Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Dell notebookok (kiemelt téma)

(#24401) ilililililil

ilililililil
(újonc)

Üdv,

Olyan problémám akadt, hogy a Inspiron 15R N5110 típusú gépem a WiFi-t egyre gyakrabban lelövi magától, illetve a hang rosszalkodik, hogy egyszercsak úgy dönt, hogy hiába van bedugva a füles, azért is a hangszórón szólal meg, aztán 5mp múlva megint a fülesen, és így tovább.

Én arra gondoltam így első körben, hogy driver-baja lehet neki, el is kezdtem letöltögetni a drivereket innen, viszont itt némelyik alkatrészhez van vagy 5 féle driver, gondolok én például a Network, Removable Storage, és a Video gyűjtőszó alatt felsorakoztatottakra.

Igazából nem tudom, hogy melyikeket kellene letölteni, lehetséges, hogy anno mikor újrahúztam a gépet, akkor a rossz driverekkel láttam el, és most ezért rosszalkodik.

Egy kis segítséget tudna valaki adni, ha van 1 kis ideje a dologra?

Előre is köszönöm!

(#24402) thorex

thorex
(újonc)

Sziaztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A minap vásároltam egy Dell Vostro 3550 laptopot(ez az első) a kicsomagolás után láttam, hogy a billentyüzete kissé furcsa mert német, a feliratok alapján, pár billentyüre pedig ráragasztott ékezetes betük szerepelnek szerintetek igy néz ki a magyar billentyüzet? a másik dolog, hogy két videókártya van benne, de csak az integráltat használja (Intel HD 3000 grafik) a másik ati raedon 7650 a gép vezérlő pultja szerint illetve a kézikönyv alapján.Ezt hogyan lehetne átállítani???szerintetek mit csináljak küldjem vissza?? :O Amugy mi a véleményetek erröl a gépről.!

Előre is köszi a segítségetek!!!

(#24403) odrif válasza thorex (#24402) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem a Vostrok jó gépek.
Hol és melyik boltban vetted? Magyarországon?
Mert amennyiben igen a billentyűzetet csak felmatricázták.
Nekem is vostro-m van de magyar a biil.-je.

Dell Vostro 3300

(#24404) SzaboZE válasza thorex (#24402) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Vissza kell vinni a boltba, ha matricázták, az nem gyári... A másik gond az, hogy ha garanciálisan meghibásodik, akkor németet fog küldeni a dell.

www.mazdaklub.hu

(#24405) Valdez válasza ilililililil (#24401) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Tedd fel az aida64-et és nézd meg h pontosan milyen eszközeid vannak és az alapján keress drivert.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#24406) ilililililil válasza Valdez (#24405) üzenetére

ilililililil
(újonc)

Oks, köszi szépen :)

(#24407) Ubul86

Ubul86
(fanatikus tag)

Sziasztok,most vettem magamnak használtan egy Dell D430as subnotit 35ért,szóval szvsz megérte,viszont iszonyúan melegszik. Olvastam,hogy ez a gyengéje,viszont annyira,hogy nem tudom az ölemben tartani se (egy asztal kihúzható lapjára van téve,úgy ok :D),a kérdésem az lenne ,hogy takarítás+újrapasztázni a cpu-t,stb(gondolom a gazdája nem igazán csinálta ezeket) javít -e ,esetleg van e hozzá jobb cpu hűtő,hogy ne melegedjen ennyire? Mégis csak 3-4 éves gép,gondolom a Dell is észre vette ezt a hibát,mert amúgy pofás kis gép :)

Huawei 8110 > > Sony Ericsson WT19i ... pontjaim : http://logout.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=Ubul86

(#24408) SzaboZE válasza Ubul86 (#24407) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Nincs jobb hűtő. Ki kell szedni, paszta és kifújás. Túlmelegedni nem szoktak.

www.mazdaklub.hu

(#24409) kiskaktusz válasza Ubul86 (#24407) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

A lamellák portalanítása és a proci újrapasztázása sokat fog dobni a cuccon, de komolyabb hűtőben ne gondolkodj nagyon, mert a hőcső eleve adott, másmilyet max csak otthon tudsz összehajlítgatni magadnak, a venti meg szintén kényes kérdés...

[ Szerkesztve ]

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#24410) Ubul86 válasza kiskaktusz (#24409) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

köszi mindkettőtöknek,szegeden 3K-ból kijön notebookstore-nál (láttam fentebb olvasva,hogy valakinek 10ért akarták,szóval csak szólok,hogy ha letud jutni Szegedre,akkor próbacseresznye,ha még nem oldotta meg :D) ,más kérdés, hogy korrektül megcsinálják -e bár elsődleges gépként Acer Aspire 5530am van,azt mindig jól kitakarították. Remélem ezt is megoldják legalább úgy,hogy normál használat mellett (pl Visual Studio 2010ben való programozásnál) tudjam az ölemben tartani,mert most

CPU 1: 62
CPU 2: 62
CPU: 61
AUX : 54
Lapkakészlet: 54
DIMM: 62
HDD: 38
(Acernél meg mondhatni ez az alap,ennél csak nagyobb szokott lenni,és meg se érzem az ölemben se :S )
Everest szerint. Aux-ra,lapkakészletre meg dimm-re hogy érti?(fogalommal nem vagyok tisztában,de gondolom dimm a memória környéke). Mert Acerben csak hdd,cpu1,cpu2 meg cpu hőmérséklet mutatás volt,szóval nekem ez most így új,ha esetleg nem nagy off a kérdés

[ Szerkesztve ]

Huawei 8110 > > Sony Ericsson WT19i ... pontjaim : http://logout.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=Ubul86

(#24411) kiskaktusz válasza Ubul86 (#24410) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Vegyél pasztát, a többit ingyen is elvégezheted te magad, ha nem félsz szétszedni egy notit. support.dell.com-on van user manual stepbystep, ezen kívül youtube is tele van noti szétszedős videókkal.. Pár csavar és szalagkábel..

(#24412) Ubul86 válasza kiskaktusz (#24411) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

hát,idáig két Acer Aspire 5520G-t szedtem szét,de csak mert alaplaphibások voltak,és volt merszem :D ,de ennél idáig csak a hátlapon lévő csavarokat vettem ki,tovább még nem jutottam (délután vettem,szóval annyira nem is nézegettem még :D most win7et akarok rávarázsolni nemsoká,hogy hát 2 gb rammal hogy remekel),de igen,youtube-on néztem már videót,3 perc alatt szét szedte egy srác :D (bár lehet fel volt gyorsítva a videó),szóval biztos nem egy nagy ördöngősség :)

Pasztát hol árulnak + mennyiért? (gondolom hülye kérdés,mindenféle számtech boltban)

köszönöm az információkat :)

(#24413) kiskaktusz válasza Ubul86 (#24412) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

2GB RAM elég a win7nek, én is annyival használtam egy ideig, csak a kurva sok tabos böngészést nem fogja szeretni.. Addig vegyél RAMot, amíg "szaréhugyé" dobálják utánad..

Bármelyik számtech boltban ~500-2000Ft-ig

Ha nekivágsz, azért nézd meg a support.dell.com-on is a stepbystep leírást, utána elég egy betöltött videó a yt-ról is :)

(#24414) Ubul86 válasza kiskaktusz (#24413) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

oké,köszönöm a segítséget :)

(#24415) SzaboZE válasza kiskaktusz (#24413) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

A D430-ban csak egy slot van emlékeim szerint + talán 512MB alaplapon.

www.mazdaklub.hu

(#24416) kiskaktusz válasza SzaboZE (#24415) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem tudom hány slot van a lapján, de annyi biztos, hogy most olcsóé' lehet venni ramot, úgyhogy akinek kell, az addig vegyen, amíg valami ram gyárat nem mos el az árvíz :)

[ Szerkesztve ]

(#24417) Ubul86 válasza SzaboZE (#24415) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

igen,1 slot,meg 1 giga integrálva. Acerben 3 giga volt,szóval egyet kivettem,így most mindkettőben van 2-2 szépen testvériesen elosztva :D de úgy olvastam, hogy nem igazán kezel többet 2 gigánál ,legalábbis nem szereti az 1 gigánál nagyobb modulokat,de lehet hogy csak az illető próbálkozott rosszul.

(#24418) kiskaktusz válasza Ubul86 (#24417) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Aidával nézd meg milyen chipset van benne, aztán keress rá neten és nézd meg hány GB-ig támogat..

(#24419) rizso

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az L702x-emben ha minden igaz, akkor van 3g modem - legalábbis ma feltűnt a sim ikonja, és ahogy néztem, be is van építve a modem, szépen belemegy a kártyám is. Mit kell csinálni, hogy működésre bírjam a mobilnetet? Nem célom a 200MB mobilnetem egy ekkora böszme gépen elpazarolni, viszont kipróbálnám, hogy valóban működik-e...

(#24420) kiskaktusz válasza rizso (#24419) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

driver ;] aidával nézd meg milyen modul van benne és arra keress célzottan, vagy support.dell.com-on a service-tag begépelése után kidob minden drivert, ami kellhet, sőt még többet is :DDD

(#24421) rizso válasza kiskaktusz (#24420) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

PCI/PnP Network alatt csak ezek vannak:

Gondolom valami 3G/WWAN modemet kellene látnom. Vagy rossz helyen keresem? Vagy lehet nincs is benne? De akkor miért megy bele a sim?

(#24422) ro_bert17 válasza rizso (#24421) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nem lehet, hogy "csak" 3G előkészítés van benne, és még kell bele modem is?

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#24423) rizso válasza ro_bert17 (#24422) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Holnap megnézem alaposabban. Viszont ami furcsa, hogy az előző gépemben csak előkészítés volt, és nem lehetett kártyát tenni bele. Vagyis lehetett abba az alsó kis résbe, de az be is nyelte volna egy az egyben. Itt viszont szépen belemegy, szépen ki is adja, kb úgy, mint az sd adaptert (szépen "kilöki").

kiskaktusz: a Toshibánál nekem is benyelte. Szerencsére tettem rá egy kis celluxot, amivel ki tudtam húzni ;]

[ Szerkesztve ]

(#24424) kiskaktusz válasza ro_bert17 (#24422) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Nemhiszem. Azt írta, hogy "szépen belemegy". Az én inspironomban is ott van a hely az akksinál és a SIM piktogramja. Egyszer beletettem egyet próbaképp, nos az nem ment bele szépen, hanem egyenesen elnyelte és ki kellett vakarászni.. :DDD Nem volt nálam akkor kéznél kis méretű húzó :)

Többet nem tudok segíteni rizso, mert nem vagyok otthon noti3G-ben.. Annyit tudok, hogy a delleknél az egyik modemmel voltak gondok..

(#24425) ro_bert17 válasza rizso (#24423) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Én abból indultam ki, hogy eddig amelyik notival találkoztam, és volt benne 3G előkészítés, annak ki volt építve az annetája, és a sim kártya fogadó egysége. Ezekbe a modemet kellett külön "bele dobni".
Ha vindóz nem jelez ösmeretlen eszközt, akkor gyanítom Nálad is hasonló lehet a helyzet.

(#24424) kiskaktusz: mi is megpróbáltunk már sim kártyát kalapálni, aztán kiderült, hogy nem volt benne előkészítés, csak egy vak lyuk. :)

[ Szerkesztve ]

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#24426) SzaboZE válasza rizso (#24423) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Sajnos hetente akad egyvalaki, aki úgy gondolja, hogy attól hogy ott a kártyahely, akkor tudja is a gépe. Ha nincs WWAN kártya a gépbe, akkor hiába teszed bele a SIM kártyát, nem fog menni. A sim foglalat egy kb 0.03 dolláros alkatrész, a leggyakrabban nem spórolják le az alaplapról, főleg nem a felsőbb kategóriában. Vannak persze kivételek, de inkább ez a jellemző. De nagyon egyszerű a dolog, mivel lett vásárolva a gép? Ha nincs a konfigban, akkor ne keresd, véletlenül nem teszi bele a dell :)

www.mazdaklub.hu

(#24427) alfa156

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok lenne egy Dell E6400-as laptop az lenne a kérdésem,hogy a mikrofont ami benne van,hogyan keltem életre?
tudom van egy olyan opcio a win7-ben,hogy hangrögzítő de ott nem veszi fel a hangot valami driver problémára gondolok tudtok nekem ebben segíteni?

Üdvözlettel: Miklós Zoltán 06/204662550

(#24428) premete válasza alfa156 (#24427) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Tedd fel a skype-ot, és a hangbeállításainál jelöld ki a megfelelő mikrofont, teszteld, és amelyik jó, azt jelöld be a hangbeállításoknál. Gondolom a driverek fenn vannak mind.

[ Szerkesztve ]

"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja ... a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt.

(#24429) kiskaktusz válasza alfa156 (#24427) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Először csekkold a Vezérlőpult-Hang-Felvétel fül-nél, hogy a belső mikrofon az alapértelmezett-e. Én már találkoztam egyszer win telepítés után, hogy a mikrfon bemenet volt az alapértelmezett. :F

(#24430) alfa156 válasza premete (#24428) üzenetére

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a válaszokat :)

az ugye kizárt,hogy ne lenne benne mikrofon

(#24431) kiskaktusz válasza alfa156 (#24430) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

A barátnőm 10 éves thinkpad r40-esében is alapfelszereltség volt.. :)

(#24432) alfa156 válasza kiskaktusz (#24431) üzenetére

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

ezt tudom nekem is a 7 éves lenovo Z61T ben is van de ez egy Dell mi van ha csak Opcioként kérhető bele?

(#24433) premete válasza alfa156 (#24432) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Én még nem láttam olyan Dell laptopot, amelyikben ne lett volna mikrofon.

"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja ... a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt.

(#24434) alfa156 válasza premete (#24433) üzenetére

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

az egyik ügyfelem keresgéli benne a mikrofont állítólag már a Skype-n tul vannak de nem reagál rá

(#24435) premete válasza alfa156 (#24434) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Persze, el is romolhatott.

(#24436) alfa156 válasza alfa156 (#24434) üzenetére

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

a hang rögzítőt hogyan keltem életre abból hamar kiderülne!

melyik Audio Drivert rakjam fel hozzá?

Service tag:8FQ1P4J

(#24437) premete válasza alfa156 (#24436) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Menj fel a dell drivers and download oldalára, írd be a service tag-et és kiadja a drivereit.

(#24438) alfa156

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

ez lett felrakva rá

[ Szerkesztve ]

(#24439) rizso válasza SzaboZE (#24426) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez az alap konfig:

Nem gáz, ha nincs benne a modem, mert én nem használnám, csak furcsa volt, hogy van a simnek hely - amikkel eddig találkoztam, ott még ennyi se volt.

(#24440) Ubul86 válasza kiskaktusz (#24413) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

most fogok menni pasztát venni,remélem lesz normális minőségű(tökmindegy hogy ezüstös vagy szilikon?). Win7 alatt mintha kicsit jobb lenne amúgy,akksi is jobban bírja. Viszont az előfordulhat,hogy a venti megadja magát? Olyat csinál ,hogy mikor bekapcsol,szépen folyamatosan zümmög,viszont 3-4 mp-ként kicsit rádobál,úgy erősebben fúj,de rögtön visszaáll az eredeti hangra utána. Bocs,hogy nem tudom normálisan megfogalmazni :D

[ Szerkesztve ]

(#24441) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Sziasztok,

Az új Dell notikhoz nem tudtok vmi programot ami folyamatosan fordulaton tartja a ventit?

www.laptopkalauz.hu

(#24442) kiskaktusz válasza Ubul86 (#24440) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Én ezüst nélkülit használnék, de ez csak berögződés :D

Azért indul el gyorsabb fordulatszámon, mert melegebb lesz a gép, vissza kell hűteni. Nincs semmi baja a ventinek :)

(#24443) Ubul86 válasza kiskaktusz (#24442) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

értem :)
én úgy értettem amúgy a magasabb fordulatszámot,hogy periódikusan 1 mp-re kicsit felpördül,utána visszaáll a folyamatosra,majd megint felpördül,megint visszaáll...70 fokra állítottam azt, hogy akkor lépjen 2. szintre,hogy erősebben fújjon,szóval elméletileg 70 fokig egyenletesen kéne fújnia,nem akadozva

persze lehet félreértettelek,és ahogy írtad,az úgy jó :D amúgy nem aggódok,mert tartja a hőmémrsékletet 55-60 között szerencsére.

(#24444) odrif válasza Ubul86 (#24443) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem most ilyen a Vostrom:

Dell Vostro 3300

(#24445) Ubul86 válasza odrif (#24444) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

Nekem a latitude d430 most chrome 6 tabbal + msn

kép

Vettem pasztát, parasztfalván(Mezőtúr) véletlen volt a 3. boltban :D:

Arctic MX-3 kemény 1300 ft-ért,de ahogy nézem árgépen is 1100 környékén van,szóval nem annyira b...tak át :D ... remélem jó lesz ,du. neki fogok,és hozom az eredményt :D

[ Szerkesztve ]

(#24446) SzaboZE válasza premete (#24433) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

D610 :-)

www.mazdaklub.hu

(#24447) odrif válasza Ubul86 (#24445) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

OK várom az eredményt, amennyiben jelentős a javulás lehet én is szétkapom a kis vostro-t

Dell Vostro 3300

(#24448) alfa156 válasza premete (#24428) üzenetére

alfa156
(őstag)
LOGOUT blog

állítólag meg kérdezte a tulaj szerviz tag alapján a szervizt és azt mondták rá hogy nincsen benne mikrofon :F

(#24449) Ubul86 válasza odrif (#24447) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

na szét kaptam,és most jön egy kis laikus kérdés. Mert nem erre számítottam,amit a kép1 és kép2 mutat :D

szóval hova nyomjam a pasztát? :D idáig amit szétszedtem laptopot,ott a procit is kitudtam szedni,és tiszta fehér pasztás volt a közepe. Ennél sehol se látok ilyet,és ez kis gyanakvásra ad okot :D alul a rózsaszín a hűtő fordítva :D de hát annak is fehéresnek kéne lennie nem? :D

viszont ha jól gondolom,akkor a proci közepére egy gombostűhegynyit,meg a mellette lévőre is tegyek nyugodtan?

mert amit acer-t szét szedtem,az így nézett ki :D de ezen nyoma sincs hogy lett volna paszta :D sőt,procit ki se lehet venni :(

odrif: jaja,megvárom,mostmár ha szétszedtem. Venti viszont nem poros

[ Szerkesztve ]

(#24450) odrif válasza Ubul86 (#24449) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ez most egy igen jó kérdés.
Várjuk meg SzaboZE kollégát, Ő nagyon keni vágja ezt.

Kíváncsi leszek mit fog mondani.

Az hogy nincs sehol pasztanyom elgondolkodtató és meglepő.
Ezek után a jövő héten szétkapom én is a gépem.

Dell Vostro 3300

(#24451) Ubul86 válasza odrif (#24450) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

lejött egy darab a venti részéről,mármint annál a rózsaszínnél,ahogy nézegettem :S ... kezdjek félni? XD

mondjuk levehető teljesen...remélem nincs túl sok szerepe XD

[ Szerkesztve ]

(#24452) rizso válasza Ubul86 (#24451) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem akarok hülyeséget mondani, de az a rózsasínes cucc a "paszta". Vagy tévednék? :U

Öcsém gépében úgy szétszáradt, mintha összeállt hamu lett volna...

[ Szerkesztve ]

(#24453) Ubul86 válasza rizso (#24452) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

én is arra gondoltam,de nem tudtam elhinni :D (meg miért olyan vastag :|) szóval leszedhetem,bepasztázhatom a proci + vidkarit,majd szépen összeszerelhetem? :D

csak ebay-en is nézegettem ventiket,valamelyiknek ilyen kék színű,nekem rózsaszín...de azt hittem fehérben létezik csak :D meg kicsit megrémített a proci meg vidkari látványa,hogy hát tök tiszta :D

[ Szerkesztve ]

(#24454) odrif válasza rizso (#24452) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is így jártam a régi Asusommal.
Megvárjuk az előbb említett szakember mit mond.
Meg hátha ajánl valami jó minőségi pasztát is ha már erre jár.

Dell Vostro 3300

(#24455) Ubul86 válasza odrif (#24454) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

idáig ezt a választ kaptam máshol :D : "Azt a rózsaszín cuccot gap pad-nek hívják, ez tölti be a paszta helyett a hővezető közeg szerepét." de hogy leszedni lelehet -e meg bepasztázni,azt még nem tudom XD

mondjuk elég off,és bocsi is,bár legalább aki dell d430at akar pucolni,ne érje meglepetés :D

[ Szerkesztve ]

(#24456) Ubul86 válasza Ubul86 (#24455) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

bocsi a dupláért,csak gondoltam megosztom még ezt,szóval azt ajánlották hogy vagy gap pad-ezzem be én is,mert nem véletlen ha a dell így csinálta,vagy ha jól szorul a hűtő meg a cpu úgy,hogy nincs gap pad,de bevan pasztázva,akkor használjam azt...gondoltam leveszem akkor azt a gap padet megnézem hogy jól szorul -e (nekem nincs olyan,csak paszta :S), ha nem lesz jó,gondolom nem azonnal füstöl el a gép xD

(#24457) nkmedve válasza Ubul86 (#24455) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem, nem lehet pasztával helyettesiteni, azért "gap pad" a neve mert a chip és a hűtő közötti rést hivatott kitölteni. A paszta nem képes ekkora rést áthidalni, jobb ha nem kisérletezel vele.

Vagy hasonló gap pad kell a régi helyére, vagy valami más hővezető közeg (barkácsolni-vágyók szoktak polirozott fémpénzeket vagy más lemezeket rakni oda, de elég macerás)

Szerk: Esetleg meg lehet próbálni a hűtő felfogásán változtatni ha lehet (alátétekkel pl.), hogy a rés eltűnjön és ezáltal lehessen pasztát használni, de az se könnyű művelet, és veszélyes mert letörhet a chipek sarka ha nem elég preciz a megmunkálás

[ Szerkesztve ]

(#24458) Ubul86 válasza nkmedve (#24457) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

jah...visszatettem a leszedett gap padet,nem a legjobban,de azért sikerült,majd jövőhéten beviszem egy szervizbe hogy tegyenek rá normálisat :) most összeszereltem,úgy nézem okés :D remélem nem robban fel XD

(#24459) SzaboZE válasza Ubul86 (#24458) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

nkmedve megírta a frankót, gap pad kell oda :( Esetleg érdemes megnézni, hogy gap pad nélkül összeér-e a hűtő a felülettel szorosan, mert akkor pasztázni is lehet.

[ Szerkesztve ]

www.mazdaklub.hu

(#24460) Ubul86 válasza SzaboZE (#24459) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

megnéztem,sajna nem :( szóval le is szedtem a pasztát XD majd vagy szegeden,vagy hardveraprón rendelek :) köszi a segítséget :) újra szét kellett szednem mert elfelejtettem bedugni a ventit xD és még így is jól bírta :|

[ Szerkesztve ]

(#24461) Ubul86

Ubul86
(fanatikus tag)

most mint ha egy fokkal jobb lenne,felmegy 60ra,de kevésbé meleg. meg inkább 50-60 között szórakozik. Szóval lehet nem ártott azért a kis takarítás se :)

az mitől lehet, hogy ha bevan dugva hálózatba,kicsit ráz? olyan csípős érzés :S amúgy nem csinálja,meg ruhán át se érzem

[ Szerkesztve ]

(#24462) fkenny válasza Ubul86 (#24461) üzenetére

fkenny
(senior tag)
LOGOUT blog

Nézd át a tápkábeleket. Lehet azon van megsérülve a szigetelés és azért rázhat picit. Ha a lábadon végighúzod a kábelt észre is veheted a hibt mert látom olyan szűrös mint az enyém :) G-pad-et Ha akartál ne is keress Mezőtúron , mert az ottani boltok nem árulnak. A hűtéshez, mint mondták ha bátor van kis részlapokat felpolírozva szépen pasztázva, jobb hűtési eredményt érhetsz el mint G-pad-al :)

A nők, mint a parkolók......a jobbak már foglaltak, a többi vagy rokkant vagy fizetős... :)

(#24463) Ubul86 válasza fkenny (#24462) üzenetére

Ubul86
(fanatikus tag)

bátorságom odáig fajult hogy szét mertem szedni egy működő laptopot :D idáig alaplaphibásokat szedtem szét,mert azt nem kellett össze szerelni XD de kis utánajárással lehet hogy kipróbálom,köszi a tanácsot :)

csináltam Aidával stressztesztet: kép1
kép2

87 fokra ment fel a proci 10. perc környékén,átlag 85 volt 5. perctől fogva. Vinyó jól teljesített szvsz,40 foknál tovább nem is ment,Aceremben eléri az 52 fokot is néha ha nagyon stresszelem :D . Dimm ami aggasztó számomra,73 fok nem sok egy kicsit a memóriának? Mondjuk átlag 58-63 fok között szokott lenni,procival egy szinten. 10 percnél tovább nem mertem hagyni :D nem tudom meddig kell :) de ahogy néztem 95 fok lehet a max,legalábbis magyar tesztoldalakon ezt írták

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Dell notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.