Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt a koncepciót, amire építünk most a Sony dolgozta ki. Gyakorlatilag az új API-k elméleti alapjai a libGCM-ből származnak. Az AMD ezt vette alapul, amikor kidolgozták ennek a koncepciónak a PC-s verzióját. Ezekre a kutatásokra épül az összes PC-s low-level API. Bizonyos elemeiben annyira, hogy még a specifikáció is ugyanaz. Például a validator teljesen az AMD rendszere mindhárom API-ban. Ezért is egyezik a leírása. De a parancspufferek kreálása is ugyanaz. A bekötési modell specifikációjában viszont például vannak különbségek. Ahogy a shader nyelvekben és a fordításban is.
Az érdem sok értelemben a Sony-é, mivel ha nem csinálják meg a libGCM-et, akkor nem bizonyosodik be, hogy ezt így is lehet, és az AMD sem kezd kutatásba azzal kapcsolatban, hogy ezt a koncepciót miképp lehetne hatékonyan PC-re ültetni.
-
imi123
őstag
Az AMD-nek sok jó dolgot köszönhetünk.Sajnos a hasznot mindig más fölözi le.
Ez az úttörő szerep nem túl kifizetődő!
Egyébként nem hiszem hogy a Microsoft sokáig ült volna a babérjain amint megtudta hogy jön a Steam OS.
Azt hogy ki kezdett előbb fejleszteni alacsony szintű Apit azt valszeg soha nem tudjuk meg.
Legyen az érdem az AMD-é. -
hugo chávez
aktív tag
Hmm, a G-Syncről beszélsz?
Na de az itt már tényleg off, nem?
"mint a cikk címe is mutatja, a DX12-ről van szó még mindig."
Hát azt erősen kétlem, hogy arról beszélnél. Vagy talán az Intel, de főleg az Nv nem teregetné ki és nem taposna bele ezzel is az AMD-be, ha ez valóban így történt volna, ha közösen dolgozták volna ki és az AMD lenyúlta volna előlük? Olyan nehéz elfogadni, hogy az Nv-nek baromira nem volt érdeke egy olyan API, amihez ki kell adniuk az architektúráik dokumentációját? Pedig minden jel erre mutat, pl. a ShitWorks is.
De ha valaki nem akar látni, csak kényszeresen a saját elméletéhez igazítani a dolgokat és emiatt egy csomó tényt szándékosan figyelmen kívül hagy, azzal én nem tudok mit kezdeni...
-
Jack@l
veterán
válasz
hugo chávez #135 üzenetére
Én egy másik mesének adok több hitelt:
Volt egyszer 3 nagyúr és egy király. A nagyuraknál fevetődött az ötlet némi modernozálásra, ígyhát összeültek sörözni. Éveken át csiszolgatták a specikációt, mire az egyik nagyúr felkáltott, hogy én nem tudok tovább várni rátok, nekem most kell egy implementáció, legyen mit mutogatni a marketingeseknek. Elkészített hát magának az eddig összeszedett kis tudábázisból egy működő verziót és haknizott vele egy évig.
Próbálta úgy beállítani, mintha ő találta volna fel a spanyol viaszt, amire a többi nagyúr kissé megorrolt, a végleges verzióból ki is kapták a nagyszájú nagyúr néhány tehenét.#137: mint a cikk címe is mutatja, a DX12-ről van szó még mindig.
-
hugo chávez
aktív tag
"Ezért nem nagyon értem ezt a hurráoptimizmust ami körülllengi őket. (meg a mesét se, hogy mantleből született a dx12)"
Nem érted a mesét?
Hiszen már ismert a történet, sőt, még te is olvastad, ez egészen biztos! Csak hát, ilyenkor előjön a szelektív memória-effektusod... De hogy frissítsem azokat a fránya cellákat, átismétlem neked:
Valóban nem közvetlenül a Mantle-ből született a DX12, hanem az AMD kidolgozta a "low level" API koncepciót PC-re és ezt a kezdetleges kódot odaadta a Microsoftnak is. Aztán a későbbiekben erre a kódra építették a Frostbite fejlesztőivel a Mantle-t, míg az Ms (feltehetően továbbra is együtt dolgozva az AMD-vel, már csak az Xbox One-ra szánt DX12 Mono végett is) a DX12-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest