sheep++;

(#988) divergens válasza emvy (#987) üzenetére

divergens
(tag)
LOGOUT blog

Köszi, :R

quake III arena

(#989) Shadowfax válasza divergens (#988) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Emvy-hez kiegészítésképpen a link: [link]

Ezt a programot töltsd le, indítsd el, s automatikusan leszedi a géphez szükséges drivereket, egyebeket. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#990) Shia-ko válasza Shadowfax (#966) üzenetére

Shia-ko
(tag)

[link] :)

(#991) Shadowfax válasza Shia-ko (#990) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Köszi szépen. :R
Még azért barátkoznom kell az árával így is. :D

www.eladomakonyvem.hu

(#992) SNor

SNor
(kvázi-tag)

Problémába ütköztem :(
3 hét nélkülözés után visszakaptam kedvencemet. Cseréltek benne alaplapot, és azóta folyamatosan nyafog a gép hogy a Client Security Chipem új, vagy cserélt, és állitsam vissza a beállításaimat vagy micsoda. A gondom az hogy lövésem sincs hogy ezt hogyan kéne megtennem. Azt mondja hogy admin jogú felhasználonak kell lennem, és irja a felhasználot hogy ki is az. A móka hogy igy is vagyok belépve, de a jelszavamat nem fogadja el. Voltam IBM-nél. Azt mondták húzzam ujra a windowstz, amit viszont nem akarnék.... Valakinek valami épkézláb 5lete?

(#993) hamzai

hamzai
(újonc)

Sziasztok!

T40-es laptopom van. Szinte csak hálózatról használom. Olyan problémám van most vele, hogy ha leveszem hálózatról, akkor full aksitöltéssel kiír max 1,5órát. Mikor lemerül, kikapcsol, viszont ha visszakapcsolom, még vígan működik villogó akksival 1-1,5 órát.
Olyan, mintha a windows rosszul állapítaná meg a aksi töltöttségét, és ha eléri a kritikus szintet, akkor lekapcsol.

Van esetleg valami megoldás erre, hogy ki tudjam használni a teljes töltöttséget kikapcsolás nélkül?

Köszi,

P.

(#994) ans válasza hamzai (#993) üzenetére

ans
(fanatikus tag)

[link] nézd meg ezt, igaz angolul van.

(#995) Shia-ko

Shia-ko
(tag)

Miért van az, hogy ha lecsukom a fedelét a notesznek (T43), és visszanyitom később, akkor az 1024x768-as felbontásból visszavált 800x600-ra? Nincs készenléti állapot, semmi, simán csak lecsukom, hogy ne porosodjon, ha nem vagyok ott.
THX :R

(#996) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Engedtem a system updaternek felpakolni minden frissítést, még a password eltárolót is, csak ne erőszakoskodjon már annyit (különben minden bootkor reklamál, hiába mondom neki hogy nem érdekel). Na ez hiba volt, innentől kezdve a default honlapot nem tudom átírni blankra (másra se), mindig az msn szarságot hozza be, pedig nem érdekel. Meg bizonyos oldalakat is hülyén jelenít meg, pl. a jatek.hu csetjének főablakán a felső fele átlátszó, és ami ott van, nem is érhető el.

1. Hogy lehet átírni a default honlapot hogy az valóban át is íródjon?
2. Hogy lehet megszabadulni ettől az erőszakos, fos security akármitől, ami átveszi az uralmat a win felett? Elég uninstallozni? Lehetőleg a security chipből is törölje az oda elmentett szarságait.

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#997) sssent válasza hamzai (#993) üzenetére

sssent
(senior tag)

display properties > screen saver > power options properties > alarm tab
Ha itt a low battery illetve a critical battery alarm valamelyikénél leállítás/hibernálás/standby van beállítva, akkor azt kapcsold ki. Ezután újra kéne kalibrálni az akkut. Ezt megteheted úgy, hogy akkuról használod a gépet egészen addig, amíg el nem száll, mert lemerült az akku (tehát ne szabályos leállítással álljon le a win, ezért kell az alarmokat kiiktatni). Ezután lehetőleg kikapcsolt állapotban töltsd fel az akkut teljesen! Nem kell tizenX óra, csak amíg teljesen feltölt. Esetleg ezután ugyanezt még egyszer megismételheted.
Ha így javult az akku állapota, akkor örülhetsz, ha nem, akkor sajnos megérett egy cserére.

szerk: ez már-már vallási kérdés, de én személy szerint úgy tapasztaltam, hogy az akku teljesen jól elvan folyamatosan a gépben, de legalább heti rendszerességgel jó kirántani belőle a tápot és megjáratni egyszer. A jobbára fiókban tárolt akkum úgy néz ki rosszabb állapotban van, mint amit napi rendszerességgel használok a gépben. Pedig egyformák.

[Szerkesztve]

(#998) Shia-ko válasza Dr. Akula (#996) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Én lekaptam a CSS-t, és amikor a SU feldobja, mint letölthetőt, akkor megmondom neki, hogy ezzel nem foglalkozunk, azt csá. ;)

(#999) Shadowfax válasza Shia-ko (#995) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Látom, megkérdezted a másik fórumon is. Ha esetleg Fődudu utsó javaslata se jönne be, próbáld meg ezt:

1. Fn+F7 (Megnyitja a Presentation Managert), klikkelj a ''Manage Scheme''-re,
2. Jelöld ki a ''My Normal Settings''-t,
3. Klikkelj a ''Capture''-re, s a felbukkanó ablaknál az Igenre.

Hope that helps. :))

www.eladomakonyvem.hu

(#1000) Shia-ko válasza Shadowfax (#999) üzenetére

Shia-ko
(tag)

A My normal settingsen volt eddig is, és most az újraindítás után egyenlőre jól működik, miután a 800x600-as beállításokat töröltem. Majd alakul.
Köszi :R

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad T, X, A és W notebookok (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.