Hirdetés
-
PROHARDVER!
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtos
csendes tag
válasz
scyllarus #45776 üzenetére
Sziasztok! Ezt a Vanirt nézegetem én is egy ideje, de nem tudok dönteni... Most napi használatban az Advance, amíg a P8hoz nem szerzek gyári akkut (ő most távoktatásba van befogva sim nélkül). Van értelme felrakni? Most a gyári 2.3.6. van fent, igazából csak a rendes böngésző meg frissebb messenger hiányzik...
-
GIhe
tag
Kérdésem lenne .
Samsung S Advance telohoz melyik újabb android rom ami jó, nagyobb és jobb mint a mostani 4.1.2.
Honnan és hogyan tehető rá az újabb verzió ? -
gusthy
veterán
Faterom ezt használja, és ne egy százéves nagypapit képzeljetek el, hanem egy aktív mérnököt, aki beágyazott rendszereket tervez
-
Beren
aktív tag
Nálunk a gyerek nyúzza. Komoly kiképzés ez egy telónak, de eddig bírja...
Előtte egy Nokia butafont hurcolt magával (a telefon elsődlegesen azért van nála, hogy ha bármi gondja van, fel tudjon hívni minket, minden más szempont másodlagos), szóval a gyerek is bírja...
-
Csori72
aktív tag
ez a telefon még használatban van
pár éve nagyon szerettem, de féléve eltört a telefonom, az új még nem jött meg, 3 napra elő kellett vakarnom az Advance-t ... azt hittem bele halok -
Acef
addikt
válasz
martin555 #45809 üzenetére
mint a kolléga írta? tehát ne a névjegyzékből indulj.
-
martin555
aktív tag
üdv!
i9070, "nem P" készülékemre feltettem Acef mester google drive-ből a
Fmod150101 Fekete Downl Kiegészített LQE_XEO.zip- et.
(recó-val, előtte, utána mindne wipe.)ugyanis valami okból a régi de ugyanígy ACEF rom-omból "eltűnt" a névjegyzék / beállítások menü alól az a beállítási lehetőség, hogy a hálózat elküldje a hívásazonosítót, ne rejtett számként hívjon fel a kislányom.
a frissen felrakott rom-ban sem találom ezt a lehetőséget!
hogy oldjam meg hogy be tudjam állítani a hívóazonosító elküldését?
kérem segítsetek.
üdv!
videó itt: [link]
-
martin555
aktív tag
sziasztok tisztelt Urak.
kislányomnak stabil romot szeretnék erre a telóra tenni, I9070. "nem P". :-)
jelenleg még az ősrégi CWM alapú recó van rajta, v6.0.2.8.
de a gyári romot már kicserélném, semmi más gondom nincs vele hogy nem tudom beállítani hogy híváskor elküldje a hívószámot, sehol sem találom a beállítást, sem a beállítások közt, sem a kontaktok -applikációban.
gondoltam ezért, ráraknék egy romot amit javasoltok.
nem fontos hogy magyar legyen, ha egy angol nyelvű stabilabb. persze a magyar nyelv jól jönne, ha van olyan rom.
köszönöm tanácsotokat, várom a javaslatot egy stabil romra.
köszi!
-
demars
addikt
Hú de felpörgött ez a topik!
Gyerkőcnek nyomogatni jó, másra már nem igazán. Ennek ellenére, ha valaki talál patika állapotút (nagyon olcsóér) és nincsenek nagy igényei, el lehet vele lenni.
Most azon agyalok, hol lehet az enyém?
Már öcsém sem használja vagy 1,5 éve... Ha előkerül oda adom keresztgyerekeknek
-
Wendelke
aktív tag
Van arra valami házilagos módszer, hogy kiderítsem hogy teljesen kuka-e a telefon?
Kislányom játszogatott vele, (már megkapta játszani) aztán egyik pillanatról a másikra nem lehetett bekapcsolni.
Elmondása szerint nem történt vele semmi durva dolog, persze ez vagy így van, vagy nem.Próbáltam hard resetelni, de látszólag nem lehet bekapcsolni. Az akkumlátort feltöltötte, mert arra rámértem. Akksi ki-be megvolt. Nem egy lényeges dolog, csak kíváncsi vagyok rá.
Köszi!
-
jeremos
tag
válasz
Balathruin #45801 üzenetére
Köszönöm szépen, még egy kérdésem lenne, ez hasonló vagy u.a mint az AOSP-4.4.4 - 20140713-janice-salvo!?
-
Beren
aktív tag
válasz
jeremos #45800 üzenetére
Én azt tettem fel, amit Balathruin linkelt. Egyelőre rendben működik, nem fagy, az akkuidő is egész barátságos, bár a gyerek nem viszi túlzásba - telefonál, SMS-t ír (ezeket ritkán, igazából "vészhelyzeti" telefonnak van nála), meg valami autóversenyt tol, szóval nem izzasztja meg túlzottan.
-
Balathruin
veterán
válasz
jeremos #45800 üzenetére
[link] Amiket készített korábban nálam borzalmasan mentek, 1 hónap után behalt az egész. Ez talán nem rossz, mert az utolsó rendesen fejlesztett alapra (TC CM11) épül.
netreg: S4-nél a gyári rendszerrel vigyázz, erősen NEM ajánlott használni. Ha maradsz is akkor érdemes kipucolni vagy valami, amúgy jobban jársz ha kukázod és megkeresed a legnormálisabban működő customot.
-
ROBERTOH
őstag
-
netreg
tag
válasz
Balathruin #45796 üzenetére
Rendben, hanyagoljuk akkor. Nincsenek nagy igényei, de nem szeretném égetni magam valami kacattal. Nézem, amiket ajánlottál, Mi3 nincs, S4 szimpi...
Kösz mindenkinek! Ha valakinek van egy jó tippje 4mag/2G/16G körül/felett, írjon egy üzit pls. Lehet használt vagy egy nem drága új.
-
-
Balathruin
veterán
válasz
netreg #45794 üzenetére
Első élménynek egy ilyet kap és soha többet nem kér okostelefont. Amit leírtam, az a minimum.
Ez a telefon, vagy bármi 5000 Ft-ból (pl. S2) kb. arra jó ha valaki otthon bütykölgeti és "android történelmet" tanul, kipróbálod rajta a különböző verziókat, házi készítésű ROM-okat, stb. Napi használatra értelmetlen. -
Titmouse09
aktív tag
válasz
netreg #45794 üzenetére
Az lehet a baj, hogy ha nagyon lassú lesz, akkor elmegy a kedve az egész okostelefon dologtól. Főleg ha eleve nem is nagyon akarja.
Ráadásul pont ezek a közösségi appok amik problémásak még egy valamivel jobb készüléken is. (Bár nem használom őket, ezt olvastam többször)
Ha tévedek, majd kijavítanak -
netreg
tag
válasz
ROBERTOH #45792 üzenetére
Kösz a válaszokat. Anyukámnak lenne, ismerkedni az okostelefonok világával. Nincsenek nagy igényei (igazából nem is akar ilyet), Viber, Whatsapp menjen rajta. Megijedtem a régi oprendszertől, de most látom van 4-es is, bár az is nagyon régi már. Tudom jók a Xiaomik, van nekünk is kettő (3S+, 4X), de azok nagyok és drágák is egy kezdőnek. A családban valaki cserélt erről és 5000-ért beszámították volna, felajánlotta, hogy ennyiért megkaphatjuk, innen az ötlet.
Ha nem ezt, mit éri meg venni egy kezdőnek?
-
Beren
aktív tag
válasz
netreg #45790 üzenetére
Asszony néhány hete vett magának egy másik telót, mert unta a tempót. Viszont a 12 éves gyerkőcömnek ideális a Nokia butafon után - ha összetöri, tönkreteszi, jó ideig nem kap mást, így ha másra nem is, de arra, hogy megtanuljon odafigyelni egy okostelóra, ideális. Örül neki, mint majom a farkának, lehet rajta autóversenyt tolni...
Felhúztam rá egy Lineage 11-et, az 4.4.4 alapú, eddig jól muzsikál.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
netreg #45790 üzenetére
Szia!
Ha jól működik, akkor okostelefonnal ismerkedésre/gyereknek nyomogatni jó lesz, de hosszú távra illetve a sebességből adódó idegeskedések elkerülésére inkább egy komolyabbat javasolnék. Xiaomi-nak vannak nagyon jó ár/érték arányban telefonjai, mobilarénán is tesztelték szinte mindet.
-
Balathruin
veterán
válasz
netreg #45790 üzenetére
Semmi értelme ilyet venni, még 5000 Ft-ért sem. 4.1.2 van hozzá + custom romok, de a hardver ami benne van ma már használhatatlan. Aki azt mondja "hát jó ez még" az nem tudja mi az hogy okostelefon és mire használják.
Legolcsóbban, teljes szerencsét kizárva 15000 Ft körül egy régi csúcskészülékkel még mehetsz is valamire. Ilyen pl. az LG G2 (esetleg G3, de az szerintem ipari hulladék) amire feldobsz egy Nugát romot és van egy tökéletes telefonod.
Ha borzalmas gyári szoftvert keresel akkor Z1 Compact vagy újabb Sony, esetleg Galaxy S4 jöhet szóba.
Nem tudom mennyire adnak el, de még a Xiaomi Mi3-nak kéne hasonló árban lennie, nagyjából a G2 szintjén van. -
netreg
tag
Halihó,
Van itt még aktivitás?
Érdemes még ilyen telót venni? Használtan, első okostelefonnak, 5000 forintért. Leginkább az Android 2.3.6 miatt aggódom, végül is ez egy 2012-es teló. Alternatívaként van egy LG L40-ünk, annál rosszabbat, de hasonlót sem szeretnék (lassú, kicsi belső tárhely az appokknak). Ott legalább KitKat van (4.4.2).
Köszönöm!
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Csendeske #45784 üzenetére
Csak annyit tudok róla elmondani, hogy 3 napja be van kapcsolva a telefon, SIM kártya nélkül.(akkor jött meg az akksi) Talán 1-2 órát játszott vele a kislányom. Amikor beletettem az akksit , akkor 53%-on állt, most meg 72 óra elteltével 23%-on, még nem töltöttem.
Nyilván ez inkább készenléti idő nagyrészt. Hogy ténylegesen mennyit tud, az csak később derül ki.
Én mondjuk nem is emlékszem ,hogy mennyit bírt nálam a telefon akkuidőben.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Balathruin #45782 üzenetére
Minden bizonnyal így van, de kislányomnak játszani, zenét hallgatni szerintem így is jó lesz, a felpúposodott gyári helyett.
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valami megbízható utángyártott akksiról, vagy hogy hol érdemes esetleg venni?
-
terra052
őstag
válasz
demars #45774 üzenetére
Közben két évig volt már egy Redmi Note 4G, majd az is ment és jött egy S7. Na ez maradós lesz, amíg szét nem hullik, kifogástalan.
Csak most lett kivéve a napi használatból a Note, a páromnak is vettem egy S7-et akcióban, így az Advance már csak porosodott, tartaléknak marad a Note.
Az S7 topikot össze sem lehet hasonlítani ezzel, bár a Note-nál is jó csapat volt mondjuk. -
terra052
őstag
Na pattanok végleg, tegnap elvitte a futár a készüléket, köszi mindenkinek (és főleg a MESTERnek
) a segítséget. Kevés ilyen összetartó topikban vagyok.
(Azért fél szemem rajtatok lesz ám)
-
busamancs
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung GT-I9070-es telefonom, amin 2.3.6-os Android van rajta. Leszeretném frissíteni AOSP 4.4.4-es Androidra. Két kérdésem is volna:
1.: A 2.3.6-osról lefrissül AOSP 4.4.4-re vagy előtte le kell frissíteni 4.1-re?
2.: Hol tudnám letölteni ezeket az Android rendszereket?Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
Balathruin
veterán
Aki megunná a gyári alapú rendszert annak tudom ajánlani a PA ROM-ot amit feltettem. Jól működik, ha nem fut cucc a háttérben akkor gyors is.
Telepítése nem nagy ügy, teljesen gyári 4.1.2-ről érdemes indulni. Root, CWM, wipeok, flash. Gapps nem kell, beépített. Egyetlen hibát találtam, nem törli a preload partíciót amiben a gyári cuccok ottmaradnak. Utólag törölhető fájlkezelőből. -
luci87
tag
válasz
Balathruin #45762 üzenetére
Köszi.
-
scyllarus
veterán
válasz
luci87 #45761 üzenetére
Egy több, mint 4 éves hsz-re válaszoltál
Pár dolog változott azóta...Érdekesség: elővettem a telót a fiókból (pontosabban összelegóztam az elromlott kijelzőjű és a jó telóból egyet). És fmoddal sokkal jobb használni, mint az új W10-es Lumiámat. Kicsi, lassúcska, de így is többet nyújt
-
howarju
csendes újonc
válasz
debrecenikri #45758 üzenetére
Szia!
http://s2.toldacuccot.hu/letoltes?sid=23e67dad8b5bdeb54a9bdb7a79a24d68&file=Samsung+GT-I9070_2_2.3.6.zip
"A küldött fájlokat egyenként 7 napig vagy 50 letöltésig tároljuk a szerverünkön.
Köszönjük, hogy szolgáltatásunkat választottad: ToldACuccot.hu csapat.
http://www.toldacuccot.hu" -
debrecenikri
tag
válasz
Balathruin #45757 üzenetére
Köszi a segítséget, de sajnos nem működik
Másik hülye kérdés, vagy ha úgytetszik kettő, van valakinek GingerBreadje Odinhoz vagy egy kernelje TWRP-vel szintén Odinhoz? A válaszokat előre is köszi
-
Balathruin
veterán
válasz
debrecenikri #45756 üzenetére
Milyen a reinstall előtti állapot? Ha nem működik a gyári szoftver és tutibiztosan jól lett telepítve akkor az is lehet hogy a hardver kezdi feladni. Én megpróbálnám másik szoftverrel is, amit legutóbb feltettem PA az szépen működik.
-
debrecenikri
tag
Valaki tud segíteni? Újraraknám a telefonon a gyári 4.1.2-t Odinnal, de miután újrarakom, mindig bejön a recovery-s nyitott android és visszaáll a reinstall előtti állapot. Perpill crashel a setup wizard
-
Balathruin
veterán
Eltűnt a belső tárhely úgyhogy tehetem újra. Egy PA fog felmenni rá, kíváncsi leszek.
-
Beren
aktív tag
https://youtu.be/UM8ZvPElL08?t=57m01s
Erről ez jut eszembe... :-D -
lacclace
újonc
Sziasztok az a kérdésem lenne hogy nem tudom hogy az s advencemre rakhatok-e android 4.4-et hogy nincs most sd kártyám
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Jó ideje megvan már nekem is az Advance telefonom. Az S tervező alkalmazásról most tudtam meg, hogy annak is szinkronizálni kellene a Google naptárával. Nekem ezt sosem csinálta, ezért sem használtam sose. Most hogy próbálgattam, még egy eseményt sem enged felvinni helyileg sem.
Tapasztalt valaki még ilyet, mi lehet a probléma? Felraktam egy naptár appot, de az sem szinkronizál, lehetséges, hogy összefüggésben van ezzel?
A telón a gyári szoftver van fenn...Köszi előre is a segítséget!
-
howarju
csendes újonc
válasz
demars #45735 üzenetére
Szia Demars!
Meg vagyok vele elégedve! Ezer köszönet Acef-nek!
Most még az új 3500 mAh- akkum üzemidejét, merítését figyelem meg!Szerettem volna még kipróbálni a LigtJB 1.2-őt, de égen-világon nincs letölthető linkje.
Azaz, hogy van, de vagy megszűnt, vagy vírusos fájl jön le! -
howarju
csendes újonc
válasz
howarju #45733 üzenetére
Sziasztok!
Az újabb próba: Acef által módosított F-Mod 150101 TW Fekete Original Downl LQE_XEO.zip
Kernele: CoCore E 6.8 + ROOT.
Minden fut rajta, néhány, számomra nem szükséges applikációt töröltem, hogy ne foglalja feleslegesen a tárat.
Zenét, videókat simán, akadás mentesen lejátssza.
Induláskor nincs már az átkozott, 2x (Factory Client leállt!)Az akkuidő, amivel kaptam 2450 mAh akkuval, kitartott több mint egy napig, töltés nélkül.
http://kephost.com/image/wRUY
Tovább tesztelem!
-
howarju
csendes újonc
válasz
howarju #45723 üzenetére
Sziasztok!
A 4.1.2 HarshJelly ROM telepítése után, egy újabb próba következett, átnyergeltem az AOSP 4.4.4 Android-ra!
Egyelőre tesztelgetem. Úgy láttam, a videolejátszó hiányzik belőle, mert a You Tube videókat nem játssza le, csak hangja van.
Tetszetős, relatíve eléggé gyorsnak tapasztaltam eddig! No, majd a pudding próbája.... -
demars
addikt
válasz
jeremos #45721 üzenetére
Szia!
140101 vagy 150101 ezek az ajánlottak. Értelem szerűen 150101 a frissebb! A blog vége felé vannak felsorolva.
Hívás rögzítőt nem használokItt kérdezz rá!
-
demars
addikt
válasz
brekes #45718 üzenetére
Szia!
Van fmod rom NFC-s készülékre is! A blogot olvasd át, majd írj privát üzenetet Acef kollégának, hogy kérsz hozzáférést a drive mappájához.
Minden további infót megtalálsz ott is és a linkelt blogban is! ( Erre figyelj: NFC-s, GT-I9070P-re: Fmod NFC_P 150101 Fekete Original ) -
brekes
tag
Hali, adott egy NFC-s, független Galaxy S Advance, gyári 4.1.2 rendszerrel. Valami jobb, pörgősebb romot szeretnék rátenni, de nem tudom milyet és hogyan. EZEN leírás alapján szerettem volna megcsinálni, de már nem érhetőek el a letöltések.
Esetleg valaki tudna segíteni?
-
howarju
csendes újonc
válasz
howarju #45715 üzenetére
Sziasztok! :-)
Újabb fejlemény:
Megrendeltem hozzá egy 3500mAh-ás akkut, + hátlapot, 3000 HU Forintokért, amit 3.-án kaptam kézhez! Így már nem kellett remegnem attól, hogy átflasheléskor megadja magát!
Sikerült biztonságosan kimentenem - több helyre is,- az EFS- mappát.Valamit biztosan rosszul csinálhattam, mert 3 féle Repartos ROM - frissítést is kipróbáltam, sajnos mindegyik után ismét megjelent " A(z) Factory Client leállt" OK.
Az az érzésem, a telefonom nem alkalmas a JB hibamentes futtatására!Nem tudom, van-e köze hozzá, de a Product Code-nál a "Not Active 1" áll.
Kedves Fórumtársak! Kérlek segítsetek!
Szerintetek hogyan tovább?
-
howarju
csendes újonc
Kedves Acef!
Köszönöm mappád megosztását, ami nekem kellett, letöltöttem róla!
Most már csak lelkierőt gyűjtök, hogy frissítsem a telefont!
Még olvasgatok!
Annyi változás történt, hogy Root jogokkal letöröltem a "Factory Client" appot, így már nem kínoz kétszer, minden indításkor, a leállásának okézásával! Arra gondoltam, ha úgyis leáll, nem lehet olyan nagy szükség rá!
Sajnos, az akkut továbbra is rettenetesen zabálja, ezért előbb-utóbb egy újrahúzás elkerülhetetlenné vált!Üdv: howarju.
-
Acef
addikt
válasz
howarju #45708 üzenetére
Hi!
A telefon belső memóriájának megfelelő romot használd (szerintem 8gb), és valóban a függetlent érdemes, a T-vel csak növeled a felesleges apk-k számát.
Még egy fontos dolog, hogy P-s, azaz nfc-s vagy "sima Advanced van?Küldj gmail címet pm-ben, adok hozzáférést a mappámhoz, abban mindent megtalálasz, odin, repartos és más romok, root, cwm, ...
-
howarju
csendes újonc
válasz
Karcub #45707 üzenetére
Kedves Karcub!
Köszönöm válaszod!
Már olvasgattam az adatlementést, de Rootolás nélkül nem tudom kimenteni az EFS mappát,
amit minden leírás erősen ajánl.
A repartos 4.1.2 jb már le van töltve, Acef blogjából indított, Woros fórumtárs bejegyzéséből.
Azt még nem tudom, hogy a 4 közül melyik lesz nekem megfelelő:"És a 4.1.2 repartos romok:
XEH 8GB XXLQE [link]
XEH 16GB XXLQE [link]
TMH 8GB XXLQE [link]
TMH 16GB XXLQE [link]
jelszó: www.android-forum.hu"
A telefonom T-Mobilos, ezért elvileg az alsó kettő közül kell választanom, bár, Acef fórumtárs a függetlent ajánlja, de az sem tiszta, hogy a 8, vagy a 16 GB-os lenne-e nekem jó?
Tehát, még tájékozódnom kell ezek felhasználásáról.
Nem szeretnék úgy beleugrani, hogy utána legyen egy falazóblokkom!Üdv: howarju.
-
howarju
csendes újonc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kívül-belül a már meglévő Galaxy modellek elemeiből építkezik az S Advance, ami kellemes készülék, csak nem biztos, hogy szükség van rá.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- ÚJ aktiválatlan Bontatlan Apple iPhone 16 512GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- FÜGGETLEN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green / Zöld
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oneplus 11 5g 8/128gb.
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest