- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
seals
csendes tag
Sziasztok!
Javítsatok ki ha tévedek.
celeron core 2 duo proci van írva 60 E6700 ezerért.
Az e 6750 proci jobb olcsóbb a javított változatta!
NEkem is ilyen van és az nem 60 hanem 43.
csáó -
DEViliSH
tag
válasz
TazLeacher #237 üzenetére
Mostani tesztnek miért júniusi árakat írnak???
-
tokyofej
csendes tag
Üdv mki! Nyár közepén összepakoltam egy gépet havernak 260e-ből: C2D 6420, Abit IP35-E, Gainward8800 GTS 320 OC, Gigabyte triton ház, 1 gb Adata 800-as ram cl5, 19" Viewsonic 1903wb 5ms, Chieftec 450W smart, Microsoft egér 800 dpi, Logitech alap billentyű. A srác nem panaszkodik... Csak azért osztom meg veletek, hogy így is, ennyiért is lehet erős játékos pc-t csinálni. Személy szerint nem hinném, hogy minden játékosnak 15ezres egere meg billentyűje van, meg 1 négyzetméteres LCD-monitora. Nem hasonlítgatok konzolt géphez, mert egy pc sokoldalúbb. Valamint lehet bütykölni is
-
TazLeacher
nagyúr
Ez a hátrány egészen addig marad, amíg neki 4:3-asa van. Viszont tudományos kísérletek igazolják, hogy a szemünknek sokkal "barátságosabb" a wide, mivelhogy viszintesen nagyobb szöget látunk be, mint függőlegesen, ugyanis a szemeink egymás mellett vannak, és nem egymás felett.
Ugyanakkor viszont adott esetben BF2-ben, ha nem repülsz, akkor meg nagyobb területet látsz be. Bár gondolom többet repülsz...vagy nem?
-
edipqe
senior tag
válasz
TazLeacher #221 üzenetére
mondjuk nekem is wideom van és eddig egy hátrányát vettem észre, repcsiszimulátorban (vagy bf2 ebn ha repülök) én vertikális manőverezésnél hamarabb vesztem el az ellent mint ő engem (feltéve hogy sima monitorja van).
-
-
robekri
addikt
Jó a cikk, de bővíteném PH-s árakkal is!
Üdv.: Robe
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vincent_ #232 üzenetére
Ami engem a PC-hez köt továbbra is:
-LAN-party a haverokkal, UT forever!
-Mindenféle stratégiai játékok, melyből jók csak PC-re jelennek meg!
-A játékok nagy számú magyarosítása (igen, nekem ez is fontos)
-Nem érzem úgy, hogy valami fölöslegesen áll itthon. Inkább legyen egy komplexebb megoldás, amivel mindent lehet, mint 2 fél.De továbbra is megértem, aki konzolt vesz. Nekem is volt még PS1-em abban az időben.
-
Vincent_
aktív tag
Na, itt egy kis ON, a sok OFF után! :-)
A cikk remek lett, gratulálok hozzá!
A konzol vs. PC kérdés mindig is érzékeny kérdés volt, és talán nem úgy kéne hozzá állni, hogy vagy ez, vagy az a "nyerő". Én személy szerint 10 éve PC-zek, de 2 éve vettem egy PS2-est is (ami elméletileg már akkor is "öreg" volt, a maga 99-es első megjelenésével ugye ELMÉLETILEG...). Namármost PS2-re a mai napig olyan tartalmas, szórakoztató játékok jelennek meg, ami PC-n ritka, mint a fehér holló. Mellesleg több házibulit mentett már meg a Singstar-szettem, amivel hihetetlen játékélményt lehet elérni az alapból minden elektronikus kütyütől ódzkodó egyedek körében is.
A jelenlegi X360-amat pedig nem egészen 2 hónapja vettem meg, el is mondom Nektek, hogy mi okból/mikor telt be a pohár PC-éknél: Jelenlegi konfigom bár közel sem high-end, de elfogadhatónak gondoltam (2500+-os Barton némi tuninggal, 1 Giga ram, X800 Pro karival). 3 új játékot próbáltam ki, mielőtt az X mellett döntöttem:
- Medal of Honor Airborne: X800-am nem támogatott (!!) -> el sem indult a játék (khm..)
- NFS Pro Street: Natív felbontásban (19"-es wide monitor) csak Low minőségben megy 10 FPS fölé, a "minőség" (bruhaha) itt siralmas (mintha egy 10 éves game-mel játszanék, érdemes kipróbálni)
- Gears of War (eredetileg X360 játék ugye): az Istennek nem akart már feltelepülni sem; C:-n követelt 4-5 gigányi helyet a telepítéshez, nem érdekelte, hogy a D-re kértem a telepítését (Vindóz mellett persze nem volt annyi hely már)Na ekkor telt be a pohár, és vettem meg a Box-ot. Hogy teljes legyen a "feeling" vettem hozzá még egy Sniper 3.0-át, amivel egérrel és bill-el lehet nyomni az FPS-eket. Az egész cakkumpakk (rádiós joy-jal, átalakítóval, kábelekkel) 100.000 alatt maradt, és akár az LCD monitoron (5 K-s kábellel), akár a 70 centis CRT-TV-n játszva is tökéletes játékélményt biztosít. A PC-m pedig megmaradt netezésre, zenére, és munkára!
Azt, hogy melyik konzol meddig "él" még, kár most találgatni, mivel pl. még a mai napig több PS2-est adnak el, mint PS3-ast, így a szoftver-támogatás még évekig biztosított lesz (oké, nem DX10-es minőség nyilván, de egy új PS2-es bőven 40 K alatt van). X360, PS3 pedig még nagyon az életciklusuk elején jár, és az évek folyamán a programozók is "megtanulják" kihozni belőlük a maximumot, elég csak megnézni pl. az első PS2-es játékokat ~2000 tájékán, és rápillantani az idei megjelenésű gémekre.
No peace mindenkinek, ki-ki élvezze a digitális technológiát kénye-kedve/pénztárcája szerint!Szerk: ez az OFF-dolog nem az igazi még... :-D
-
WD40
aktív tag
Jah és nem kell ócsárolni a Samsungot... Ha kiváló színeket akarsz, akkor ott vannak a CRT monitorok... És hiába játszol te a színek 97%-ával, hogyha 24 bitnyi színt az emberi szem már rég nem ismer fel. A bevilágítást pedig vagy nem veszed észre, vagy alig, csak akkor zavaró ha folyamatosan teljes képernyőn bámulod a fekete színt...
Énis elvagyok a gépemmel (mondjuk +1giga RAM nem ártana), bármilyen játékkal tudok játszani, ez relatív, max leveszem 1024*768-ra.Peace
-
Tristis
őstag
válasz
ballington #227 üzenetére
Bioshock elment maxon a gépen... nekem ennyi elég. Tényleg nem költök sokszázezret a gépre, de nem is kell. Csak okosan kell tervezni. A monitorom meg 58k-ért meg szinte jobb, mint bármelyik monitor a piacon. 1280*1024-ben (19 col) játszok, de nem rettenek meg az 1024*768-tól sem. Nincs 3-as lövést produkáló egerem sem, viszont van egy 250-es Hondám
Annak a legjobb a felbontása
és persze az éjszakai élet...
Én csak azt mondtam, hogy hogy gondolkodik egy átlag felhasználó, ha a legjobb ár/érték arányú rendszert akarja összehozni. Szerintem nekem sikerült, és nincs rajta kifogásolható pont. A notinak meg ugyanúgy szarrá fog menni az aksija, és ne haragudj de rohadtul nem mindegy, hogy hogy lehet irányítani azt a notit, és hogy milyen képet ad. Ilyenkor sajnálom azokat akik vesznek egy ilyen 22 colos Samsungot bevilágítással... azokkal a színekkel... Mondjuk sokat fejlődött a TN panel, de azért hagyjuk már.... Nekem meg a 8ms, és én 24 bittel játszok a színskála 97%-val... A nagy gammereknek meg maradjon a 80%.....
Ez én vagyok, láthatod, hogy nem fanatikus játékos, de olyan gépet vettem, amelyet meghúzva komoly teljesítményt tudok produkálni baromi olcsón és még stabil is a rendszer. Különben is a Crysis-szal azért nem játszok, mert nevetséges az optimalizációja (közepes felbontáson ment), ajánlanám mindenki figyelmébe a Half Life 2. 1-2 játékon kívül még igen is sok játékot el tudok tolni sokáig gond nélkül. Emlékeim szerint a legjobban optimalizált játék a SWINE volt...
Ebben igazat adok sok előttem szólóhoz: PC-n mindenki leszarja a játékok optimalizációját, ezért tényleg érdemesebb konzolt venni.
ui.: ja és szerintem a Crysis egy rakás szar nem csúcsjáték
Half-Life 2 az isten
-
ballington
addikt
"Ehhez a géphez nem szeretnék hozzányúlni most sokáig. Most röhögve elvisz minden játékot,"
persze, de milyen felbontással?
"Én szerintem ebbe a konfigba vagy 3 év múlva veszek még egy videókártyát olyan 30 körül és annyi."
persze, ezzel a konfiggal kíváncsi vagyok, hogyan fogsz játszani az 1 év múlva kijövő csúcs játékokkal...a procid már most is elég necces...nem akarom a géped leszólni, erre van igényed vagy pénzed valszeg, az enyém sem sokkal jobb...de nem mondanék a te helyedbe ilyeneket.
persze nem mondtad, hogy milyen felbontásban játszol
mellesleg notit 100-110 ért említetted...ez belépőszint, ezzel már lehet netezni, meg minden, kivéve a játék, de ugye meg arra ott a konzol. és 3 év múlva sztem ez a noti épp olyan jó lesz netre meg szövegszerkesztésre, mint a mostani -
szasanyi
félisten
válasz
TazLeacher #224 üzenetére
Van igazság az általad leírtakban, bár ezek csak alternatívák és nem kötelező a konzol működéséhez, vagy játékhoz. Ha csak azt vesszük, hogy 5 évig van az adott konzolhoz támogatás, vannak rá új, és jó gamek - amelyekből az utoljára kiadott, legújabb is ugyanúgy fut (!) a magasfokú optimalizálásnak köszönhetően - , már sokkal jobb mint a PC.
Ha a játékélmény és az írányíthatóság elsőrangú, a többi már csak olyan plusz, ami jó ha van.Az irányíthatóságban is van alternatíva, de ez is csak olyan plusz mint a többi. Mondjuk én inkább a bill+egér párost preferálom FPS gameknél, de van akinek eszébe sem jutna, és csak kontrollerrel nyomja. De pld. a többinél nem is kell gondolkozni ilyenen.
A jövőt tekintve meg remélem, hogy tévedsz. Bár sosem lehet tudni, de sztem a lényegi különbségek megmaradnak - mert ha nem így lenne, akkor konzol sem lenne.
Egyébként nekem nem is az a lényeges hogyan hívják, hanem a szavatossága és az ára, valamint e kellővel párhuzamosan a játékélmény amit nyújt - anélkül, hogy hw guru, és szülész-nőgyógyász (gyermeke) lenne az illető.
Vagyis játék felső fokon, csupán a játékélményért.Persze akinek hobbija, lételeme a "legozás", és benhmarkokat is többet nyom mint gamet, azoknak valszeg sosem lesz jó alternatíva a konzol. És én őket sem szólom le, vagy mondom azt, hogy nekik iskonzolt kell venni! Dehogy is... nem vagyunk egyformák, tehát az igényeink sem azok. Nekem is a PC volt a hobbit, de azt ami az utóbbi1-1.5 évben elkezdődött nem tudom, és nem is akarom követni. Főleg anyagilag nem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
szasanyi #223 üzenetére
Én köztes véleményen vagyok.
Nem a PC haldoklik, hanem a konzol...
10 évvel ezelőtt miről szólt a konzol? Hazamentél, bedugtad a játékot, és nyomtad. Ma miről szól? Vehetsz hozzá egeret, billentyűt, játszhatsz neten, lehet netezni, filmet nézni...
Sőt, ha jól tudom a PSP-re lehet játékot telepíteni is. Mit várhatunk a jövőtől? Lehet majd rajta DVD-t írni, lesz majd rajta OP rendszer, és szövegszerkesztő. Aztán majd jönnek az okosok, és kitalálják, hogy minek vegyél 5 évent új konzolt, elég lesz mejd bizonyos alkatrészeket kicserélni, és olyan lesz, mint az új...hoppá! Ez a PC!Tehát szépen lassan összeér a kettő. Valahol ez visszafelé is igaz, mert ugye ma már a PC is rádugható TV-re, jobbnál jobb gamepadeket lehet venni...stb.
10 év múlva már nem fog ennyire elválni a kettő.
-
szasanyi
félisten
válasz
sakeee82 #170 üzenetére
Teljesen 1et értek veled. Ez egy mókuskerék, és aki nem megszállotja, vagy nem veti fel a pénz, az mostanra eljutott idáig: ebből ki kell szállni, mert ez egy szopatás.
Persze a konzol teljes mértékben nem váltja ki a PC-t, de játék téren mindenképp jobb - persze az FPS egérrel jó ott is.Megjegyzem, más téren is egyre kisebb előnyben van a PC.
És ahogyan írtad: ez azt tudja amire kitalálták, és azt nagyon jól. Nem kell ismétlődően telepítés, driver cserebere, frissíteni a gameket mert sz@rul van optimalizálva és 16 patch kell hozzá hogy az über konfiggal (!) jól menjen, satöbbi, satöbbi.
Persze biztosan lesz, aki azonnal apellál, hogy ez nem így van, mert a konzol a sz@r és nagyonsokbakerülajátékmegminden... meg különben is csak 1920x1080 a max felbontás. -
Pubszon
veterán
Eza kijelentés tetszik.
"Nagyszerű példa erre az NVIDIA 3-way SLI rendszeréhez készített techdemója, amit a többség Crysis néven ismerhet."
PC Forever!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
DEViliSH #211 üzenetére
Hallod, Te mennyi baromságot hordál össze...ehhez csak gratulálni tudok!
Az, hogy még olvsni sem tudsz, egy dolog. (De erre már kitértek lentebb is.) Az egy másik sík hülye vagy, és nagyarcúskodsz itt. Aki ilyeneket ír....:Nem kell bele ilyen Western Digital Raptor merevlemez kütyü
Felesleges a 24 colos monitor amikor besem tudod látni és ráadásúl széles ami még rosszabb
Számítógépházat 15 000Ft-ért lehet kapni plexiset
Az egér meg a billentyű kicsit drága, de mindegy
(Pff...) egér alátét a Tesco-ban 500Ft, ami tökéletes (ez tetszett a legjobban!
)
...az mennyen a TESCO-ba és vegyen egy előre összeállított gépet!
Végül: még mielőtt félreérted, nem az a baj, hogy hülyeségeket írsz, hanem, hogy még Te degradálod...őőő....ez nem biztos, hogy így érthető, szóval, hanem, hogy még Te szólod le a cikket.
Lehet, hogy vannak benne potok, amivel én sem értek 100%-osan egyet, de nem feltétlen azok, amiket leírtál.
-
DEViliSH
tag
Crysis szerintetek nem megy el egy G92-es kártyával és egy E6750-el maxon? Haverom ezt állítja...
-
caprine
senior tag
Nagyon érdekes és örvendetes a csúcs konfignál, hogy a karácsonyi konfig olcsobb mint a uborkaszezonos, és nem csak olcsobb hanem nagyobb teljesítményű is.
Ha meg a juniusi konfigot vesszük a decemberi árakon akkor meg még jobb a helyzet:
- E6700 70 helyett 50e, 20ezrest sporoltunk
- 4GB kingmax erre nehéz árat mondani bár én decben 2*1024MB kingmaxot vettem 6000 darab áron, tehát itt is olyan 20e
- a VGA érdekes kérdés mert decemberben már volt új 8800GTS ~95-100 tehát itt is lehetet volna még sporolni ~45 ezrest
- eddig olyan 85 és a többin is lehet még sporolni 5-8 ezrest, így már át is léptük a 90-et.Nagyon örülök hogy így lefele mennek az árak
, annak hogy a programok által diktált konfigok felfele mennek (lásd crysis
) annak meg nem.
-
szasanyi
félisten
Nem nagyon értem amit írtál.
Na. a lényeg, hogy nekem bőven megfelel, ha max. FullHD felbontással - ami ugyebár 1920x1080 - kellően részletes grafika mellett játszhatok mondjuk 4-5 évig úgy, hogy csak a játéko(ka)t kell megvennem (cserélnem) és nem 60-100k-s videókártyát, processzort, stb-t. És mindezt annyiért, amennyiből egy jó játékgépet - BD meghajtó nélkül ! - sem raksz össze. És, hogy azzal már 1 év múlva sem játszol kpmpromisszumok nélkül, az egészen biztos. Arról nem beszélve, hogy a konzolra írt játékok optimalizációja etalon, míg a PC-s játékok nagy része... de sztem tapasztalhattad.
Egyébként nem tudom, miből gondoltad, hogy azért vettem PS3-at, mert a PS2-re már nincs olyan játék amit szeretnék. Nem, hanem mert sztem alavult - 7 év után. Nem 1 év, vagy 3, hanem 7 év után! Bár pld. a God of War 2 még mindíg ütős azon az elavult PS2-n is.
Tény, hogy a PS3 gamek drágábbak, bár én (új) játékot 8-12k között veszek, mert kicsit körülnézek a piacon.És ez legális, eredeti játék, amit eladhatok, elcserélhetek - ha akarom.
Ennek ellenére nem kell meggyőznie senkinek arról, hogy a PC jobb. Nekem ez a véleményem, és ezért váltottam - játék téren - konzolra. És nagyon nem bántam meg! -
cousin333
addikt
válasz
DEViliSH #211 üzenetére
Téged pl. sikeresen félrevezetett...
"Csúcs játékos konfiguráció 2007 június" -> Ezvajonmi?
Azért hívják csúcs konfignak, mert ésszerű határokon belül pöpec cuccokat raktak bele. A Raptor például gyorsabb a többi merevlemeznél, nyilván nem annyival, amennyivel drágább, de a világ már csak ilyen. Ebbe a költségvetésbe belefért...
24"-os monitort meg én is vennék magamnak szívesen. Éljenek a HD filmek!
-
WD40
aktív tag
válasz
DEViliSH #211 üzenetére
Én csak 3 dologra válaszolnék: a Raptor winyók azért kerülnek annyiba, mert jóval gyorsabban egy átlag SATA2-es Samsungnál.
A 24 collos monitor pedig nem felesleges, kivéve ha akkora a natívja, hogy már a 8800 akármelyike sem tudja megszólalatani rajta pl a Crysist. Igenis be lehet látni egy 107-es LCD-t is, attól függ milyen távolságra ülsz tőle. És a "széles" monitorok azért jobbak, mint a 4:3/5:4-ek, mert a szélesvásznú kép nem kelt bezártságérzést, sokkal természetesebb látványt nyújt úgy játszani. Ezt sem véletlenül találták ki.
A billenytűzet meg az egér nem drágasága relatív, annak aki főleg játszik, lehet hogy szüksége van rá, elvégre erre lettek tervezve.Szerintem DVD író nem muszáj egy csúcskonfigba, amit főleg játékra használsz, mert pl ott a régi géped amiben van, vagy nem írsz DVD-t (vagy marha ritkán), maximum megveszed az írót, ha már annyi képfájlod van, hogy nem fér el a winyón
.
-
DEViliSH
tag
Emberek ez a cikk teljesen félrevezető. Mér E6700 van a "Csúcs játékos konfiguráció"-ban (pff...), amikor E6750 jobb és 30 000Ft-al olcsóbb.
Nah nézzük tovább, alaplapnak is elég bőven egy Gigabyte GA-P35C DS3/DS3R ami 24 000Ft-ért már kapható. Processzorhűtőnek jó a gyári, vagy ne ilyen szart írjon rá.
Ramból egy kicsit sok van ahoz képest, hogy 1066FSB-s processzort írtak bele.
8800GTX drága és csak G80-as, sokkal jobb bele egy G92-es 8800GT/8800GTS.
Nem kell bele ilyen Western Digital Raptor merevlemez kütyü.
Samsung 320GB SATA-II,16mb-os merevlemezt lehet kapni 17 000Ft-ért.
DVD-RW SAMSUNG SH-S203B SATA KIT író 6000Ft.
Felesleges a 24 colos monitor amikor besem tudod látni és ráadásúl széles ami még rosszabb, elég egy SAMSUNG 132BF ami 55 000Ft.
Számítógépházat 15 000Ft-ért lehet kapni plexiset.
Táp az jó.
Az egér meg a billentyű kicsit drága, de mindegy.
(Pff...) egér alátét a Tesco-ban 500Ft, ami tökéletes.
Headsettet mindenki maga gondolja hozzá.Na szóval ez az egész tökre félrevezető, olyan alaplapot írt amit kisem használ a gép. Szerintem a konzolok nem érik meg, mert egyrészt nem annyira élvezhetőek, mint a Pc és a játékok is nem mind jönnek ki rájuk. A WII meg egy nagy ...... . Semmire sem jó, az érzékelője nem is működik rendesen. A Playstation 3 meg jó meg minden, de nincsen hozzá Crysis.
Egy Playstation 3 100 000Ft körül van és összeírom nektek rendesen, hogy egy kiválló Pc amin még a Crysis is megy maxon dalolva mennyi.
Alaplap: Gigabyte GA-P35C-DS3R 24 000Ft
Processzor: INTEL Core 2 Duo E6750 2,67 Ghz / 4MB, 1333FSB 38 000Ft
CPU hűtő: Hűtő CPU Zalman CNPS-9700 LED 12 000Ft
Memória: 2* RAM DDR-II 800 MHZ 1GB KINGSTON 11 500Ft
Videókártya: Gainward Bliss Golden Sample 8800GT 512mb 73 000Ft
HDD:SAMSUNG HD321KJ 320GB (SATA-II,16MB) 17 000Ft
Tápegység: Corsair Vx550W 20 000Ft
DVD író: DVD-RW SAMSUNG SH-S203B SATA KIT 6 000Ft
ház: Amelyik megtetszik... 15 000Ft
monitor: SAMSUNG 132BF (2ms, 19") 55 000Ft
egér, billentyű: 10 000Ft
Így összesen: 281 500FtEz a "Csúcs játékos konfiguráció" máshogy
Pc: Tetszett
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Az a baj,hogy tényleg nehéz összevetni ezeket a darabokat. Ha csak játékról van szó, akkor olcsóbb a konzol. A Wii meg baromi vicces is
Szerintem kevés ember van aki csak játszik, én sem tartozok közéjük. Én most vettem gépet pár hónapja 120+60= 180 ezer forintért:
BenQ Fp93G P (MVA), AMD 4200+ (5200 névleges teljesítményen stabil), 2 Gb ram (940Mhz-n stabil), Gigabyte alaplap, Galaxy 8600 GT OC, Cheeftech 450táp, SB Audigy, 400Gb Samsung, Jól szerelhető nem vágós ház, Sony DVD író. Mondjuk azt, hogy kontrollerekkel 190.000 Ft, mert azokbólk azért kell a jó, hogy gyorsan tudjak fórumozniEhhez a géphez nem szeretnék hozzányúlni most sokáig. Most röhögve elvisz minden játékot, és stabil nagyon. Genius Home theatre 5.1-el megtámogatva korrekt meg egy kis Canon ip 2000-es nyomtatóval meg tökéletes (utángyártott patron 480 FT)
Most jönnek ugye a kombinációk, hogy vesz az ember egy laptopot és mellé egy konzolt. Így ki is jön a 190.000Ft. És akkor játszhat valami régi tv-n... Én nem tudom mennyi egy konzol kifutási ideje, gondolom 5 év körül. Én szerintem ebbe a konfigba vagy 3 év múlva veszek még egy videókártyát olyan 30 körül és annyi. Tehát az én pc-m 150-ből ki fog jönni. A konzol kijön olyan 80-90-ből meg a notebookból, ami 5 év múlva nem sok mindenre lesz jó, maximum feneket törölni
)
Itt a bökkenő, ami komoly baj számomra és egyértelmű, hogy a pc felé hajlok:
Szerintem kevesen vagyunk akik csak játszanak. Én szöveget szerkesztek, térképet nézegetek, tv műsort, msn, telefonálás, gitár kották stb-stb végeláthatatlanul. Ezen a monitoron már könyvet is olvasok, mert nem bántja a szemem....
Én nem bírnék elviselni egy notebookot. 80Gb winchester, na jó esetleg 120 ebben az árban (120.000Ft)Olyan monitor, olyan picike, színmélység... hát nevetség... billentyűzet kompromisszumok, melegedés.... bővíthetőség.... winyópakolás....
Nekem most 220Gb zeném van a gépem, ami létszükség....Kicsit drágábban (bár nem is mert a notebook is veszít az értékéből) nagyon jól el tudok játszani évekig. Lehet, hogy nem a legújabb, inkább egy éves játékokkal. Most spec minden megy dögivel (kivéve Word in Conflict
). Miért is vegyek konzolt?????
Nekem ezek a következtetéseim. Szerintem minden átlagos felhasználó hasonló cipőben jár. Nem kell itt elszállni, nem kell fanatikusan megvenni mindenféle drága szart, meg videókártyát, nem kell erre áldozni az életünket, hiszen ott vannak a nők és a motorok is
Használjunk PC-t
-
H.O.D.
senior tag
Én azért nem vagyok ennyire biztos ebben. Kb. egy konzolra is annyi ideig fejlesztenek játékokat, amíg egy PC egy játékgenerációt kiszolgál hardver tekintetében. Én ha akarom, a mostani gépemen tudok játszani a friss, illetve a 10-12 éves játékokkal is. Te pedig megveszed a PS3-at, mert a PS2-re már nem készítik el az adott játékot. Plusz a konzolos játékok még inkább zsebbenyúlósak, mint a PC-s vonal.
A cikkért amúgy respect
-
A konzol a második lépés a guminő felé.
-
Én meg maradok a PC-nél.
-
Shabranigdo
tag
válasz
Dr. Akula #200 üzenetére
"Konzolon szinte ismeretlenek azok a játékok amik pc-n megvannak, csak kontrolleres akció-ugrabugra-autós stuffok vannak, ez pedig kevés ember igényét elégíti ki."
nem ismeretlenek."akció-ugrabugra-autós stuffok" mellett vannak jó fps-ek,tps-ek,rpg-k(még mmo is akad),sportjáték.És példának okáért ds-ből,amin tényleg a könnyedebb hangvételű,kisebb játékok dominálnak eladtak több mint 60 milliót.ezt nem nevezném kevésnek
"De attól se hogy jobbat kapsz mint azelőtt"
1 mint leírták előttem fejlődik konzolon is a grafika idővel,mert a fix hardverre tudnak optimalizálni
2 nemhiszem,hogy (csak) attól lesz egy játék jobb,hogy szebb a grafikája(sőt,sztem elsősorban nem attól lesz jó egy játék) lásd wii és ds sikere
"új effekteket, fizikát" ráadásul mire ilyen új fícsőrök elterjednek a játékokban jöhet új konzol is,ami szintén tudja -
Thok
csendes tag
válasz
Dr. Akula #200 üzenetére
Konzolon meg ugyanazt nézed 5 évig.
Ez nem teljesen igaz, példaképpen az 1 éves GOW már csúnyának tartom a mostani játékokhoz képest, pedig anno még az volt a csúcs. Az idő haladtával egyre jobban ki tudják használni a konzolok képességét, jobban tudnak rá programozni, szebb játékokat rá írni. -
ddekany
veterán
"Én beálltam 3 éves váltásokra. Megpróbálom adott konfiggal addig kihúzni. 2005 elején vettem egy AMD 3400+, 1GB DDR 400, Geforce 6800GT konfigot [...] Pár napja vettem egy új konfigot."
Én mint nem-gamer de eléggé power-user 4-5 évente cserélem ki a gép lelkét, de a ház/táp akkor is meg minden periféria akkor is marad ha lehet. De, a lényeg, az ember néha szeretne jót zsugoriskodni a gépen (na mééég egy évig kihúzom vele, stb), de közben a gép (meg TV, ilyesmik) egyre olcsóbb, minden más meg egyre drágább. Pl. ha most vki idejön és az épp most frissített gépement cafatokra veri egy 10 kg-s kalapáccsal, az nem fog nekem annyiba kerülni, mint hogy nemrég összetört egy tengelyferdüléses szemüveg. És ezt szó szerint kell érteni. Szóval lassan kezdhetünk azon gondolkozni, hogy nem-e lehetne valahogy ilyen kütyüket enni, meg fűteni vele, meg lakni benne (egyenlőre még nem felelek meg az ATX szabványnak)... ilyenek. "Már megint Radeon van ebédre?"
-
QuippeR
tag
A kérdés nem az, hogy mi mennyibe kerül, hanem hogy kinek mire van a legnagyobb igénye. Közösen játszani online: PC. Közösen játszani egy szobában: Wii. Egyedül játszani: X360 vagy PS3.
Persze mindegyikre van cucc a másik stílusokból is, de ez az alapfelállás. -
hétalvó
addikt
PC/konzol
Minek vitázni, kell mindegyik.Mondom ezt úgy, hogy most valahogy nem fűlik a fogam egyik konzolhoz se. Előtte már kijátszottam magam a konzolos játékokkal. Egy laza kis lista mim is volt. SNES, PSX, XBOX, Dreamcast, PC 286-ostól, C64, PSP. Jelenleg a családban 2db régi XBOX szolgál és 2 PSP. Jó lennne még X360, de feleslegesnek tartóm, mivel szinte minden játék megjelenik PC-n, ami nem azt pedig a haveromnál végigtolom. Talán egy PS3-at veszem még, de ameddig nem jó mkv lejátszónak azt se. Idővel lemegye a BD-R lemezek ára és akkor veszek, de nem játékra, mert arra már most jobb a PC-m.
A 360 kissé hangos, sok vele a baj, melegszik, a PS3 pedig gyengécskére sikerült.Mindenki játszom sokat konzolokon, idővel unható, nekem pl. nincs szükségem már csak játékgépre, vettem egy jó VGA-t és kb ennyit költöttem a gépemre, hogy játszhassak, a többi alkatrészt, ha lenne 360-am akkor is megvettem volna, mert ugye netezni, letölteni, konvertálni, írogtni nem lehet vele. A noti+360, se jó, mert torrentezni nem az igazi. Aki a kibúvót egy linuxos router-ben látja, hát nem tudom, de volt wlg500premiumom is, de torrentezni nem volt valami tökély.
SZÓVAL, kell asztali gép, mellé elfér egy noti az ágyba és a TV elé valami konzol, ha a család rákattan az IWIW-re.
150k-ból pedig össze lehet tenni egy öszvér gépet ami mindenre jó, de semmiből se a legjobb, de legalább halk és nem forr fel.
Aki minden játékkal szeretne játszani, annak csak a PC+360+PS3+WII lehet jó, mert mindíg van játék ami csak a másikon van és innentől felesleg szidni/agitálni, ezt vagy azt a tábort.
Ohh,el is felejtettem volt Nintendo64-em és kölcsönben Amiga is(falcon talán,az a CDS játékgép)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Fél év után ismét elsősorban játékhoz való számítógépeket ajánlunk, és terítékre kerülnek a konzolok is.
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest