Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
"A nanocsövek hosszában jól vezetik a hőt, de keresztben szigetelőként viselkednek. Nehéz lesz megoldani...."
Lehet írni kéne nekik, hogy használjanak gyémántot az nemcsak egy írányba vezet ilyen jól....
Egyébként heatpipes technológiában is annyi lehetőség van még csak nem piszlicsáré méretű/súlyú 800-900grammos
bordákra hanem olyan igazi 2kg réz 3*120 vizes méretüekre kéne kivezetni a hőt.....
-
van már valami hír ezzel a hűtőcsodával kapcsolatban?
-
"Thermal
All nanotubes are expected to be very good thermal conductors along the tube, exhibiting a property known as "ballistic conduction", but good insulators laterally to the tube axis. It is predicted that carbon nanotubes will be able to transmit up to 6000 watts per meter per kelvin at room temperature; compare this to copper, a metal well-known for its good thermal conductivity, which only transmits 385 W/m/K. The temperature stability of carbon nanotubes is estimated to be up to 2800 degrees Celsius in vacuum and about 750 degrees Celsius in air."
A nanocsövek hosszában jól vezetik a hőt, de keresztben szigetelőként viselkednek. Nehéz lesz megoldani, mert nem elég csak a nanocső-oszlopot körbefogni néhány fémlemezzel (hűtő felület gyanánt), mert úgy nem adja le a hőt. Ergo minden egyes nanocsövet irányítva kell a hűtőfelületre vezetni... Ez elég kesze-kusza felépítést eredményez (azaz nőhet a méret...), valamint a gyártási, előállítási költségeket is megnövelheti.
Az ok, hogy nagyon jó hővezető (6000W/m/K a 385-tel szemben... elég nagy fölény), de biztos nem lesz minden gépben ilyen cucc... Ez kb. olyannyira lesz elterjedt, mint a kompresszoros hűtési megoldások.Szerény vélemény...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Vazze,ilyen is van
Én öreg vagyok ám má ezekhez.Akkó most kezdjem el eladni a vizet ?
Naggyon kíváncsi vagyok rá
-
juliabrilke
veterán
Aki talál a "nagy szenesről" egy tesztet, az ne hezitáljon belinkelni.
-
.mf
veterán
Az a kép még a prototípus, a gyártáshoz-közelebbi-verzióról képek és egy kis extra infó: [link]
Valamint: vidkarira is készül prototípus: -
Speed
addikt
válasz
Overlocker #14 üzenetére
Nah jah kíváncsi vagyok mit mutata a rezesbandához képest
-
törölt tag
-
ftc
nagyúr
ha 5x hatékonyabb akkor miért ilyen batár az egész?
-
Zé_Mester
őstag
valóban kíváncsi lennék hogy mit produkál egy ilyen.
biztos lesz vagy 40 tonna, meg olyan hangos lesz mint egy F1-es autó padlógázon.....vagy nem
lényeg a lényeg, érdekes cucc, kíváncsian várjuk. -
Speed
addikt
A gyártó állítása szerint a Hydrojet ötször hatékonyabb, mint napjaink rézalapú hűtőegységei.
Én azért ezen az állításon hanyatdobtam magam, akkor már a vízhűtést is lehet kifele hajigálni -
keIdor
titán
Szerintetek milyen súllya lesz ennek? Azt nézem én is, hogy ez baszott nagy!
Letöri az alaplapot...
-
Achill3uS
nagyúr
tény h nem valami szép, de majd ha 10 fokokkal veri az összes többi léghűtőt nézegetünk
én spec. nagyon várom, és ugyan offot nem akarok indítani, de nagyon kiváncsi vagyok a vizekhez képest mit fog teljesíteni.. valahol 400w-os hőelvezetésről beszélnek, azért az durva lenne, szóval meglátjuk.. -
keIdor
titán
Kiváncsi leszek a hatékonyságára és az itthoni árára...
Mindenesetre ígéretes. -
Achill3uS
nagyúr
Azt hiszem ez az ujdonság megérdemel egy uj topic-ot, hogy mikor lesz kapható, egyelőre senki se tudja, de az ára állítólag 100 USD körül lesz..
''Az OCZ találmánya a világ első olyan processzorhűtője, amelynél a réznél jóval hatékonyabb hőelvezetési módot, a szénnanocsöves technológiát alkalmazták. A gyártó állítása szerint a Hydrojet ötször hatékonyabb, mint napjaink rézalapú hűtőegységei. A processzorral érintkező felület teljes mértékben szén nanocsövekből áll össze. Ezeket a csöveket szénlapokból alakítják ki egy speciális eljárással, az így kapott hengerek átmérője mindössze egy nanométer. Az elméleti síkon jóval kedvezőbb hűtési jellemzőkkel bíró szénnanocsöves technológia egyelőre kísérleti stádiumban van, mindenesetre kiváncsian várjuk a további fejleményeket, a hagyományos rezes megoldással való összehasonlítást, és nem utolsósorban a Hydrojet árát.''
HardwareOC
és egy nagyobb felbontású kép: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest